Juha Sipilä http://ipa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/132875/all Wed, 12 Sep 2018 14:44:59 +0300 fi Loppuiko Sipilältä voimat paineessa? Jäi sairauslomalle kertomatta syytä. http://pekkahetta1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260879-loppuiko-sipilalta-voimat-paineessa-jai-sairaslomalle-kertomatta-syyta <p>Juha Sipilä kertoi jäävänsä sairaslomalle. Hän ei kertonut julkisuuteen syytä. Itse olen ihmetellyt muutaman viikon tätä keskustan suuntaa-tai siis sitä kun sitä ei enää ole.</p><p>&nbsp;</p><p>Ensin Sipilä yllättäen kertoi julkisuuteen, että suurin osa turvapaikanhakijoista tuli Suomeen taloudellisin syin. Näinhän asia onkin, mutta sitä ei ole ennen keskustasta myönnetty. Sipilä sai kovaa kritiikkiä totuuksista eduskunnalta. Hänelle kävi ns. Freudilainen lipsahdus. Noh, sattuuhan noita.</p><p>&nbsp;</p><p>Viime kyselytunneilla ay-porukka kertoi terveisensä hallitukselle ja Sipilä oli taas kovassa puristuksessa. Suomeen on tulossa jopa yleislakko ja Sipilä on asiassa avainasemassa. Hänhän yrittäjänä totta kai haluaa työntekijöiltä oikeuksia pois. Ay-liikkeet ovat olleet hänelle varmasti yksi kirosana. On luvassa kovaa peliä ja Sipilä varmasti on paineissaan muun hallituksen kanssa.</p><p>&nbsp;</p><p>Sitten keskusta päätti taas väläyttää, nyt Riikka Moilasen voimilla. Riikka kutsui vähäosaisia ihmisiä Oulussa roskasakiksi. Hänellekinkö kävi Freudilainen lipsahdus? Suomennan teille, jotka ei tiedä sanontaa, eli ihminen joka sanoo vahingossa asian, niinkö ajattelee. Sinällään todella kovaa puhetta, nimittäin hän toimi toimitusjohtajana paikassa, missä näitä &quot;roskasakkiin&quot; kuuluvia oli asiakkaana. Tämän johdosta hän sai potkut, joka on ymmärrettävää, vaikka kova juttu olikin.</p><p>&nbsp;</p><p>Oliko tämän jutun paineistus hänelle jo liikaa ja hän teki järkevän siirron, eli jäi sairaslomalle ja ei täten tarvitse olla ikäviin asioihin nyt vastaamassa. Seuraava kyselytuntikin on varmasti aika kovasanainen istunto, jossa Orpo on nyt helisemässä. Antaako Sipilä pölyn laskeutua ja palaa takaisin yrittäen kääntää keskustan romahduksen gallupeissa. No yksi asia on ainakin varmaa, enää se ei onnistu.</p><p>&nbsp;</p><p>Muoks. Meinasi unohtua tämä hyvä veli-sopimus Hjalliksen kanssa. Siellä on saunottu ja Hjallis on maininnut et Veikkauksen hallituksen jäsenyys kiinnostaisi. Kävipä sattuma, pian Sipilä soittikin ja kysyi et vieläkö paikka kiinnostaa...</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Juha Sipilä kertoi jäävänsä sairaslomalle. Hän ei kertonut julkisuuteen syytä. Itse olen ihmetellyt muutaman viikon tätä keskustan suuntaa-tai siis sitä kun sitä ei enää ole.

 

Ensin Sipilä yllättäen kertoi julkisuuteen, että suurin osa turvapaikanhakijoista tuli Suomeen taloudellisin syin. Näinhän asia onkin, mutta sitä ei ole ennen keskustasta myönnetty. Sipilä sai kovaa kritiikkiä totuuksista eduskunnalta. Hänelle kävi ns. Freudilainen lipsahdus. Noh, sattuuhan noita.

 

Viime kyselytunneilla ay-porukka kertoi terveisensä hallitukselle ja Sipilä oli taas kovassa puristuksessa. Suomeen on tulossa jopa yleislakko ja Sipilä on asiassa avainasemassa. Hänhän yrittäjänä totta kai haluaa työntekijöiltä oikeuksia pois. Ay-liikkeet ovat olleet hänelle varmasti yksi kirosana. On luvassa kovaa peliä ja Sipilä varmasti on paineissaan muun hallituksen kanssa.

 

Sitten keskusta päätti taas väläyttää, nyt Riikka Moilasen voimilla. Riikka kutsui vähäosaisia ihmisiä Oulussa roskasakiksi. Hänellekinkö kävi Freudilainen lipsahdus? Suomennan teille, jotka ei tiedä sanontaa, eli ihminen joka sanoo vahingossa asian, niinkö ajattelee. Sinällään todella kovaa puhetta, nimittäin hän toimi toimitusjohtajana paikassa, missä näitä "roskasakkiin" kuuluvia oli asiakkaana. Tämän johdosta hän sai potkut, joka on ymmärrettävää, vaikka kova juttu olikin.

 

Oliko tämän jutun paineistus hänelle jo liikaa ja hän teki järkevän siirron, eli jäi sairaslomalle ja ei täten tarvitse olla ikäviin asioihin nyt vastaamassa. Seuraava kyselytuntikin on varmasti aika kovasanainen istunto, jossa Orpo on nyt helisemässä. Antaako Sipilä pölyn laskeutua ja palaa takaisin yrittäen kääntää keskustan romahduksen gallupeissa. No yksi asia on ainakin varmaa, enää se ei onnistu.

 

Muoks. Meinasi unohtua tämä hyvä veli-sopimus Hjalliksen kanssa. Siellä on saunottu ja Hjallis on maininnut et Veikkauksen hallituksen jäsenyys kiinnostaisi. Kävipä sattuma, pian Sipilä soittikin ja kysyi et vieläkö paikka kiinnostaa...

]]>
17 http://pekkahetta1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260879-loppuiko-sipilalta-voimat-paineessa-jai-sairaslomalle-kertomatta-syyta#comments Eduskunta Juha Sipilä Keskusta Wed, 12 Sep 2018 11:44:59 +0000 Pekka Hetta http://pekkahetta1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260879-loppuiko-sipilalta-voimat-paineessa-jai-sairaslomalle-kertomatta-syyta
Soini-äänestys – Edessä arvoliberaalien joukkopako keskusta-oikeistosta http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260696-soini-aanestys-edessa-arvoliberaalien-joukkopako-keskusta-oikeistosta <p>Opposition neljän puolueen esittämä epäluottamuslause ulkoministeri Timo Soinin (Sin., ent. PS) johtaa todennäköisimmin tilanteeseen, missä päähallituspuolueet Keskusta ja Kokoomus muodostavat tiiviin ja yhtenäisen rintaman ulkoministeri Soinin työtehtäviensä yhteydessä ilmaisemien aborttikantojen taakse. Soini on blogissaan kertonut suhtautuvansa tilanteeseen levollisin mielin, mikä kertoo suoraan siitä, että edellä mainittu tilanne on jo etukäteen tiedossa. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, mitä tapahtuu, kun tämä skenaario toteutuu?</p><p>Vaiettu tosiasia on, että Keskustan ja Kokoomuksen jäsenistön ja äänestäjäkunnan arvoliberaaleissa on kiehunut oikeastaan siitä lähtien, kun ulkoministeri Soinin johtamat Perussuomalaiset astui hallitukseen.</p><p>Soinilaisten erkaantuminen Perussuomalaisista ei ole tilannetta muuttanut miksikään ja siitä ovat Soinin kaiken aikaa jatkuneet arvokonservatiivit pilkkalaulut ja erivapaudet pitäneet huolen. Sipilän johdolla on Soinia tosiasiassa puolustettu mennen tullen. Tilanne on aiheuttanut levottomuutta arvoliberaaleissa ja ovet ovat käyneet ulos keskusta-oikeistolaisesta rintamasta, kaikessa hiljaisuudessa. Liika on liikaa ja sitä (liikaa) onkin riittänyt.</p><p>Niin hämmästyttävää kuin se onkin, suomalaisen nykymuotoisen oikeistopopulismin isä Timo Soini pitää tiukassa otteessaan hallituksen jakamaa &rdquo;yhteistä arvopohjaa&rdquo;. Tulevan äänestyksen myötä Keskusta ja Kokoomus tulevat asettumaan ulkoministeri Soinin patavanhoillisten aborttivastaisten kantojen taakse.</p><p>Näitä kantoja ei keskiverto suomalainen jaa.</p><p>Kyllä totuus on todettava. Soini-äänestys tulee osoittamaan todeksi sen karun realiteetin, että Suomessa hallitusvastuussa on äänestyksen jälkeen oikeistopopulistinen ja kansalliskonservatiivinen kokoonpano.</p><p>Keskustan ja Kokoomuksen arvoliberaalit kannattajat eivät tätä katsele.</p><p>Edessä on joukkopako. Silloin rytisee ja kunnolla.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Opposition neljän puolueen esittämä epäluottamuslause ulkoministeri Timo Soinin (Sin., ent. PS) johtaa todennäköisimmin tilanteeseen, missä päähallituspuolueet Keskusta ja Kokoomus muodostavat tiiviin ja yhtenäisen rintaman ulkoministeri Soinin työtehtäviensä yhteydessä ilmaisemien aborttikantojen taakse. Soini on blogissaan kertonut suhtautuvansa tilanteeseen levollisin mielin, mikä kertoo suoraan siitä, että edellä mainittu tilanne on jo etukäteen tiedossa. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, mitä tapahtuu, kun tämä skenaario toteutuu?

Vaiettu tosiasia on, että Keskustan ja Kokoomuksen jäsenistön ja äänestäjäkunnan arvoliberaaleissa on kiehunut oikeastaan siitä lähtien, kun ulkoministeri Soinin johtamat Perussuomalaiset astui hallitukseen.

Soinilaisten erkaantuminen Perussuomalaisista ei ole tilannetta muuttanut miksikään ja siitä ovat Soinin kaiken aikaa jatkuneet arvokonservatiivit pilkkalaulut ja erivapaudet pitäneet huolen. Sipilän johdolla on Soinia tosiasiassa puolustettu mennen tullen. Tilanne on aiheuttanut levottomuutta arvoliberaaleissa ja ovet ovat käyneet ulos keskusta-oikeistolaisesta rintamasta, kaikessa hiljaisuudessa. Liika on liikaa ja sitä (liikaa) onkin riittänyt.

Niin hämmästyttävää kuin se onkin, suomalaisen nykymuotoisen oikeistopopulismin isä Timo Soini pitää tiukassa otteessaan hallituksen jakamaa ”yhteistä arvopohjaa”. Tulevan äänestyksen myötä Keskusta ja Kokoomus tulevat asettumaan ulkoministeri Soinin patavanhoillisten aborttivastaisten kantojen taakse.

Näitä kantoja ei keskiverto suomalainen jaa.

Kyllä totuus on todettava. Soini-äänestys tulee osoittamaan todeksi sen karun realiteetin, että Suomessa hallitusvastuussa on äänestyksen jälkeen oikeistopopulistinen ja kansalliskonservatiivinen kokoonpano.

Keskustan ja Kokoomuksen arvoliberaalit kannattajat eivät tätä katsele.

Edessä on joukkopako. Silloin rytisee ja kunnolla.

]]>
36 http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260696-soini-aanestys-edessa-arvoliberaalien-joukkopako-keskusta-oikeistosta#comments Abortti Juha Sipilä luottamusäänestys Timo Soini Sun, 09 Sep 2018 11:30:40 +0000 Mika Mäenpää-Louekoski http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260696-soini-aanestys-edessa-arvoliberaalien-joukkopako-keskusta-oikeistosta
Juha Sipilän turvapaikkaluvuista http://teppoovaskainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260612-juha-sipilan-turvapaikkaluvuista <p>Eurooppaan tulleista turvapaikanhakijoista vain &rdquo;noin 44 prosenttia sai myönteisen päätöksen&rdquo;, <a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257743-juha-sipila-lyo-nyt-luvut-poytaan-tosiasia-etta-suurin-osa-ei-tayttanyt?ref=suosituimmat">kirjoitti pääministeri Juha Sipilä</a> (kesk) verkkosivuillaan maanantaina.</p><p>Tällä hän perusteli <a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257676-juha-sipilan-heitto-maahanmuuttajista-suututtaa-tutkija-onko-sinulla-nayttoa-ruman?ref=suosituimmat">aiempaa lausuntoaan</a>, jonka mukaan suurin osa turvapaikanhakijoista oli vuosina 2015&ndash;2017 liikkeellä taloudellisten syiden takia, ei niinkään sotaa tai vainoa paossa. Lausunnosta nousi äläkkä ja Sipilältä vaadittiin todisteita.</p><p>Kuten julkisessa keskustelussa on huomautettu, ei myönteisten päätösten osuudesta voi suoraan päätellä, oliko turvapaikanhakijoiden enemmistön motiivi taloudellinen vai kokivatko he tavalla tai toisella olonsa uhatuksi. Mutta myös Sipilän perusteluna julkisuuteen antama prosenttiluku itsessään on ongelmallinen.</p><p>Sipilän esikunnasta <a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257880-turvapaikanhakijat-nyt-loytyi-selitys-juha-sipilan-44-prosentille">selvennettiin Uudelle Suomelle</a> aiemmin tällä viikolla, että luvut olivat peräisin Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston eli EASO:n tilastoista. Sipilän leiristä annettiin EASO:n lukuja, joiden mukaan EU-maissa annettiin vuosina 2015&ndash;2017 kaikkiaan 1&nbsp;489&nbsp;235 myönteistä päätöstä ja jätettiin 3&nbsp;415&nbsp;085 ensimmäistä turvapaikkahakemusta. Tässä vertailussa myönteisten päätösten osuus kaikista hakemuksista oli Sipilän 44 prosenttia.</p><p>Lukumäärät ovat sinänsä oikeita, mutta kuten maahanmuuttotutkija-aktivisti Erna Bodström huomautti, Sipilän vertailu on epätyypillinen, suorastaan väärä. Tarkistin EASO:sta, kuinka Euroopan unionin erityisvirasto itse laskee turvapaikanhaun &rdquo;myöntöprosentin&rdquo;, eli myönteisten päätösten osuuden, ja mikä järjestön virallinen luku vuosille 2015&ndash;2017 on.</p><p>Viraston vastaus: myöntöprosentti (engl. recognition rate) lasketaan jakamalla myönteiset päätökset tehtyjen päätösten kokonaismäärällä samalla ajanjaksolla. Sitä <u>ei</u> lasketa vertaamalla positiivisia päätöksiä kaikkien jätettyjen turvapaikkahakemusten määrään, EASO:n edustaja korostaa. Sipilä valitsi siis väärän vertauskohdan: hakemukset päätösten sijaan.</p><p>EASO:n mukaan EU-maiden myöntöprosentti vuosille 2015&ndash;2017 oli näin ollen 53 prosenttia &ndash; eli enemmistöön käsitellyistä turvapaikkahakemuksista annettiin myönteinen päätös. Luku koskee niin sanottuja ensimmäisiä hakemuksia. Toisaalta, jos mukaan otetaan toisen vaiheen päätökset, eli valituksesta seuraavat oikeusistuinten ratkaisut, vuosien 2015&ndash;2017 myöntöprosentti laskee EASO:n mukaan 47 prosenttiin.</p><p>Tehtyjä päätöksiä on vähemmän kuin jätettyjä hakemuksia, koska esimerkiksi vuosina 2015&ndash;2017 vajaa kolmannes hakemuksista raukesi tai jäi muusta syystä tutkimatta. Lisäksi päätökset eivät osu samalle vuodelle kuin hakemus. Jälkimmäisen syyn vuoksi viime vuosien turvapaikkatilastot eivät edelleenkään ole täydelliset, kuten <a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257880-turvapaikanhakijat-nyt-loytyi-selitys-juha-sipilan-44-prosentille">muun muassa sisäministeriöstä on korostettu</a>.</p><p>Kolmen vuoden tarkasteluajalla kahtena ensimmäisenä vuotena, 2015 ja 2016, myönteisiä päätöksiä oli enemmän kuin kielteisiä. Vuonna 2017 tilanne muuttui, ja kielteisiä päätöksiä annettiinkin enemmän kuin myönteisiä. Sama trendi on jatkunut alkuvuodesta 2018.</p><p>Sipilän leiri voi perustella poikkeuksellista tilastointitapaansa pääministerin sanavalinnalla. Hän kirjoitti sanatarkasti, että &rdquo;Eurooppaan tulleista turvapaikanhakijoista vastaavasti noin 44 prosenttia sai myönteisen päätöksen&rdquo;. Puhuessaan nimenomaan Eurooppaan <em>tulleista</em> turvapaikanhakijoista hänen voi katsoa viittaavan hakijoiden ja hakemusten kokonaismäärään, vaikka myönnettyjen turvapaikkojen määrää ei normaalisti ja virallisesti tähän verratakaan.</p> Eurooppaan tulleista turvapaikanhakijoista vain ”noin 44 prosenttia sai myönteisen päätöksen”, kirjoitti pääministeri Juha Sipilä (kesk) verkkosivuillaan maanantaina.

Tällä hän perusteli aiempaa lausuntoaan, jonka mukaan suurin osa turvapaikanhakijoista oli vuosina 2015–2017 liikkeellä taloudellisten syiden takia, ei niinkään sotaa tai vainoa paossa. Lausunnosta nousi äläkkä ja Sipilältä vaadittiin todisteita.

Kuten julkisessa keskustelussa on huomautettu, ei myönteisten päätösten osuudesta voi suoraan päätellä, oliko turvapaikanhakijoiden enemmistön motiivi taloudellinen vai kokivatko he tavalla tai toisella olonsa uhatuksi. Mutta myös Sipilän perusteluna julkisuuteen antama prosenttiluku itsessään on ongelmallinen.

Sipilän esikunnasta selvennettiin Uudelle Suomelle aiemmin tällä viikolla, että luvut olivat peräisin Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston eli EASO:n tilastoista. Sipilän leiristä annettiin EASO:n lukuja, joiden mukaan EU-maissa annettiin vuosina 2015–2017 kaikkiaan 1 489 235 myönteistä päätöstä ja jätettiin 3 415 085 ensimmäistä turvapaikkahakemusta. Tässä vertailussa myönteisten päätösten osuus kaikista hakemuksista oli Sipilän 44 prosenttia.

Lukumäärät ovat sinänsä oikeita, mutta kuten maahanmuuttotutkija-aktivisti Erna Bodström huomautti, Sipilän vertailu on epätyypillinen, suorastaan väärä. Tarkistin EASO:sta, kuinka Euroopan unionin erityisvirasto itse laskee turvapaikanhaun ”myöntöprosentin”, eli myönteisten päätösten osuuden, ja mikä järjestön virallinen luku vuosille 2015–2017 on.

Viraston vastaus: myöntöprosentti (engl. recognition rate) lasketaan jakamalla myönteiset päätökset tehtyjen päätösten kokonaismäärällä samalla ajanjaksolla. Sitä ei lasketa vertaamalla positiivisia päätöksiä kaikkien jätettyjen turvapaikkahakemusten määrään, EASO:n edustaja korostaa. Sipilä valitsi siis väärän vertauskohdan: hakemukset päätösten sijaan.

EASO:n mukaan EU-maiden myöntöprosentti vuosille 2015–2017 oli näin ollen 53 prosenttia – eli enemmistöön käsitellyistä turvapaikkahakemuksista annettiin myönteinen päätös. Luku koskee niin sanottuja ensimmäisiä hakemuksia. Toisaalta, jos mukaan otetaan toisen vaiheen päätökset, eli valituksesta seuraavat oikeusistuinten ratkaisut, vuosien 2015–2017 myöntöprosentti laskee EASO:n mukaan 47 prosenttiin.

Tehtyjä päätöksiä on vähemmän kuin jätettyjä hakemuksia, koska esimerkiksi vuosina 2015–2017 vajaa kolmannes hakemuksista raukesi tai jäi muusta syystä tutkimatta. Lisäksi päätökset eivät osu samalle vuodelle kuin hakemus. Jälkimmäisen syyn vuoksi viime vuosien turvapaikkatilastot eivät edelleenkään ole täydelliset, kuten muun muassa sisäministeriöstä on korostettu.

Kolmen vuoden tarkasteluajalla kahtena ensimmäisenä vuotena, 2015 ja 2016, myönteisiä päätöksiä oli enemmän kuin kielteisiä. Vuonna 2017 tilanne muuttui, ja kielteisiä päätöksiä annettiinkin enemmän kuin myönteisiä. Sama trendi on jatkunut alkuvuodesta 2018.

Sipilän leiri voi perustella poikkeuksellista tilastointitapaansa pääministerin sanavalinnalla. Hän kirjoitti sanatarkasti, että ”Eurooppaan tulleista turvapaikanhakijoista vastaavasti noin 44 prosenttia sai myönteisen päätöksen”. Puhuessaan nimenomaan Eurooppaan tulleista turvapaikanhakijoista hänen voi katsoa viittaavan hakijoiden ja hakemusten kokonaismäärään, vaikka myönnettyjen turvapaikkojen määrää ei normaalisti ja virallisesti tähän verratakaan.

]]>
19 http://teppoovaskainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260612-juha-sipilan-turvapaikkaluvuista#comments Kotimaa Juha Sipilä Juha Sipilän hallitus Tilastot Turvapaikanhakijat Fri, 07 Sep 2018 13:58:03 +0000 Teppo Ovaskainen http://teppoovaskainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260612-juha-sipilan-turvapaikkaluvuista
Terveisiä Perussuomalaisten puolueneuvostosta http://sannaantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260445-terveisia-perussuomalaisten-puolueneuvostosta <p>Perussuomalaisten puolueneuvoston kokous pidettiin Lahden messukeskuksessa 1.9.2018. Paikalla oli noin 700 perussuomalaista ympäri Suomen ja tupa oli niin sanotusti täynnä. Vielä muutama kuukausi sitten jotkin tahot väittivät tämän puolueen hajonneen. Kieltämättä tämä muisto sai aikaan pienen hymyn huulille, kun katselin satapäistä perussuomalaista joukkoa&nbsp; kokouspaikalla.</p><p>Kokouksessa linjattiin puolueen tulevia tavoitteita ja käytiin läpi vaaliohjelmia. Ohjelmat eivät ole julkisia vielä, koska niitä työstetään vielä puoluehallituksessa. Voin kuitenkin kertoa, että perussuomalaiset tulevat jatkossakin puuttumaan yhä tiukemmin yhteiskuntamme epäoikeudenmukaisuuksiin. Vaadimme esimerkiksi, että vanhusten hoidon ongelmat laitetaan kuntoon ja haluamme varautua uuteen turvapaikanhakijavyöryyn hätätilapykälin rajavartio- ja ulkomaalaislakeihin. Meillä Suomen etu kulkee aina ennen muita eikä tästä tingitä. Karjalaisen mielipidepalstalla <a href="https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/193453-kaupunginvaltuutettu-marjatta-raty-toivoo-sinisten-ja-perussuomalaisten-yhdistymista-odotan-edelleen-suurta-ihmetta">oli esitetty 3.9.2018</a> maanantaina toiveita perussuomalaisten ja erään marginaalipuolueen yhdistymisestä. Tällaista<a href="https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/193487-joensuun-perussuomalaisten-valtuustoryhma-tyrmaa-marjatta-radyn-toiveen-puolueiden-yhdistamisesta-jotain-rajaa"> ei ole tulossa eikä tule</a>.</p><p>Suomalaisen yhteiskunnan tilanne on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä kriittinen. Hätäviestejä vanhusten, lasten, perheiden ja maanviljelijöiden tilanteesta tulee koko ajan, ympäri Suomen. Suomen raja on rauhallinen vain, koska Ruotsi ja Tanskalla on rajatarkastukset edelleen käynnissä. Tällä hetkellä hallitus ei tee päätöksiään kansan parhaaksi vaan vain omaksi ja omien eturyhmien/ kavereiden parhaaksi. Hallitus vetää välistä minkä vain kerkeää. Sosiaali- ja terveysuudistus kulkee Kokoomuksen suuryritykset ja Keskustan valta maakunnissa edellä. Sipilän hallitus lienee yksi suurimmista flopeista vuosikymmeniin. Tämän vuoksi on selvää, että tulevat vuoden 2019 vaalit ovat yhdet tärkeimmät koko Suomen historiassa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Perussuomalaisten puolueneuvoston kokous pidettiin Lahden messukeskuksessa 1.9.2018. Paikalla oli noin 700 perussuomalaista ympäri Suomen ja tupa oli niin sanotusti täynnä. Vielä muutama kuukausi sitten jotkin tahot väittivät tämän puolueen hajonneen. Kieltämättä tämä muisto sai aikaan pienen hymyn huulille, kun katselin satapäistä perussuomalaista joukkoa  kokouspaikalla.

Kokouksessa linjattiin puolueen tulevia tavoitteita ja käytiin läpi vaaliohjelmia. Ohjelmat eivät ole julkisia vielä, koska niitä työstetään vielä puoluehallituksessa. Voin kuitenkin kertoa, että perussuomalaiset tulevat jatkossakin puuttumaan yhä tiukemmin yhteiskuntamme epäoikeudenmukaisuuksiin. Vaadimme esimerkiksi, että vanhusten hoidon ongelmat laitetaan kuntoon ja haluamme varautua uuteen turvapaikanhakijavyöryyn hätätilapykälin rajavartio- ja ulkomaalaislakeihin. Meillä Suomen etu kulkee aina ennen muita eikä tästä tingitä. Karjalaisen mielipidepalstalla oli esitetty 3.9.2018 maanantaina toiveita perussuomalaisten ja erään marginaalipuolueen yhdistymisestä. Tällaista ei ole tulossa eikä tule.

Suomalaisen yhteiskunnan tilanne on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä kriittinen. Hätäviestejä vanhusten, lasten, perheiden ja maanviljelijöiden tilanteesta tulee koko ajan, ympäri Suomen. Suomen raja on rauhallinen vain, koska Ruotsi ja Tanskalla on rajatarkastukset edelleen käynnissä. Tällä hetkellä hallitus ei tee päätöksiään kansan parhaaksi vaan vain omaksi ja omien eturyhmien/ kavereiden parhaaksi. Hallitus vetää välistä minkä vain kerkeää. Sosiaali- ja terveysuudistus kulkee Kokoomuksen suuryritykset ja Keskustan valta maakunnissa edellä. Sipilän hallitus lienee yksi suurimmista flopeista vuosikymmeniin. Tämän vuoksi on selvää, että tulevat vuoden 2019 vaalit ovat yhdet tärkeimmät koko Suomen historiassa.

]]>
1 http://sannaantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260445-terveisia-perussuomalaisten-puolueneuvostosta#comments Juha Sipilä Perussuomalaiset Politiikka Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus Tue, 04 Sep 2018 10:40:14 +0000 Sanna Antikainen http://sannaantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260445-terveisia-perussuomalaisten-puolueneuvostosta
Pääministeri Sipilä ei antanut väärää tietoa turvapaikanhakijoista http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260377-paaministeri-sipila-ei-antanut-vaaraa-tietoa-turvapaikanhakijoista <p>Pääministeri <strong>Juha Sipilä</strong> totesi lauantaina YLE:n ykkösaamussa, että suurin osa vuosien 2015&ndash;2016 pakolaiskriisin tulijoista oli liikkeellä taloudellisten syiden takia. Siitäkös riemu repesi. YLE:n toimittaja <strong>Eero Mäntymaa</strong> kirjoitti <a href="https://yle.fi/uutiset/3-10383235">artikkelin</a>, jossa perusteli Sipilän väitteiden olevan vääriä Eurostatin lukujen nojalla. Mäntymaa jättää jutussaan tarkoitushakuisesti kokonaan huomiotta vuoden 2015 eikä myöskään mainitse, että osa myönteisistä päätöksistä on tehty humanitäärisin syin. Tällaisen päätöksen saanut henkilö ei ole kansainvälisen suojelun tarpeessa ja motiivi turvapaikan hakemiseen on hyvin todennäköisesti ollut taloudellinen.</p><p>Vuosina 2015&ndash;2017 Euroopasta on hakenut turvapaikkaa 3 189 709 henkilöä. Myönteisen päätöksen on samalla ajanjaksolla saanut 1 581 750 henkilöä, joista 161 000 on saanut sen mainittujen humanitääristen syiden perusteella. Tämä tarkoittaa, että kokonaisuutena hiukan alle puolet saapuneista on saanut myönteisen päätöksen, ja mikäli otamme luvusta pois humanitäärisillä syillä oleskeluluvan saaneet, putoaa tuo luku 44,5 prosenttiin. Se tarkoittaa, että yli puolet Eurooppaan saapuneista turvapaikanhakijoista ei ole ollut kansainvälisen suojelun tarpeessa. Mäntymaa käyttää analyysissään myös ainoastaan ratkaistujen tapausten tunnuslukuja ja unohtaa kokonaisuutena tehtyjen hakemusten määrän.</p><p>Mäntymaa toteaa jutussaan, että myös kielteisen päätöksen saaneilla turvapaikanhakijoilla on saattanut olla muita syitä saapumiseensa kuin taloudelliset syyt. Tässä väitteessään Mäntymaa on jo vakaammalla pohjalla, mutta unohtaa samalla, että monen myönteisen päätöksen saaneenkin yhtenä vaikuttimena turvapaikan hakemiselle on voinut olla nimenomaan talous. Tämä on täysin yhtenäinen viesti myös sen kanssa, jonka olen itse hallintovaliokunnan jäsenenä YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n asiantuntijoilta saanut. Erityisesti tämä <a href="http://www.unhcr.org/news/press/2017/7/595a03bb4/insecurity-economic-crisis-abuse-exploitation-libya-push-refugees-migrants.html">korostuu</a> nyt Libyan kautta Eurooppaan saapuvien osalta.</p><p>Oppositiosta pääministerin väitteitä kiirehtivät <a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257698-nyt-syyta-toivoa-etta-paaministeri-antoi-turvapaikanhakijoista-vaaraa-tietoa">moittimaan</a> virheellisiksi muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtaja <strong>Li Andersson</strong> ja vihreiden <strong>Emma Kari</strong>. Tällaisen hiustenhalkomisen sijaan voisi olla hedelmällisempää pohtia, miten turvapaikkajärjestelmäämme tulisi kehittää tulevaisuudessa? Sillä laskee lukuja miten tahansa, on selvää että järjestelmää käytetään massamaisesti väärin ja miljoonat ihmiset, jotka eivät kansainvälistä suojelua tarvitse, hakevat sellaista. Tämä valitettavasti kuluttaa yhteiskuntien resursseja sellaisten ihmisten auttamiseen, jotka eivät tosiasiassa avun tarpeessa ole ja joiden tulisi ennen kaikkea auttaa itseään. Kriisien ratkaisu ei löydy ihmisten massamaisista siirroista, vaan ensisijassa hädänalaisten auttamisesta heidän kotiseuduillaan ja voimavarojen ohjaamisesta todellisten pakolaisten auttamiseen. Aivan kuten pääministeri YLE:n ykkösaamussa esitti.</p><p>Se on toki loppuun myönnettävä, että pääministerin olisi kannattanut haastattelussa sanoa &rdquo;suurin osa&rdquo; sijasta &rdquo;suuri osa&rdquo;. En kuitenkaan usko, että silläkään olisi tätä mölinää vältetty.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Pääministeri Juha Sipilä totesi lauantaina YLE:n ykkösaamussa, että suurin osa vuosien 2015–2016 pakolaiskriisin tulijoista oli liikkeellä taloudellisten syiden takia. Siitäkös riemu repesi. YLE:n toimittaja Eero Mäntymaa kirjoitti artikkelin, jossa perusteli Sipilän väitteiden olevan vääriä Eurostatin lukujen nojalla. Mäntymaa jättää jutussaan tarkoitushakuisesti kokonaan huomiotta vuoden 2015 eikä myöskään mainitse, että osa myönteisistä päätöksistä on tehty humanitäärisin syin. Tällaisen päätöksen saanut henkilö ei ole kansainvälisen suojelun tarpeessa ja motiivi turvapaikan hakemiseen on hyvin todennäköisesti ollut taloudellinen.

Vuosina 2015–2017 Euroopasta on hakenut turvapaikkaa 3 189 709 henkilöä. Myönteisen päätöksen on samalla ajanjaksolla saanut 1 581 750 henkilöä, joista 161 000 on saanut sen mainittujen humanitääristen syiden perusteella. Tämä tarkoittaa, että kokonaisuutena hiukan alle puolet saapuneista on saanut myönteisen päätöksen, ja mikäli otamme luvusta pois humanitäärisillä syillä oleskeluluvan saaneet, putoaa tuo luku 44,5 prosenttiin. Se tarkoittaa, että yli puolet Eurooppaan saapuneista turvapaikanhakijoista ei ole ollut kansainvälisen suojelun tarpeessa. Mäntymaa käyttää analyysissään myös ainoastaan ratkaistujen tapausten tunnuslukuja ja unohtaa kokonaisuutena tehtyjen hakemusten määrän.

Mäntymaa toteaa jutussaan, että myös kielteisen päätöksen saaneilla turvapaikanhakijoilla on saattanut olla muita syitä saapumiseensa kuin taloudelliset syyt. Tässä väitteessään Mäntymaa on jo vakaammalla pohjalla, mutta unohtaa samalla, että monen myönteisen päätöksen saaneenkin yhtenä vaikuttimena turvapaikan hakemiselle on voinut olla nimenomaan talous. Tämä on täysin yhtenäinen viesti myös sen kanssa, jonka olen itse hallintovaliokunnan jäsenenä YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n asiantuntijoilta saanut. Erityisesti tämä korostuu nyt Libyan kautta Eurooppaan saapuvien osalta.

Oppositiosta pääministerin väitteitä kiirehtivät moittimaan virheellisiksi muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja vihreiden Emma Kari. Tällaisen hiustenhalkomisen sijaan voisi olla hedelmällisempää pohtia, miten turvapaikkajärjestelmäämme tulisi kehittää tulevaisuudessa? Sillä laskee lukuja miten tahansa, on selvää että järjestelmää käytetään massamaisesti väärin ja miljoonat ihmiset, jotka eivät kansainvälistä suojelua tarvitse, hakevat sellaista. Tämä valitettavasti kuluttaa yhteiskuntien resursseja sellaisten ihmisten auttamiseen, jotka eivät tosiasiassa avun tarpeessa ole ja joiden tulisi ennen kaikkea auttaa itseään. Kriisien ratkaisu ei löydy ihmisten massamaisista siirroista, vaan ensisijassa hädänalaisten auttamisesta heidän kotiseuduillaan ja voimavarojen ohjaamisesta todellisten pakolaisten auttamiseen. Aivan kuten pääministeri YLE:n ykkösaamussa esitti.

Se on toki loppuun myönnettävä, että pääministerin olisi kannattanut haastattelussa sanoa ”suurin osa” sijasta ”suuri osa”. En kuitenkaan usko, että silläkään olisi tätä mölinää vältetty.

]]>
15 http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260377-paaministeri-sipila-ei-antanut-vaaraa-tietoa-turvapaikanhakijoista#comments Juha Sipilä Li Andersson Maahanmuuttokriisi Turvapaikanhakija Turvapaikanhakijakriisi Sun, 02 Sep 2018 17:47:30 +0000 Mikko Kärnä http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260377-paaministeri-sipila-ei-antanut-vaaraa-tietoa-turvapaikanhakijoista
Juha Sipilän ulkoinen ja sisäinen muodonmuutos http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260331-juha-sipilan-ulkoinen-ja-sisainen-muodonmuutos <p># Aamutelevisiossa kävi 1.9. uudistunut pääministeri <strong>Juha Sipilä</strong> (Keskusta). Muodonmuutos ei koskenut vain ulkonäköä. Tuolissa istui modernisti sänkipartainen mies. Mutta myös pääministerin asenteet ja poliittiset painotukset olivat jotenkin muuttuneet.</p> <p>&nbsp;&nbsp; <strong>Markku Huusko</strong> kirjoitti osuvasti, että Sipilä teki julkisuuskuvalleen pahan virheen 25.11.2016 ryhtymällä sähköpostipommituksella käymään tiedotussotaa Suomen julkisen vallan radio- ja tv-toimintaa hoitavia Ylen journalisteja vastaan. Tuo hyökkäys aiheutti melkoisen myllerryksen Ylen toimituksissa. Eräät toimitajat siirtyivät mm. Suomen Kuvalehteen.</p> <p>&nbsp;&nbsp; Sipilälle on varmaan ennen pitkää selvinnyt, ettei moinen hyökkäys journalistja vastaan käy laatuun. Poliittisten toimittajien tehtävänä on hyppiä poliitikkojen jaloissa räkättämässä. Länsimaisessa demokratiassa toimittajia ei sovi houkutella sylikoiriksi. Sipilän toimet epäilemättä heikensivät pääministerin ja Keskustan gallupkannatusta.</p> <p>&nbsp;&nbsp; Sipilä on varmaan sittemmin seuraillut <strong>Trumpin</strong> ja lehdistön suhdetta Yhdysvalloissa. Hän on alkanut ymmärtää, ettei niin pidä toimia, ei vallankaan Suomen kaltaisessa pohjoismaisessa demokratiassa.</p> <p>&nbsp;</p> <p># Sipilä on myös pyrkinyt muuttamaan talouspoliittista imagoaan. Hänet on tultu tuntemaan liikemiehenä, joka hoiti raha-asioitaan mm. vakuutuskuorien avulla. Nyt hiukan samanlaisia menetelmiä on uudessa budjetissa tuotu myös piensijoittajien ulottuville.</p> <p>&nbsp;&nbsp; Aikaisemmin Sipilä ajoi estottomasti suuren rahan asiaa. Hänen sanottiin kulkeneen Kokoomuksen ohi oikealta. Nyt häneltä riittää sympariaa ja toimenpiteitä jopa kuivuuden kiusaamille pientilallisille.</p> <p>&nbsp;</p> <p># Vuoden 2015 pakolaistulvan aikana Sipilä tarjosi jopa kesäpaikkaansa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Noista majoituspaikoista muuten maksettiin huomattavia korvauksia, mikä lienee myös ollut pääministerillä taka-ajatuksena.</p> <p>&nbsp;&nbsp; Nykyään Sipilä on kääntynyt kannattamaan turvapaikanhakijoiden noutamista itse paikalta, jolloin turvaa saisivat vaikeimmassa asemassa olevat köyhät, naiset, lapset ja vanhukset. Vuoden 2015 pakolaisvyöryssä Suomeen saapui melkein vain nuoria miehiä, jotka olivat maksaneet suuria summia ihmissalakuljettajille.</p> <p>&nbsp;&nbsp; Ihmissalakuljettajien miljoonabisneksen ansaintalogiikan murtaminen on tärkein tehtävä pakolaiskysymyksen hoidossa. Niin pitkälle ei kuitenkaan ole vielä päästy. Jopa sana ihmissalakuljetus tuntuu yhä olevan tabujen joukossa. Tämä tabu olisi syytä murtaa.</p> <p>&nbsp;</p> <p># Pääministeri Sipilä kävi pitkän keskustelun Ranskan presidentin <strong>Emmanuel Macronin</strong> kanssa. He tulivat yhteisille linjoille siitä, että EU:n puolustuspoliittisesta yhteisvastuusta Lissabonin &nbsp;artiklassa 42.7 tulisi kehitellä yhtä voimakas turvallisuustakuu kuin Naton 5. artikla. Suomelle tämä olisi suurenmoinen ratkaisu.</p> <p>&nbsp;</p> <p># Oletamme ja toivomme, että Juha Sipilä ei ole tehnyt muodonmuutostaan vain ensi vuoden vaaleja varten.</p> <p>&nbsp;</p> <p><em>Kuva: Muuttunut Juha Sipilä.&nbsp;</em></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> # Aamutelevisiossa kävi 1.9. uudistunut pääministeri Juha Sipilä (Keskusta). Muodonmuutos ei koskenut vain ulkonäköä. Tuolissa istui modernisti sänkipartainen mies. Mutta myös pääministerin asenteet ja poliittiset painotukset olivat jotenkin muuttuneet.

   Markku Huusko kirjoitti osuvasti, että Sipilä teki julkisuuskuvalleen pahan virheen 25.11.2016 ryhtymällä sähköpostipommituksella käymään tiedotussotaa Suomen julkisen vallan radio- ja tv-toimintaa hoitavia Ylen journalisteja vastaan. Tuo hyökkäys aiheutti melkoisen myllerryksen Ylen toimituksissa. Eräät toimitajat siirtyivät mm. Suomen Kuvalehteen.

   Sipilälle on varmaan ennen pitkää selvinnyt, ettei moinen hyökkäys journalistja vastaan käy laatuun. Poliittisten toimittajien tehtävänä on hyppiä poliitikkojen jaloissa räkättämässä. Länsimaisessa demokratiassa toimittajia ei sovi houkutella sylikoiriksi. Sipilän toimet epäilemättä heikensivät pääministerin ja Keskustan gallupkannatusta.

   Sipilä on varmaan sittemmin seuraillut Trumpin ja lehdistön suhdetta Yhdysvalloissa. Hän on alkanut ymmärtää, ettei niin pidä toimia, ei vallankaan Suomen kaltaisessa pohjoismaisessa demokratiassa.

 

# Sipilä on myös pyrkinyt muuttamaan talouspoliittista imagoaan. Hänet on tultu tuntemaan liikemiehenä, joka hoiti raha-asioitaan mm. vakuutuskuorien avulla. Nyt hiukan samanlaisia menetelmiä on uudessa budjetissa tuotu myös piensijoittajien ulottuville.

   Aikaisemmin Sipilä ajoi estottomasti suuren rahan asiaa. Hänen sanottiin kulkeneen Kokoomuksen ohi oikealta. Nyt häneltä riittää sympariaa ja toimenpiteitä jopa kuivuuden kiusaamille pientilallisille.

 

# Vuoden 2015 pakolaistulvan aikana Sipilä tarjosi jopa kesäpaikkaansa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Noista majoituspaikoista muuten maksettiin huomattavia korvauksia, mikä lienee myös ollut pääministerillä taka-ajatuksena.

   Nykyään Sipilä on kääntynyt kannattamaan turvapaikanhakijoiden noutamista itse paikalta, jolloin turvaa saisivat vaikeimmassa asemassa olevat köyhät, naiset, lapset ja vanhukset. Vuoden 2015 pakolaisvyöryssä Suomeen saapui melkein vain nuoria miehiä, jotka olivat maksaneet suuria summia ihmissalakuljettajille.

   Ihmissalakuljettajien miljoonabisneksen ansaintalogiikan murtaminen on tärkein tehtävä pakolaiskysymyksen hoidossa. Niin pitkälle ei kuitenkaan ole vielä päästy. Jopa sana ihmissalakuljetus tuntuu yhä olevan tabujen joukossa. Tämä tabu olisi syytä murtaa.

 

# Pääministeri Sipilä kävi pitkän keskustelun Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa. He tulivat yhteisille linjoille siitä, että EU:n puolustuspoliittisesta yhteisvastuusta Lissabonin  artiklassa 42.7 tulisi kehitellä yhtä voimakas turvallisuustakuu kuin Naton 5. artikla. Suomelle tämä olisi suurenmoinen ratkaisu.

 

# Oletamme ja toivomme, että Juha Sipilä ei ole tehnyt muodonmuutostaan vain ensi vuoden vaaleja varten.

 

Kuva: Muuttunut Juha Sipilä. 

 

 

]]>
29 http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260331-juha-sipilan-ulkoinen-ja-sisainen-muodonmuutos#comments Emmanuel Macron Juha Sipilä Lehdistönvapaus Pakolaiset Sat, 01 Sep 2018 12:42:16 +0000 Timo Uotila http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260331-juha-sipilan-ulkoinen-ja-sisainen-muodonmuutos
Sipilän nuija puheita funtsin http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259917-sipilan-nuija-puheita-funtsin <p>facessa kävin funtsii sitä Sipilän lausuntoa ihan asiapohjalta, ei möläytyksenä. Meillä vasemmisto on vaikuttanut politiikassa 1945 - 1987. Lipposta tuskin kukaan enää vasemmistolaisena pitää.</p><p>- mietitään niitä tuhoja joita se teki.</p><p>1. käytännössä velaton valtio</p><p>2. luotiin infra lapiolla ja vasaralla</p><p>3. maailman paras ja tasa-arvoisin koulutus</p><p>4. käytännössä ilmainen ja toimiva terveydenhoito</p><p>5. osapuilleen täystyöllisyys nykytilaan verrattuna</p><p>6. valtio rikas kun kroisos koska omisti merkittävän osan yrityksistä</p><p>7. halvat kunnalliset vuokra-asunnot missä tahansa kaupungissa</p><p>8. jos halusi talon tehdä, inflaatio söi velat viidessä vuodessa</p><p>9. mikä tahansa yritys kannatti eli jos ei työ kiinnostanut, voi ryhtyä yrittäjäksi ja rikastua.</p><p>10. vientiteollisuus oli täysin varma runsaudensarvi omistajalleen koska aina menekin hiipuessa devalvoitiin.</p><p>11. valtiolla oli oma painokone, jos raha olisi uhannut loppua, lisää olisi voinut painaa rajattomasti</p><p>- ihmeellisintä on että tuo kaikki tehtiin ilman nykyistä teknologiaa pelkällä älykkäällä suunnitelulla.</p><p>&nbsp;</p><p>- jokainen ymmärtää ettei tuollaisen hökötyksen tuhoaminen ole helppoa. Sipilistit on kuitenkin nokkelia.</p><p>1. teollisuuden tuhoamiseen käytettiin liian korkeaa valuuttakurssia. Varma keino joka on tepsinyt kaikkialla. (vahva markka)</p><p>2. valtion talous onnistuttiin tuhoamaan järjestämällä massatyöttömyys ja keinottelemalla valuuttamarkkinoilla (valtio osti markkoja velka taaloilla kun jokainen täysjärkinen myi yliarvostettua valuuttaa.</p><p>3. ay liike ja siten vasemmisto tuhottiin massatyöttömyydellä (eli ainoat täysjärkiset sysättiin syrjään)</p><p>4. terveydenhoito tuhottiin lopettamalla lääkäreiden koulutus (iiro viinasen &quot;säästö&quot; idea)</p><p>5. sellainen teollisuus joka pohjasi robotteihin ja muihin kehittyneisiin uusiin koneisiin kaadettiin nostamalla reaalikorko 20% tasoon samalla kun vakuuksien arvoja alennettiin</p><p>6. sipilä on ansiokkaasti koulutusta ja valtion omaisuutta pilkkonut</p><p>7. aika tuhoaa tiestön</p><p>&nbsp;</p><p>Nyt kun sipilä paljasti nuijansa, mulle selvisi miksi eläkeläisiä kurmutetaan. kyse on kostosta. ne eläkeläiset loivat tuon hyvinvointi-ihmeen joten sipilistit niille kostaa.</p><p>&nbsp;</p><p>Valtion velka.</p><p><a href="https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/kuviopankki/historiallisia-aikasarjoja/rahoitus-ja-velat/valtion_velka/" title="https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/kuviopankki/historiallisia-aikasarjoja/rahoitus-ja-velat/valtion_velka/">https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/kuviopankki/historiallisia-aikas...</a></p><p>Valtion nettovelka negatiivinen vieläkin. (Akateeminen talous bloki, Suomi maailman seitsemänneksi varakkain)</p><p><a href="http://blog.hse-econ.fi/?p=6897" title="http://blog.hse-econ.fi/?p=6897">http://blog.hse-econ.fi/?p=6897</a></p><p><br />&nbsp;</p><p>Terveydenhoito vieläkin euroopan tehokkain.</p><p><a href="https://blogs.helsinki.fi/med-viikonjuttu/2017/03/13/suomen-sairaanhoito-onkin-euroopan-kustannustehokkain/" title="https://blogs.helsinki.fi/med-viikonjuttu/2017/03/13/suomen-sairaanhoito-onkin-euroopan-kustannustehokkain/">https://blogs.helsinki.fi/med-viikonjuttu/2017/03/13/suomen-sairaanhoito...</a></p><p>1989 suomen bkt / nuppi oli maailman 8 korkein ja nousu taaloissa mitaten reilun 3% vuoteen.</p><p><a href="http://www.globalis.fi/Tilastot/BKT-per-asukas" title="http://www.globalis.fi/Tilastot/BKT-per-asukas">http://www.globalis.fi/Tilastot/BKT-per-asukas</a></p><p>sosiaaliturva on romutettu (Juho Saaren teksti)</p><p><a href="https://blogs.uef.fi/puheenvuoroja/2015/05/13/suomi-on-alhaisten-sosiaalimenojen-maa/" title="https://blogs.uef.fi/puheenvuoroja/2015/05/13/suomi-on-alhaisten-sosiaalimenojen-maa/">https://blogs.uef.fi/puheenvuoroja/2015/05/13/suomi-on-alhaisten-sosiaal...</a></p><p>&rdquo;<em>Tällä OECD:n laskemalla nettososiaalimenomittarilla laskettuna Suomen sosiaalimenot ovat OECD-maiden keskitasoa. Korkeimmat menot ovat edelleen Ranskassa, mutta toiseksi korkeimmat ovat Yhdysvalloissa, jossa on ammatilliset työeläkkeet ja työnantajaperustainen sairausvakuutus.</em></p><p><em>Näkemys Suomen sosiaaliturvasta muuttuu kokonaan kun nämä verot ja menoerät otetaan huomioon: Suomi on OECD-maiden joukossa sijalla viisitoista. Jos otettaisiin lisäksi huomioon muissa maissa yleiset sosiaalipoliittiset verovähennykset, joita Suomessa ei ole, Suomi olisi todennäköisesti vielä pari sijaa alempana.</em></p><p><em>Kaiken kaikkiaan Suomen sosiaalimenot ovat tosiasiassa matalat samalla BKT-tasolla oleviin maihin nähden. Jos menoista poistetaan työttömyydestä aiheutuvat sykliset menot, sosiaalimenoja kuvaava suhdeluku on vielä matalampi. Myös Suomen julkiset menot näyttäytyvät korkeampina kuin ovatkaan sosiaalimenojen verotuksen, laajan sosiaaliturvakäsitteen ja korkean työttömyyden vuoksi</em><strong><em>.</em></strong><em> Syystä tai toisesta tämä tosiasia ei ole suomalaisen hyvinvointivaltion uudistamisen perustana.&rdquo;</em></p><p><br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> facessa kävin funtsii sitä Sipilän lausuntoa ihan asiapohjalta, ei möläytyksenä. Meillä vasemmisto on vaikuttanut politiikassa 1945 - 1987. Lipposta tuskin kukaan enää vasemmistolaisena pitää.

- mietitään niitä tuhoja joita se teki.

1. käytännössä velaton valtio

2. luotiin infra lapiolla ja vasaralla

3. maailman paras ja tasa-arvoisin koulutus

4. käytännössä ilmainen ja toimiva terveydenhoito

5. osapuilleen täystyöllisyys nykytilaan verrattuna

6. valtio rikas kun kroisos koska omisti merkittävän osan yrityksistä

7. halvat kunnalliset vuokra-asunnot missä tahansa kaupungissa

8. jos halusi talon tehdä, inflaatio söi velat viidessä vuodessa

9. mikä tahansa yritys kannatti eli jos ei työ kiinnostanut, voi ryhtyä yrittäjäksi ja rikastua.

10. vientiteollisuus oli täysin varma runsaudensarvi omistajalleen koska aina menekin hiipuessa devalvoitiin.

11. valtiolla oli oma painokone, jos raha olisi uhannut loppua, lisää olisi voinut painaa rajattomasti

- ihmeellisintä on että tuo kaikki tehtiin ilman nykyistä teknologiaa pelkällä älykkäällä suunnitelulla.

 

- jokainen ymmärtää ettei tuollaisen hökötyksen tuhoaminen ole helppoa. Sipilistit on kuitenkin nokkelia.

1. teollisuuden tuhoamiseen käytettiin liian korkeaa valuuttakurssia. Varma keino joka on tepsinyt kaikkialla. (vahva markka)

2. valtion talous onnistuttiin tuhoamaan järjestämällä massatyöttömyys ja keinottelemalla valuuttamarkkinoilla (valtio osti markkoja velka taaloilla kun jokainen täysjärkinen myi yliarvostettua valuuttaa.

3. ay liike ja siten vasemmisto tuhottiin massatyöttömyydellä (eli ainoat täysjärkiset sysättiin syrjään)

4. terveydenhoito tuhottiin lopettamalla lääkäreiden koulutus (iiro viinasen "säästö" idea)

5. sellainen teollisuus joka pohjasi robotteihin ja muihin kehittyneisiin uusiin koneisiin kaadettiin nostamalla reaalikorko 20% tasoon samalla kun vakuuksien arvoja alennettiin

6. sipilä on ansiokkaasti koulutusta ja valtion omaisuutta pilkkonut

7. aika tuhoaa tiestön

 

Nyt kun sipilä paljasti nuijansa, mulle selvisi miksi eläkeläisiä kurmutetaan. kyse on kostosta. ne eläkeläiset loivat tuon hyvinvointi-ihmeen joten sipilistit niille kostaa.

 

Valtion velka.

https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/kuviopankki/historiallisia-aikasarjoja/rahoitus-ja-velat/valtion_velka/

Valtion nettovelka negatiivinen vieläkin. (Akateeminen talous bloki, Suomi maailman seitsemänneksi varakkain)

http://blog.hse-econ.fi/?p=6897


 

Terveydenhoito vieläkin euroopan tehokkain.

https://blogs.helsinki.fi/med-viikonjuttu/2017/03/13/suomen-sairaanhoito-onkin-euroopan-kustannustehokkain/

1989 suomen bkt / nuppi oli maailman 8 korkein ja nousu taaloissa mitaten reilun 3% vuoteen.

http://www.globalis.fi/Tilastot/BKT-per-asukas

sosiaaliturva on romutettu (Juho Saaren teksti)

https://blogs.uef.fi/puheenvuoroja/2015/05/13/suomi-on-alhaisten-sosiaalimenojen-maa/

Tällä OECD:n laskemalla nettososiaalimenomittarilla laskettuna Suomen sosiaalimenot ovat OECD-maiden keskitasoa. Korkeimmat menot ovat edelleen Ranskassa, mutta toiseksi korkeimmat ovat Yhdysvalloissa, jossa on ammatilliset työeläkkeet ja työnantajaperustainen sairausvakuutus.

Näkemys Suomen sosiaaliturvasta muuttuu kokonaan kun nämä verot ja menoerät otetaan huomioon: Suomi on OECD-maiden joukossa sijalla viisitoista. Jos otettaisiin lisäksi huomioon muissa maissa yleiset sosiaalipoliittiset verovähennykset, joita Suomessa ei ole, Suomi olisi todennäköisesti vielä pari sijaa alempana.

Kaiken kaikkiaan Suomen sosiaalimenot ovat tosiasiassa matalat samalla BKT-tasolla oleviin maihin nähden. Jos menoista poistetaan työttömyydestä aiheutuvat sykliset menot, sosiaalimenoja kuvaava suhdeluku on vielä matalampi. Myös Suomen julkiset menot näyttäytyvät korkeampina kuin ovatkaan sosiaalimenojen verotuksen, laajan sosiaaliturvakäsitteen ja korkean työttömyyden vuoksi. Syystä tai toisesta tämä tosiasia ei ole suomalaisen hyvinvointivaltion uudistamisen perustana.”


 

]]>
2 http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259917-sipilan-nuija-puheita-funtsin#comments Juha Sipilä Nuijamaa Thu, 23 Aug 2018 19:15:22 +0000 Auvo Rouvinen http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259917-sipilan-nuija-puheita-funtsin
Saudit teloittivat ihmisoikeusaktivistin - jatkaako Suomi aseiden myymistä? http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259727-saudit-teloittivat-ihmisoikeusaktivistin-jatkaako-suomi-aseiden-myymista <p>&nbsp;</p><p>Eilen Saudi-Arabia teloitti julkisesti miekalla ihmisoikeusaktivisti Esra al-Ghamgamin. Hänen rikoksensa oli rauhanomaisiin mielenosoituksiin osallistuminen ja demokratian vaatiminen. Rikokset valtiota vastaan johtivat kuolemantuomioon oikeudenkäynnissä, jossa hänellä ei ollut edes mahdollisuutta puolustautua. Al-Ghamgam ei ole ainoa vankilassa virunut ihmisoikeusaktivisti, eikä varmastikaan viimeinen, jonka Saudi-Arabia teloittaa.</p><p>Keskiaikaisella oikeusjärjestelmällä varustetulle valtiolle sopivasti al-Ghamgam teloitettiin lyömällä miekalla pää poikki. Toki hiukan inhimillisempää kuin tovi sitten tapahtunut ristiinnaulitseminen.&nbsp;</p><p>Kurjan sisäpoliittisen tilanteen ohella käy sotaa Jemenissä, jossa sen joukot ovat syyllistyneet toimintaan, joka täyttää kaikki sotarikoksen kriteerit. Liittolaisenaan saudeilla on Arabian niemimaan al-Qaida.&nbsp;</p><p>Suomi on myynyt aseita niin saudeille kuin näiden liittolaisille muissa Persianlahden arabidikatuureissa. Kuinka kauan tällaisen annetaan jatkua? Miksi arvojohtajamme tasavallan presidentti Sauli Niinistö vain vaikenee? Kuinka alas pääministeri Juha Sipilän hallituksen moraali voi vajota, kun vieläkään emme ole kuulleet poikkipuolista sanaa?</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Palautetta voi lähettää osoitteeseen&nbsp;<a class="mailto" href="mailto:vpleivo@gmail.com"><u>vpleivo@gmail.com</u></a></p><p><br />Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta" target="_blank"><u>Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani.</u></a>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://www.facebook.com/Veli-Pekka-Leivo-256153654500775/" target="_blank"><u>Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo</u></a>&nbsp;- siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><br /><a href="https://www.youtube.com/playlist?list=PLs0kPPyCWaPg0tuFIqqU6Hqsekra8iuAe">YouTube-kanava löytyy myöskin</a>, mutta siellä ei ole vielä mitään. Laittakaa kuitenkin seurantaan, jos jatko kiinnostaa.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p>  

Eilen Saudi-Arabia teloitti julkisesti miekalla ihmisoikeusaktivisti Esra al-Ghamgamin. Hänen rikoksensa oli rauhanomaisiin mielenosoituksiin osallistuminen ja demokratian vaatiminen. Rikokset valtiota vastaan johtivat kuolemantuomioon oikeudenkäynnissä, jossa hänellä ei ollut edes mahdollisuutta puolustautua. Al-Ghamgam ei ole ainoa vankilassa virunut ihmisoikeusaktivisti, eikä varmastikaan viimeinen, jonka Saudi-Arabia teloittaa.

Keskiaikaisella oikeusjärjestelmällä varustetulle valtiolle sopivasti al-Ghamgam teloitettiin lyömällä miekalla pää poikki. Toki hiukan inhimillisempää kuin tovi sitten tapahtunut ristiinnaulitseminen. 

Kurjan sisäpoliittisen tilanteen ohella käy sotaa Jemenissä, jossa sen joukot ovat syyllistyneet toimintaan, joka täyttää kaikki sotarikoksen kriteerit. Liittolaisenaan saudeilla on Arabian niemimaan al-Qaida. 

Suomi on myynyt aseita niin saudeille kuin näiden liittolaisille muissa Persianlahden arabidikatuureissa. Kuinka kauan tällaisen annetaan jatkua? Miksi arvojohtajamme tasavallan presidentti Sauli Niinistö vain vaikenee? Kuinka alas pääministeri Juha Sipilän hallituksen moraali voi vajota, kun vieläkään emme ole kuulleet poikkipuolista sanaa?

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 


YouTube-kanava löytyy myöskin, mutta siellä ei ole vielä mitään. Laittakaa kuitenkin seurantaan, jos jatko kiinnostaa. 

 

]]>
9 http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259727-saudit-teloittivat-ihmisoikeusaktivistin-jatkaako-suomi-aseiden-myymista#comments Asekauppa Juha Sipilä Saudi-Arabia Timo Soini Mon, 20 Aug 2018 07:18:15 +0000 Veli-Pekka Leivo http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259727-saudit-teloittivat-ihmisoikeusaktivistin-jatkaako-suomi-aseiden-myymista
Juha Sipilä aikoo eheyttää oman työnsä jälkiä http://samik2012.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259712-juha-sipila-aikoo-eheyttaa-oman-tyonsa-jalkia <p>Pääministeri <strong>Juha Sipilä</strong> ilmoittautui keskustan ehdokkaaksi Oulun vaalipiirissä teemalla &rdquo;eheämmän yhteiskunnan rakentaminen&rdquo;. Ensiksikin täytyy - tokikin vain kohtuullisessa määrin - toivottaa Juhalle onnea ja kiittää siitä, että hän lähtee mittauttamaan kannatustaan ilmeisemmin ensin keskustan Pohjois-Pohjanmaan jäsenvaalissa ja mahdollisesti siitä läpi päästyään eduskuntavaaleissa.<br /><br />Maan eheys on menetetty suurilta osin juuri nykyhallituksen aikana. Pienimpiä eläkkeitä leikattiin 2016. Lääkekorvausten omavastuita nostettiin 2017 ja esimerkiksi monisairas diabeetikko, jonka lääkekorvaus nousi 300-500 euroa, joutui todella vaikeaan tilanteeseen. Tiedän useita tapauksia apteekeista, että tammikuussa vanhukset ovat jättäneet lääkkeet kassalle, kun 50 euron omavastuu on lyöty heti maksettavaksi.<br /><br />Surullinen luku on kiky-sopimus ja erityisesti siinä julkisen sektorin lomarahaleikkaukset. Oliko tosiaan niin, että julkisen sektorin uurastajat naisvaltaisilla sairaanhoito- ja opetusaloilla olivat ne, jotka aiheuttivat kilpailukykyhaitan Suomelle? Miksi juuri heiltä leikattiin ja syötiin maakunnille tärkeitä julkisten työpaikkojen kautta syntyvää ostovoimaa?<br /><br />Kainuussa ja Lapissa väkiluku on laskenut EU-aikana 20000 ihmisellä, Karjalan ja Savon maakunnissa kussakin tappiota on yli 10000 ihmistä. Pohjanmaan maakunnissa, jos Oulu otetaan laskuista pois, taso on ollut sama. Sipilän hallituksen keskustaministerit&nbsp; <strong>Anne Berner</strong>, <strong>Kimmo Tiilikainen</strong> ja <strong>Olli Rehn</strong> allekirjoittivat pääkaupunkiseudulle MAL-sopimuksen, jolla 2016-19 valtion tukemana keskitetään 60 000 uutta asuntoa Helsingin seudulle. Samaan aikaan maakuntia tyhjennetään.<br /><br />Löyhällä maahanmuuttopolitiikalla on avattu ovet ongelmille, jonka seurauksia näemme jo Ruotsissa tai Saksassa. Maahanmuuttajille maksetaan aivan eri suuruiset korvaukset ja esimerkiksi autokoulutuskin veronmaksajien rahoilla. Miksi? Samalla maahanmuutosta tuli rahasampo kapitalisteille, joista löytyi - yllätys, yllätys - kiinteistöjen vuokraajia, lakinaisia ja -miehiä sekä tulkkipalvelujen tarjoajia, jotka nettoavat aika lailla meidän veronmaksajien rahoilla.<br /><br />Sote-uudistus on keskittämässä työpaikat maakuntiin ja rikkomassa eheyttä pienissä kunnissa. Yksityistäminen on jo valuttanut rahat eliitin taskuun ja sama on jatkumassa sotessa. Eikö mikään riitä?<br /><br />Ja samaan aikaan Suomessa toimeentulotukimenot ja asumistukimenot kasvavat, vaikka työllisyysasteen pitäisi parantua. Työ on parasta sosiaaliturvaa ja on hienoa, että työllisyys paranee, mutta miksi sosiaalimenot kasvavat samaan aikaan? Se siitä eheydestä.<br /><br />Olen muutaman kerran seurannut esityksiä, joissa esitetään kuinka loistavat kasvuluvut on saatu aikaiseksi. Onko niin, että kun ensin vedetään kansakunta aivan hajalle ja pohjalle, niin voidaan näyttää eheyttäviä lukuja - pohjalta kun voi vain nousta.<br /><br />Ps. Kansalaispuolue lähtee siitä, että &rdquo;suomalainen sosiaaliturva kuuluu vain suomalaisille&rdquo; ja &rdquo;kaikista alueista ja ihmisistä pitää pitää huolta&rdquo;. Eka lauseessa on säästöt ja toisessa vastuu sekä vapaus.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Pääministeri Juha Sipilä ilmoittautui keskustan ehdokkaaksi Oulun vaalipiirissä teemalla ”eheämmän yhteiskunnan rakentaminen”. Ensiksikin täytyy - tokikin vain kohtuullisessa määrin - toivottaa Juhalle onnea ja kiittää siitä, että hän lähtee mittauttamaan kannatustaan ilmeisemmin ensin keskustan Pohjois-Pohjanmaan jäsenvaalissa ja mahdollisesti siitä läpi päästyään eduskuntavaaleissa.

Maan eheys on menetetty suurilta osin juuri nykyhallituksen aikana. Pienimpiä eläkkeitä leikattiin 2016. Lääkekorvausten omavastuita nostettiin 2017 ja esimerkiksi monisairas diabeetikko, jonka lääkekorvaus nousi 300-500 euroa, joutui todella vaikeaan tilanteeseen. Tiedän useita tapauksia apteekeista, että tammikuussa vanhukset ovat jättäneet lääkkeet kassalle, kun 50 euron omavastuu on lyöty heti maksettavaksi.

Surullinen luku on kiky-sopimus ja erityisesti siinä julkisen sektorin lomarahaleikkaukset. Oliko tosiaan niin, että julkisen sektorin uurastajat naisvaltaisilla sairaanhoito- ja opetusaloilla olivat ne, jotka aiheuttivat kilpailukykyhaitan Suomelle? Miksi juuri heiltä leikattiin ja syötiin maakunnille tärkeitä julkisten työpaikkojen kautta syntyvää ostovoimaa?

Kainuussa ja Lapissa väkiluku on laskenut EU-aikana 20000 ihmisellä, Karjalan ja Savon maakunnissa kussakin tappiota on yli 10000 ihmistä. Pohjanmaan maakunnissa, jos Oulu otetaan laskuista pois, taso on ollut sama. Sipilän hallituksen keskustaministerit  Anne Berner, Kimmo Tiilikainen ja Olli Rehn allekirjoittivat pääkaupunkiseudulle MAL-sopimuksen, jolla 2016-19 valtion tukemana keskitetään 60 000 uutta asuntoa Helsingin seudulle. Samaan aikaan maakuntia tyhjennetään.

Löyhällä maahanmuuttopolitiikalla on avattu ovet ongelmille, jonka seurauksia näemme jo Ruotsissa tai Saksassa. Maahanmuuttajille maksetaan aivan eri suuruiset korvaukset ja esimerkiksi autokoulutuskin veronmaksajien rahoilla. Miksi? Samalla maahanmuutosta tuli rahasampo kapitalisteille, joista löytyi - yllätys, yllätys - kiinteistöjen vuokraajia, lakinaisia ja -miehiä sekä tulkkipalvelujen tarjoajia, jotka nettoavat aika lailla meidän veronmaksajien rahoilla.

Sote-uudistus on keskittämässä työpaikat maakuntiin ja rikkomassa eheyttä pienissä kunnissa. Yksityistäminen on jo valuttanut rahat eliitin taskuun ja sama on jatkumassa sotessa. Eikö mikään riitä?

Ja samaan aikaan Suomessa toimeentulotukimenot ja asumistukimenot kasvavat, vaikka työllisyysasteen pitäisi parantua. Työ on parasta sosiaaliturvaa ja on hienoa, että työllisyys paranee, mutta miksi sosiaalimenot kasvavat samaan aikaan? Se siitä eheydestä.

Olen muutaman kerran seurannut esityksiä, joissa esitetään kuinka loistavat kasvuluvut on saatu aikaiseksi. Onko niin, että kun ensin vedetään kansakunta aivan hajalle ja pohjalle, niin voidaan näyttää eheyttäviä lukuja - pohjalta kun voi vain nousta.

Ps. Kansalaispuolue lähtee siitä, että ”suomalainen sosiaaliturva kuuluu vain suomalaisille” ja ”kaikista alueista ja ihmisistä pitää pitää huolta”. Eka lauseessa on säästöt ja toisessa vastuu sekä vapaus.

]]>
8 http://samik2012.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259712-juha-sipila-aikoo-eheyttaa-oman-tyonsa-jalkia#comments Eduskuntavaalit Eriarvoisuus Juha Sipilä Politiikka Sun, 19 Aug 2018 16:08:54 +0000 Sami Kilpeläinen http://samik2012.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259712-juha-sipila-aikoo-eheyttaa-oman-tyonsa-jalkia
Avoin kirje Juha Sipilälle – tuomitse Soinin aborttikannanotto http://alpiripatti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259419-avoin-kirje-juha-sipilalle-tuomitse-soinin-aborttikannanotto <p>Arvoisa Pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja Juha.</p><p>Lähestyn sinua näin avoimella kirjeellä, koska hallituksesi ministeri on ottanut jälleen kerran vapauksia, joita muillakaan hallitusta edustavilla herroilla ei ole eikä pidäkään olla, koska ministeri ei vaan voi lausua ihan mitä vain todeten, että ajatukset ovat henkilökohtaisia mielipiteitä ja vetoamalla sananvapauteensa.</p><p>Halusimme tai ei, ministerin toiminnalla työtehtävissään ja yksityiselämässään on suurempi painoarvo kuin tavallisella kansalaisella. Minusta ministeri on vahvasti sidottu Suomen viralliseen hallituksen linjaan abortista.</p><p>Hallituksesi ulkoministeri Timo Soinin abortin vastainen kannanotto ja aikaisempi osallistuminen työmatkalla aborttioikeutta vastustavalle marssille asettaa Soinin ja hallituksesi hyvin outoon asemaan.</p><p>Minusta on kaksinaamaista ja poliittista liturgiaa sanoa, että jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä ja vetäytyä näin vastuusta. Oikeus sananvapauteen on, mutta miten sitä käytetään, on oleellinen kysymys.</p><p>Sanot, että täytyy olla äärimmäisen tarkkana siinä, että esiinnytään yksityishenkilönä eikä ministerinä. Ihan oikeasti, miltä tämä näyttää ulospäin Suomessa ja ulkomailla. Tarkkuudesta on lipsuttu ja pahasti. Opposition ihmetys Soinin toiminnasta on aiheellista ja kerrankin oikeutettua.</p><p>Minusta ulkoministeri Soinin erivapaudet asettavat tyttöjen ja naisten oikeuksien edistämisen todella kummalliseen valoon.</p><p>En ymmärrä esimerkiksi tilannetta, jossa tyttö ja nainen joutuvat raiskatuksi ja abortti ei olisi mahdollista. Kyse on perustavaa laatua olevasta ihmisoikeus kysymyksestä, joka ei voi olla tulkinnallinen.</p><p>Nyt on jätettävä uskonnolliset intohimot syrjään ja kunnioitettava tyttöjen ja naisten oikeuksia.</p><p>Pyydän sinua Juha nöyrimmästi tuomitsemaan ulkoministeri Soinin abortin vastainen aborttikannanotto.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Ystävällisesti,</p><p>&nbsp;</p><p>Alpi Ripatti</p><p>Keskustan Tikkurilan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja</p> Arvoisa Pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja Juha.

Lähestyn sinua näin avoimella kirjeellä, koska hallituksesi ministeri on ottanut jälleen kerran vapauksia, joita muillakaan hallitusta edustavilla herroilla ei ole eikä pidäkään olla, koska ministeri ei vaan voi lausua ihan mitä vain todeten, että ajatukset ovat henkilökohtaisia mielipiteitä ja vetoamalla sananvapauteensa.

Halusimme tai ei, ministerin toiminnalla työtehtävissään ja yksityiselämässään on suurempi painoarvo kuin tavallisella kansalaisella. Minusta ministeri on vahvasti sidottu Suomen viralliseen hallituksen linjaan abortista.

Hallituksesi ulkoministeri Timo Soinin abortin vastainen kannanotto ja aikaisempi osallistuminen työmatkalla aborttioikeutta vastustavalle marssille asettaa Soinin ja hallituksesi hyvin outoon asemaan.

Minusta on kaksinaamaista ja poliittista liturgiaa sanoa, että jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä ja vetäytyä näin vastuusta. Oikeus sananvapauteen on, mutta miten sitä käytetään, on oleellinen kysymys.

Sanot, että täytyy olla äärimmäisen tarkkana siinä, että esiinnytään yksityishenkilönä eikä ministerinä. Ihan oikeasti, miltä tämä näyttää ulospäin Suomessa ja ulkomailla. Tarkkuudesta on lipsuttu ja pahasti. Opposition ihmetys Soinin toiminnasta on aiheellista ja kerrankin oikeutettua.

Minusta ulkoministeri Soinin erivapaudet asettavat tyttöjen ja naisten oikeuksien edistämisen todella kummalliseen valoon.

En ymmärrä esimerkiksi tilannetta, jossa tyttö ja nainen joutuvat raiskatuksi ja abortti ei olisi mahdollista. Kyse on perustavaa laatua olevasta ihmisoikeus kysymyksestä, joka ei voi olla tulkinnallinen.

Nyt on jätettävä uskonnolliset intohimot syrjään ja kunnioitettava tyttöjen ja naisten oikeuksia.

Pyydän sinua Juha nöyrimmästi tuomitsemaan ulkoministeri Soinin abortin vastainen aborttikannanotto. 

 

 

Ystävällisesti,

 

Alpi Ripatti

Keskustan Tikkurilan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja

]]>
35 http://alpiripatti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259419-avoin-kirje-juha-sipilalle-tuomitse-soinin-aborttikannanotto#comments Kotimaa Abortti Juha Sipilä Timo Soini Mon, 13 Aug 2018 08:42:22 +0000 Alpi Ripatti http://alpiripatti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259419-avoin-kirje-juha-sipilalle-tuomitse-soinin-aborttikannanotto
Bingopelejä ja bolshevismia http://markusmikaelmyllyniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258034-bingopeleja-ja-bolshevismia <p>Mehiläisenpistoja, orwellilaisia pisteytysmekanismeja ja toistuvia viivästymisiä; kyvyttömien hallitusten bingopelissä tällä rivillä varmaan jokainen Suomen kansalainen ansaitsisi nyt ilmaisen kahvipaketin. Sipilän kolmivuotinen hallituskausi on tähän mennessä ollut lähes täysi farssi. Deadlinet hallituksen tärkeimpien uudistusten osalta ovat jatkuvasti siirtyneet eteenpäin ja samalla asettaneet koko Suomen kuntasektorin sekaannuksen tilaan.</p><p>Tulevaisuus on epävarmempi kuin koskaan, ja tämä näkyy kuntien halukkuudessa tehdä kuntalaistensa kannalta elintärkeitä investointeja sosiaali- ja terveyssektorille. Nykytilanteessa loppua tälle epävarmuudelle ei ainakaan saada ennen ensi vuoden kevättä, eikä varmaan edes vielä silloinkaan.</p><p>Keskustapuolueen kesäkuussa pidetyssä puoluekokouksessa <strong>Juha Sipilä</strong> lupasi, että puolueen kannalta tärkeimmät uudistukset viedään maaliin &rdquo;bolshevistisella rauhallisuudella&rdquo;. Lausuntonsa perusteella Sipilästä tuskin on Suomen Alias-mestariksi, sillä tarvitaan joukko asiantuntijoita ja analyytikkoja yleensä selvittämään, mitä mies oikeastaan tarkoitti.</p><p>Sana-assosiaatiopelissä termi bolshevistinen ei tuo mieleeni rauhallisuutta vaan pikemminkin tehottomuuden. Neuvostoliitto oli kuuluisa sen suurista pensselinvedoistaan ja kovista lupauksistaan. Valitettavasti tämä profiloi myös monella tapaa nykyhallituksen toimintaa. Vaalitelttojen lupauksista ei olla päästy paljoa hullua hurskaammaksi ja koko soteuudistus tuntuu olleen kuollut jo syntyessään.</p><p>Jättisotea ei siis tällä hallituskauden aloitteella saada aikaan, mutta miten tästä sitten oikeastaan voidaan edes jatkaa eteenpäin. Arvostettu lääketieteen brittiaikakauslehti Lancetin mukaan ei yhtään minnekään. Sen mukaan Suomessa on maailman kustannustehokkain, laadukkain ja paras terveydenhuolto. Lausuntoon yhtyy myös HUS:n toimitusjohtaja <strong>Aki Lindén</strong>, joka hehkuttaa Suomen terveydenhuoltojärjestelmää parhaaksi, mihin ihmiskunta on koskaan päässyt.</p><p>Ehkäpä resepti Suomen talouden pelastamiseksi ei olekaan jatkuva juustohöylä vaan vastuullinen investoiminen valtiontalouteen. Sen sijaan, että rankaisisimme työttömiä aktiivimallin kaltaisilla tehottomilla ratkaisuilla ja yksityistäisimme hyvinvointivaltiomme toimintoja pala palalta, voisimme sijoittaa yhteiseen tulevaisuuteemme. Samalla hallitus voisi viimein myöntää itselleen, ettei valtiontalouttamme pelasteta pelkästään pinkeillä parkkikiekoilla ja vahvalla oluella.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Mehiläisenpistoja, orwellilaisia pisteytysmekanismeja ja toistuvia viivästymisiä; kyvyttömien hallitusten bingopelissä tällä rivillä varmaan jokainen Suomen kansalainen ansaitsisi nyt ilmaisen kahvipaketin. Sipilän kolmivuotinen hallituskausi on tähän mennessä ollut lähes täysi farssi. Deadlinet hallituksen tärkeimpien uudistusten osalta ovat jatkuvasti siirtyneet eteenpäin ja samalla asettaneet koko Suomen kuntasektorin sekaannuksen tilaan.

Tulevaisuus on epävarmempi kuin koskaan, ja tämä näkyy kuntien halukkuudessa tehdä kuntalaistensa kannalta elintärkeitä investointeja sosiaali- ja terveyssektorille. Nykytilanteessa loppua tälle epävarmuudelle ei ainakaan saada ennen ensi vuoden kevättä, eikä varmaan edes vielä silloinkaan.

Keskustapuolueen kesäkuussa pidetyssä puoluekokouksessa Juha Sipilä lupasi, että puolueen kannalta tärkeimmät uudistukset viedään maaliin ”bolshevistisella rauhallisuudella”. Lausuntonsa perusteella Sipilästä tuskin on Suomen Alias-mestariksi, sillä tarvitaan joukko asiantuntijoita ja analyytikkoja yleensä selvittämään, mitä mies oikeastaan tarkoitti.

Sana-assosiaatiopelissä termi bolshevistinen ei tuo mieleeni rauhallisuutta vaan pikemminkin tehottomuuden. Neuvostoliitto oli kuuluisa sen suurista pensselinvedoistaan ja kovista lupauksistaan. Valitettavasti tämä profiloi myös monella tapaa nykyhallituksen toimintaa. Vaalitelttojen lupauksista ei olla päästy paljoa hullua hurskaammaksi ja koko soteuudistus tuntuu olleen kuollut jo syntyessään.

Jättisotea ei siis tällä hallituskauden aloitteella saada aikaan, mutta miten tästä sitten oikeastaan voidaan edes jatkaa eteenpäin. Arvostettu lääketieteen brittiaikakauslehti Lancetin mukaan ei yhtään minnekään. Sen mukaan Suomessa on maailman kustannustehokkain, laadukkain ja paras terveydenhuolto. Lausuntoon yhtyy myös HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindén, joka hehkuttaa Suomen terveydenhuoltojärjestelmää parhaaksi, mihin ihmiskunta on koskaan päässyt.

Ehkäpä resepti Suomen talouden pelastamiseksi ei olekaan jatkuva juustohöylä vaan vastuullinen investoiminen valtiontalouteen. Sen sijaan, että rankaisisimme työttömiä aktiivimallin kaltaisilla tehottomilla ratkaisuilla ja yksityistäisimme hyvinvointivaltiomme toimintoja pala palalta, voisimme sijoittaa yhteiseen tulevaisuuteemme. Samalla hallitus voisi viimein myöntää itselleen, ettei valtiontalouttamme pelasteta pelkästään pinkeillä parkkikiekoilla ja vahvalla oluella.

]]>
0 http://markusmikaelmyllyniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258034-bingopeleja-ja-bolshevismia#comments Juha Sipilä Juha Sipilän hallituksen leikkaukset Maakunta- ja sote-uudistus Mon, 09 Jul 2018 23:27:38 +0000 Markus Myllyniemi http://markusmikaelmyllyniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258034-bingopeleja-ja-bolshevismia
Keskustapuolueen kivireki http://harrimakipetaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257911-keskustapuolueen-kivireki <p>Ylen eilen (5.7.2018) julkaisemassa puoluekannatusmittauksessa keskustan kannatus oli luisunut alaspäin 16,6 prosenttiin.&nbsp; Laskua tuli sinänsä tavanomaiseen vaihteluväliin mahtuva tasan yksi prosenttiyksikkö, mutta tausta-aineistosta käy ilmi, että lasku tuli nimenomaan kyselyn kahden viimeisen viikon aikana.</p><p>Kesäkuun 2018 alussa pidetyn Sotkamon puoluekokouksen jälkeen keskustan kannatuksen piti lähteä nousuun, mutta toisin kävi. Lopputulos ei yllätä. Sotkamossa päähuomion sai pikkuhelikopterin lennättäminen ja ns. kakkaralla leikkiminen.</p><p>Kesällä 2014 silloinen pääministeri kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb munasi itsensä ryhtymällä tikkatauluksi Duudson-puistossa. Kokoomuksen kannatus luisui alamäkeen ja johti puheenjohtajan vaihdokseen. Milloin keskusta tekee johtopäätökset ja lopettaa tämän kakkaralla leikkimisen ja muut pelleilyt?</p><p>Sote on keskustalle raskas kivireki. Keskustan kaavailemassa sote-maakunta uudistuksessa valtiovalta antaa maakunnalle rahat palvelujen järjestämiseen. Tavoitteena on kustannusten nousun hillintä. Valtion sanelema säästäminen pakottaa keskittämään palvelut maakuntien pääkeskuksiin. Maaseutukuntien sairaaloita ja sote-keskuksia ajetaan alas. Maakunnan tiukka rahoitusraami johtaa maksujen korotuksiin. On aihetta epäillä, että säästöpäätökset kohdistetaan perusturvaan, hoitajamitoitukseen ja vanhushoivaan.</p><p>Sote-maakunta uudistuksen viivästyminen syö keskustan kannatusta, mutta keskustan mallilla toteutetun sote-maakunta uudistuksen maaliin saaminen myös syö kannatusta. Keskusta on kuin pesäpallon lukkari, joka kahdella väärällä antaa vastustajalle vapaajuoksun.</p><p>Kokoomuksen äänestäjiltä voi kysyä, että kuinka moni antoi kevään 2015 eduskuntavaaleissa äänensä maakuntauudistuksen puolesta. Haluaako kokoomus Suomeen uusia hallinnon tasoja? Tuota samaa voi kysyä myös keskustan äänestäjiltä. Mutta muun ohella voi vielä kysyä, annoitteko äänenne sen puolesta, että kokoomuksen ylijäämävarastosta lainattu Anne Berner saa keskustalta ministerin paikan?</p><p>Keskusta on kadottanut oman poliittisen profiilinsa. Alexander Stubb totesi toukokuussa 2016, että Suomessa tehdään historian kokoomuslaisinta politiikkaa. Stubb oli oikeilla jäljillä. Kokoomus hoitaa talouspolitiikan. Vihreät ympäristöpolitiikan. Maatalouden asiat hoidetaan EU:n kautta. Ay-liike puolustaa palkansaajaa. Sipilän hallituskaudella vasemmisto on alkanut huolehtimaan köyhän asiasta. Rinteen Antti (sd) otti esille pienet eläkkeet. Mihin tässä enää keskustaa tarvitaan?</p> Ylen eilen (5.7.2018) julkaisemassa puoluekannatusmittauksessa keskustan kannatus oli luisunut alaspäin 16,6 prosenttiin.  Laskua tuli sinänsä tavanomaiseen vaihteluväliin mahtuva tasan yksi prosenttiyksikkö, mutta tausta-aineistosta käy ilmi, että lasku tuli nimenomaan kyselyn kahden viimeisen viikon aikana.

Kesäkuun 2018 alussa pidetyn Sotkamon puoluekokouksen jälkeen keskustan kannatuksen piti lähteä nousuun, mutta toisin kävi. Lopputulos ei yllätä. Sotkamossa päähuomion sai pikkuhelikopterin lennättäminen ja ns. kakkaralla leikkiminen.

Kesällä 2014 silloinen pääministeri kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb munasi itsensä ryhtymällä tikkatauluksi Duudson-puistossa. Kokoomuksen kannatus luisui alamäkeen ja johti puheenjohtajan vaihdokseen. Milloin keskusta tekee johtopäätökset ja lopettaa tämän kakkaralla leikkimisen ja muut pelleilyt?

Sote on keskustalle raskas kivireki. Keskustan kaavailemassa sote-maakunta uudistuksessa valtiovalta antaa maakunnalle rahat palvelujen järjestämiseen. Tavoitteena on kustannusten nousun hillintä. Valtion sanelema säästäminen pakottaa keskittämään palvelut maakuntien pääkeskuksiin. Maaseutukuntien sairaaloita ja sote-keskuksia ajetaan alas. Maakunnan tiukka rahoitusraami johtaa maksujen korotuksiin. On aihetta epäillä, että säästöpäätökset kohdistetaan perusturvaan, hoitajamitoitukseen ja vanhushoivaan.

Sote-maakunta uudistuksen viivästyminen syö keskustan kannatusta, mutta keskustan mallilla toteutetun sote-maakunta uudistuksen maaliin saaminen myös syö kannatusta. Keskusta on kuin pesäpallon lukkari, joka kahdella väärällä antaa vastustajalle vapaajuoksun.

Kokoomuksen äänestäjiltä voi kysyä, että kuinka moni antoi kevään 2015 eduskuntavaaleissa äänensä maakuntauudistuksen puolesta. Haluaako kokoomus Suomeen uusia hallinnon tasoja? Tuota samaa voi kysyä myös keskustan äänestäjiltä. Mutta muun ohella voi vielä kysyä, annoitteko äänenne sen puolesta, että kokoomuksen ylijäämävarastosta lainattu Anne Berner saa keskustalta ministerin paikan?

Keskusta on kadottanut oman poliittisen profiilinsa. Alexander Stubb totesi toukokuussa 2016, että Suomessa tehdään historian kokoomuslaisinta politiikkaa. Stubb oli oikeilla jäljillä. Kokoomus hoitaa talouspolitiikan. Vihreät ympäristöpolitiikan. Maatalouden asiat hoidetaan EU:n kautta. Ay-liike puolustaa palkansaajaa. Sipilän hallituskaudella vasemmisto on alkanut huolehtimaan köyhän asiasta. Rinteen Antti (sd) otti esille pienet eläkkeet. Mihin tässä enää keskustaa tarvitaan?

]]>
9 http://harrimakipetaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257911-keskustapuolueen-kivireki#comments Kotimaa Alexander Stubb Juha Sipilä Keskusta Kokoomus Sote- ja maakuntauudistus Fri, 06 Jul 2018 08:16:03 +0000 Harri Mäki-Petäjä http://harrimakipetaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257911-keskustapuolueen-kivireki
Liian hyvä ja halpa http://kaunaherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257587-liian-hyva-ja-halpa <p>Suomalainen terveydenhuolto hoivapalveluineen on ehdottomasti liian hyvä ja halpa. Niinpä Juha Sipilän kekosininen hallitus on ottanut sen kansalliseksi kärkihankkeeksi tilanteen korjaamiseksi. Lisää kustannuksia ja heikommat palvelut pitää saada, jotta oikeistopoliitikkojen ei tarvitse häpeäkseen kulkea kansainvälisissä kokouksissa ja konferensseissa kehumassa julkisia palveluitamme.</p><p>Viime kunnallisvaalien alla television vaalikeskusteluissa niin pääministeri Sipilä (kesk) kuin Petteri Orpo (kok) kehuivat kilvan, kuinka rakenteilla olevalla sosiaali- ja terveysuudistuksella meille saadaan maailman paras terveydenhuolto. Voi h:tti. Tiedelehti Lancetin vertailun mukaan meillä on jo sellainen. Vieläpä laatuun nähden hyvin edullinen. Joidenkin puutteiden korjaaminen ei vain hallitukselle kelpaa, vaan pitää sotkea koko järjestelmä alusta loppuun.</p><p>Mihin siis koko uudistusta tarvitaan? Tietysti miljardien eurojen upottamiseksi yksityisille pääomasijoittajille niiden voittoihin. Kyse on siis ideologiasta. Hallitusta ei haittaa yhtään vaikka rahaa menisi enemmän, kunhan sijoittajat pääsevät kakunjaolle, olivatpa sitten pelkkiä sijoitusyhtiöitä tai muita alan rahoittajia.&nbsp; Palvelut saavat vaikka huonontua, kuten todennäköisesti suuressa osassa maata tulee tapahtumaankin mikäli nykymallinen sote pääsee joskus maaliin.</p><p>Uudistuksen jälkeen voi oikeistopoliitikkokin mennä ylpeänä johonkin kansainväliseen alan konferenssiin esittelemään, kuinka yksityisten toimijoiden avulla on saatu Suomen terveydenhuolto kohtalaiselle tasolle. Joku saattaisi kyllä ikävästi muistuttaa, että julkisilla toimijoilla se oli maailman paras ja halvempi. Mutta mitä pienistä, kunhan oikea ideologia voittaa.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Suomalainen terveydenhuolto hoivapalveluineen on ehdottomasti liian hyvä ja halpa. Niinpä Juha Sipilän kekosininen hallitus on ottanut sen kansalliseksi kärkihankkeeksi tilanteen korjaamiseksi. Lisää kustannuksia ja heikommat palvelut pitää saada, jotta oikeistopoliitikkojen ei tarvitse häpeäkseen kulkea kansainvälisissä kokouksissa ja konferensseissa kehumassa julkisia palveluitamme.

Viime kunnallisvaalien alla television vaalikeskusteluissa niin pääministeri Sipilä (kesk) kuin Petteri Orpo (kok) kehuivat kilvan, kuinka rakenteilla olevalla sosiaali- ja terveysuudistuksella meille saadaan maailman paras terveydenhuolto. Voi h:tti. Tiedelehti Lancetin vertailun mukaan meillä on jo sellainen. Vieläpä laatuun nähden hyvin edullinen. Joidenkin puutteiden korjaaminen ei vain hallitukselle kelpaa, vaan pitää sotkea koko järjestelmä alusta loppuun.

Mihin siis koko uudistusta tarvitaan? Tietysti miljardien eurojen upottamiseksi yksityisille pääomasijoittajille niiden voittoihin. Kyse on siis ideologiasta. Hallitusta ei haittaa yhtään vaikka rahaa menisi enemmän, kunhan sijoittajat pääsevät kakunjaolle, olivatpa sitten pelkkiä sijoitusyhtiöitä tai muita alan rahoittajia.  Palvelut saavat vaikka huonontua, kuten todennäköisesti suuressa osassa maata tulee tapahtumaankin mikäli nykymallinen sote pääsee joskus maaliin.

Uudistuksen jälkeen voi oikeistopoliitikkokin mennä ylpeänä johonkin kansainväliseen alan konferenssiin esittelemään, kuinka yksityisten toimijoiden avulla on saatu Suomen terveydenhuolto kohtalaiselle tasolle. Joku saattaisi kyllä ikävästi muistuttaa, että julkisilla toimijoilla se oli maailman paras ja halvempi. Mutta mitä pienistä, kunhan oikea ideologia voittaa.

 

 

 

 


 

]]>
8 http://kaunaherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257587-liian-hyva-ja-halpa#comments hallitus Juha Sipilä Petteri Orpo Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus Fri, 29 Jun 2018 07:25:46 +0000 Tuure Piittinen http://kaunaherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257587-liian-hyva-ja-halpa
Sote-soppa kiehuu - mitä tekee Jan Vapaavuori? http://harrimakipetaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257461-sote-soppa-kiehuu-mita-tekee-jan-vapaavuori <p>Juha Sipilä (kesk.) sanoi eilen Ylen A-studiossa, että hallituksen on harkittava tiedonantoa ja oman luottamuksensa mittaamista, jos sote-uudistus viivästyy vuodella.</p><p>Tänään pääministerillä oli toisenlainen viesti. Sipilä haluaa hallituspuolueiden eduskuntaryhmiltä tuen uudistukselle ja suurelle salille hän tekee pääministerin ilmoituksen uudistuksesta.</p><p>Ilmoitus ei kuitenkaan pidä sisällään eduskunnan luottamusäänestystä. Sipilä perusteli näkemystään tiukoilla aikatauluilla.</p><p>Luottamuksen mittaaminen suuressa salissa (luottamusäänestys) olisi tarvittu, että olisi nähty kuka vielä tukee hallituksen sote-sekoilua.</p><p>Ilmeisesti hallitus olisi saanut niukan luottamuksen muutaman äänen erolla, mutta yksittäisten kansanedustajien äänestyskäyttäytyminen olisi ollut kiinnostavaa nähdä. Nyt jäi näkemättä miten oman vaalipiirini kansanedustajat olisivat äänestäneet. Äänestäjän kuluttajansuojan kannalta luottamusäänestys olisi ollut hyvä mittari seuraavia eduskuntavaaleja varten.</p><p>Sote-uudistukseen on ratkaisu: Hoidetaan kuntoon asiat jotka eivät toimi, ei hajoteta toimivaa. Emme tarvitse uutta hallintotasoa, vaan lisää lääkäreitä ja hoitajia. Emme tarvitse lisääntyvää byrokratiaa. Emme tarvitse maakuntien pääkeskuksiin kasaantuvaa keskittämispolitiikkaa.</p><p>Sipilän hallituksen ajamassa sote-maakunta-uudistuksessa valtiovalta antaa maakunnalle rahat palvelujen järjestämiseen. Tavoitteena on kustannusten nousun hillintä. Valtion sanelema säästäminen pakottaa keskittämään palvelut maakuntien pääkeskuksiin. Maaseudun sairaaloita ja sote-keskuksia ajetaan alas. Maakunnan tiukka rahoitusraami johtaa maksujen korotuksiin. Säästöpäätökset kohdistetaan perusturvaan, hoitajamitoitukseen ja vanhushoivaan.</p><p>Sote-maakunta-uudistus on syönyt keskustan kannatusta. Aivan väärä olettamus on se, että uudistuksen valmiiksi saaminen johtaa kannatuksen nousuun. Juha Sipilän keskustavetoisen hallituksen politiikka johtaa maakuntakeskusten Suomeen, missä ei ole enää ainakaan sinipuna-Suomessa tilaa maaseutukunnille.</p><p>Maakuntavaaleissa maakunnan suurin kaupunki saa hallintoon eniten edustajia, muutamassa maakunnassa enemmistön, pienemmät kunnat eivät saa yhtään edustajaa. Keskusvaltaisuuden periaate tässä hyvin toteutuu.</p><p>Sote-maakunta-uudistus on alkanut näkymään myös kokoomuksen kannatusluvuissa. Gallupeissa SDP on kiilannut rinnalle ja jopa edelle. 1990-luvulla alkaneen käytännön mukaan suurin puolue on saanut pääministerin paikan. Saattaa olla, että pääministerin paikan saamiseen kokoomus tarvitsee Jan Vapaavuoren vetoapua. Vapaavuori ei kannata Sipilän hallituksen sote-maakunta-uudistusta.</p><p>Eduskuntavaaliehdokkaana ollessaan Vapaavuori voi saada Helsingin kaupungista satatuhatta ääntä. Vapaavuoren vetoavulla kokoomuksella on mahdollisuus saada ne ratkaisevat kansanedustajan paikat, jotka se tarvitsee SDP:n ohittamiseen. Mutta mitä tekee Jan Vapaavuori?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Juha Sipilä (kesk.) sanoi eilen Ylen A-studiossa, että hallituksen on harkittava tiedonantoa ja oman luottamuksensa mittaamista, jos sote-uudistus viivästyy vuodella.

Tänään pääministerillä oli toisenlainen viesti. Sipilä haluaa hallituspuolueiden eduskuntaryhmiltä tuen uudistukselle ja suurelle salille hän tekee pääministerin ilmoituksen uudistuksesta.

Ilmoitus ei kuitenkaan pidä sisällään eduskunnan luottamusäänestystä. Sipilä perusteli näkemystään tiukoilla aikatauluilla.

Luottamuksen mittaaminen suuressa salissa (luottamusäänestys) olisi tarvittu, että olisi nähty kuka vielä tukee hallituksen sote-sekoilua.

Ilmeisesti hallitus olisi saanut niukan luottamuksen muutaman äänen erolla, mutta yksittäisten kansanedustajien äänestyskäyttäytyminen olisi ollut kiinnostavaa nähdä. Nyt jäi näkemättä miten oman vaalipiirini kansanedustajat olisivat äänestäneet. Äänestäjän kuluttajansuojan kannalta luottamusäänestys olisi ollut hyvä mittari seuraavia eduskuntavaaleja varten.

Sote-uudistukseen on ratkaisu: Hoidetaan kuntoon asiat jotka eivät toimi, ei hajoteta toimivaa. Emme tarvitse uutta hallintotasoa, vaan lisää lääkäreitä ja hoitajia. Emme tarvitse lisääntyvää byrokratiaa. Emme tarvitse maakuntien pääkeskuksiin kasaantuvaa keskittämispolitiikkaa.

Sipilän hallituksen ajamassa sote-maakunta-uudistuksessa valtiovalta antaa maakunnalle rahat palvelujen järjestämiseen. Tavoitteena on kustannusten nousun hillintä. Valtion sanelema säästäminen pakottaa keskittämään palvelut maakuntien pääkeskuksiin. Maaseudun sairaaloita ja sote-keskuksia ajetaan alas. Maakunnan tiukka rahoitusraami johtaa maksujen korotuksiin. Säästöpäätökset kohdistetaan perusturvaan, hoitajamitoitukseen ja vanhushoivaan.

Sote-maakunta-uudistus on syönyt keskustan kannatusta. Aivan väärä olettamus on se, että uudistuksen valmiiksi saaminen johtaa kannatuksen nousuun. Juha Sipilän keskustavetoisen hallituksen politiikka johtaa maakuntakeskusten Suomeen, missä ei ole enää ainakaan sinipuna-Suomessa tilaa maaseutukunnille.

Maakuntavaaleissa maakunnan suurin kaupunki saa hallintoon eniten edustajia, muutamassa maakunnassa enemmistön, pienemmät kunnat eivät saa yhtään edustajaa. Keskusvaltaisuuden periaate tässä hyvin toteutuu.

Sote-maakunta-uudistus on alkanut näkymään myös kokoomuksen kannatusluvuissa. Gallupeissa SDP on kiilannut rinnalle ja jopa edelle. 1990-luvulla alkaneen käytännön mukaan suurin puolue on saanut pääministerin paikan. Saattaa olla, että pääministerin paikan saamiseen kokoomus tarvitsee Jan Vapaavuoren vetoapua. Vapaavuori ei kannata Sipilän hallituksen sote-maakunta-uudistusta.

Eduskuntavaaliehdokkaana ollessaan Vapaavuori voi saada Helsingin kaupungista satatuhatta ääntä. Vapaavuoren vetoavulla kokoomuksella on mahdollisuus saada ne ratkaisevat kansanedustajan paikat, jotka se tarvitsee SDP:n ohittamiseen. Mutta mitä tekee Jan Vapaavuori?

]]>
0 http://harrimakipetaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257461-sote-soppa-kiehuu-mita-tekee-jan-vapaavuori#comments Jan Vapaavuori Juha Sipilä Keskusta Kokoomus Sote- ja maakuntauudistus Tue, 26 Jun 2018 19:39:21 +0000 Harri Mäki-Petäjä http://harrimakipetaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257461-sote-soppa-kiehuu-mita-tekee-jan-vapaavuori
Uhkavaatimus-Juha http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257446-uhkavaatimus-juha <p>Juha Sipilän ilmoitus siitä, että hallituksen on sitouduttava Soteen &ndash; kaikkinensa - ei yllättänyt ketään. Hän on tarttunut nyt kokoomusta kraiveliin ja puristaa tiukasti.</p><p>Kokoomus on nyt opissa. Se on sitouduttava kepun linjalle.</p><p>Juhan viesti on seuraava: vaikka Sote ei synny aikataulussa on tämän hallituksen ja&hellip;.ilmeisesti myös sitä seuraavan noudatettava nyt tehtäviä päätöksiä. Hänellä ei ole mitään juridisia ja poliittisia valtuuksia tähän virkakauden ylittävään koplaukseen &ndash; mutta se ei haittaa.</p><p>Vielä eilen oli tarkoitus äänestää hallituksen luottamuksesta mutta nyt siihen ei uskalleta mennä. Vaarana olisi ollut, että hallitus olisi kaatunut sillä Kokoomuksessa on äärimmäisen syvää huolta ja epävarmuutta koko prosessista.</p><p>Kuten kahviloissa sanotaan, ilmapiirinä on: &rdquo;voisihan sen antaa kaatuakin&hellip;&rdquo;</p><p>Nyt kurinpito ulkoistettiin Kokoomuksen omille piiskureille, jotka vaativat lojaalisuutta puoluejohdolle.</p><p>&rdquo;Joko olet meidän puolella tai vaalityö alkaa heti&hellip;&rdquo;</p><p><strong>Pokeri-Juha</strong></p><p>Sipilän ultimaatum &ndash; uhkavaatimus - ei ole ensimmäinen. Hän on käyttänyt sitä menestyksellisesti jo aikaisemmin ja saanut ruoskittua Kokoomuksen häkkiinsä. Hallituskumppani on aina toistuvasti nöyrtynyt.</p><p>Juha johtaa hallitusta ja eduskuntaa kuin toimitusjohtaja, joka määrää, uhkaa, pelaa lehmänkaupoilla (presidentti Niinistön ilmaus), kiristää, saa ruotuun ja lopulta uhkaa uusilla vaaleilla. Kun eräs hallituspuolue tekee väärän valinnan, niin se hajotetaan.</p><p>Samaan aikaan laintulkintoja saadaan hyvin hämärille ja arveluttaville &rdquo;mulkauksille&rdquo; apulaisoikeuskanslerilta... sopivasti.</p><p>Myös eduskuntaa viedään korvista kuin kuritonta teini-ikäistä; sen valiokuntien toimintaa hoputetaan, määräillään, juntataan ja päsmäröidään.</p><p>Kansa näkee nyt ryysypokeria pelaavan Juhan, joka ei häikäile, ei tunne myötätuntoa eikä tunne sääliä.</p><p>Mutta täytyy kehuakin.</p><p>Juha oli rehellinen: tämä on sitä todellista bolshevismia.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Juha Sipilän ilmoitus siitä, että hallituksen on sitouduttava Soteen – kaikkinensa - ei yllättänyt ketään. Hän on tarttunut nyt kokoomusta kraiveliin ja puristaa tiukasti.

Kokoomus on nyt opissa. Se on sitouduttava kepun linjalle.

Juhan viesti on seuraava: vaikka Sote ei synny aikataulussa on tämän hallituksen ja….ilmeisesti myös sitä seuraavan noudatettava nyt tehtäviä päätöksiä. Hänellä ei ole mitään juridisia ja poliittisia valtuuksia tähän virkakauden ylittävään koplaukseen – mutta se ei haittaa.

Vielä eilen oli tarkoitus äänestää hallituksen luottamuksesta mutta nyt siihen ei uskalleta mennä. Vaarana olisi ollut, että hallitus olisi kaatunut sillä Kokoomuksessa on äärimmäisen syvää huolta ja epävarmuutta koko prosessista.

Kuten kahviloissa sanotaan, ilmapiirinä on: ”voisihan sen antaa kaatuakin…”

Nyt kurinpito ulkoistettiin Kokoomuksen omille piiskureille, jotka vaativat lojaalisuutta puoluejohdolle.

”Joko olet meidän puolella tai vaalityö alkaa heti…”

Pokeri-Juha

Sipilän ultimaatum – uhkavaatimus - ei ole ensimmäinen. Hän on käyttänyt sitä menestyksellisesti jo aikaisemmin ja saanut ruoskittua Kokoomuksen häkkiinsä. Hallituskumppani on aina toistuvasti nöyrtynyt.

Juha johtaa hallitusta ja eduskuntaa kuin toimitusjohtaja, joka määrää, uhkaa, pelaa lehmänkaupoilla (presidentti Niinistön ilmaus), kiristää, saa ruotuun ja lopulta uhkaa uusilla vaaleilla. Kun eräs hallituspuolue tekee väärän valinnan, niin se hajotetaan.

Samaan aikaan laintulkintoja saadaan hyvin hämärille ja arveluttaville ”mulkauksille” apulaisoikeuskanslerilta... sopivasti.

Myös eduskuntaa viedään korvista kuin kuritonta teini-ikäistä; sen valiokuntien toimintaa hoputetaan, määräillään, juntataan ja päsmäröidään.

Kansa näkee nyt ryysypokeria pelaavan Juhan, joka ei häikäile, ei tunne myötätuntoa eikä tunne sääliä.

Mutta täytyy kehuakin.

Juha oli rehellinen: tämä on sitä todellista bolshevismia.

 

]]>
7 http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257446-uhkavaatimus-juha#comments Juha Sipilä Kunta ja sote-uudistus Nettipokeri Tue, 26 Jun 2018 12:40:06 +0000 Arto Luukkanen http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257446-uhkavaatimus-juha