Jenkan tahti

Aatepolitiikka

Kansan Uutiset ja mielikuvien vääristely

Kansan Uutiset uutisoi (4.5.2018) kuinka reserviläiset ja aseharrastajat ovat saaneet lobattua tahtonsa läpi. Tämä lauseena ihmetyttää minua, koska aselait ovat ainoastaan kiristyneet viime vuosina ja tuskin kukaan kummankaan ryhmän jäsen on moista tahtonut. No, tämä olkoot sivuseikka. Enemmän silmääni pisti uutisen jatkuva maininta “sotilastyyppisistä aseista”. Ehkä eniten yksi kappale:

Keskusta kadotti ainoansa - Ja otti tilalle Sipilän ja rahan

Pitkässä juoksussa poliittinen puolue voi elää vain kahden asian varassa, ja ne asiat ovat aate ja arvot. Jos ne hukataan alkaa alamäki, jossa ennen lopullista romahdusta on lyhyehkö populismin ja totuuden jälkeisen ajan jakso.

Kepulle on käynyt juuri näin.

Sokeaa nöyristelyä ja HS rähmällään

Helsingin Sanomien ulko- ja turvallisuuspolitikan asiantuntija Kari Huhta kirjoittaa outoja ja harjoittaa informaatiovaikuttamista. Suomella ei hänen mukaansa kuulemma ole erityisasemaa myrkkykriisijupakassa, vaan Suomen on seistävä yhteisessä rintamassa EU:n kanssa, sen osoittaessa harrasta myötätuntoa EU:sta eronnutta Britanniaa kohtaan.

Nyt vain on siten ettei ole olemassa mitään yhteistä rintamaa. Tätä kirjoittaessani yhteisen rintaman ulkopuolelle jäivät mm. Belgia, Portugali Itävalta ja Irlanti sekä nippu muita maita.

Yrittäjyyden selviytymisharha

Aika ajoin voimme lukea menestyneiden yrittäjien lausuntoja lehdistä. Aina he eivät ole kovin lempeitä muita yrittäjiä kohtaan. Ohje yrittämisen kanssa pyristelleille on se, että mikäli yrityksesi ei ole kannattava, täytyisi etsiä jotain muuta tai siirtyä palkkatyöhön. Sekä yrittäjyyden ylistämiseen, että tällaiseen tylyyn lausuntoon kannattaa suhtautua varauksella.

Hyvät, pahat, rumat ja digitalisaatio.

Elokuvassa Hyvät, Pahat ja Rumat keskitytään kolmen päähenkilön profiileihin. Hyvä on henkilöhahmo nimeltään Blondi, joka myös miehenä ”vailla nimeä” tunnetaan. Paha on palkkatappajana kunnostautunut ”enkelisilmä” ja Ruma on Blondin avustajana toimiva Tuco Benedicto.

Elokuvan alkua luonnehtii kenties parhaiten se kuinka Blondi ja Tuco huijaavat virkaatekeviä ihmisiä ja tekevät näin rahaa.

oikeistopolitiikan synkkä historia suomessa.

Näin Presidentinvaalien alla  - on hyvä nostaa esiin historiallisesti merkittäviä tekijöitä eri poliittisten puolueiden omituisista toimeksiannoista ja tarkoitusperistä - jotka sittemmin ovat näyttäytyneet myös tämän päivän valossa merkittävinä osatekijöinä kansakunnan tilasta sekä kansalaisten luottamuksesta poliittiseen järjestelmään. 

Aikamme on päättymässä?

[U]* Nykymallinen poliittinen eduskunnan suurensalin istumajärjestys jakaa kansalaisia keinotekoisiin blokkeihin, salissa olematta merkittäviä ohjelmallisia eroja huomisen hoitamisesta, huomioon ottamisen menetelmillä. [e]

 

Mieluumminkin voitaisiin sanoa yhtäläisyyksistä, joissa vain lauseiden sanallisten pieneroavaisuuksien hiuksen hienot erot erittelevät vasenta oikeasta. Ehkä eniten erottava asia on kilpailukyvyn vaaliminen ja toisaalta ostovoiman lisääminen!

De Gröna voi käynnistää aaltoliikkeen!

Mitä se tarkoittaa? Yllättävästi se on yhteinen aallonpituus vasemmistolaisen aatemaailman kokonaisyhdistämisestä ympäristöasioiden aktiiviseen ajamiseen – unohtamatta sosiaalisuutta, yhdenvertaisuutta ja toistemme huomioimista. Liian vaikeaa -ko? Ehkä --- mutta kengistään mies tunnetaan ;-)

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706172200215607_pi.shtml -

 

Suuret asiat

Vaalit Jyväskylässä voitti Halla-aho. Onnittelut

Tänään pohdin suurempia asioita, tollee globaalististi, kansainvälisesti siis.  Herätteen antoi eräs aikaisempi kirjoittaja, joka sanoi fasistien nyt saavan hallitusvaltaa ja sitä tulee rajoittaa.

Jotain hyvää perussuomalaisten fasistien voitosta saattaa olla.  Korvattakoon  ministeri Berner Huhtasaarella, sukupuolitasa-arvoakaan ei vaihto heilauta, niin junat alkavat kulkea aikataulussa kuten Italiassa Mussolinin aikana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä