Jenkan tahti

Juha Sipilän möläytys on suora syöttö Sanna Marinin lapaan

Pääministeri Juha Sipilä lohkaisi tänään perjantaina Suomen Yrittäjien pääministeritentissä, että eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaan hän ei tuo enää yhtään esitystä.

”Siihen valiokuntaan en enää uskalla tuoda yhtään mitään”, keskustan puheenjohtaja tokaisi, kun sdp:n puheenjohtajaa sijaistava Sanna Marin kysyi Sipilältä hoitajamitoituksesta.

Sdp on saanut vanhustenhoidosta hyvän aseen oppositiopolitiikkaansa. Muutkin oppositiopuolueet sekä kaksi hallituspuoluetta ovat yhtä mieltä siitä, että hoitajamitoitus tulisi kirjata lakiin. Tätä mieltä on siis myös Sipilän keskusta.

Vain suurimman oppositiopuolueen sdp:n päävastus vaaleissa, kokoomus, ei sitovaa hoitajamitoitusta halua. Asetelma palvelee sdp:tä vaalitaistoa ajatellen.

Sdp painostaa nyt hallitusta tuomaan vielä tällä vaalikaudella esityksen vanhuspalvelulain muutoksesta. Vaalien jälkeiseen aikaan ei nyt passaa odotella.

Yrittäjätaustaisen Sipilän heitto toimi mitä ilmeisimmin hyvin hänen omiensa edessä, sillä yrittäjäyleisö repesi nauruun. Laajemmin katsoen kyseessä oli kuitenkin karmea möläytys, joka ei ainakaan kuvasta arvostusta eduskunnan demokraattista prosessia kohtaan. Mitä ilmeisimmin Sipilä viittasi heitollaan siihen, että sosiaali- ja terveysvaliokunta oli kesällä riitainen sote-uudistuksen suhteen.

Sdp:n Marin pääsikin heti mehustelemaan asialla. Sipilän möläytys oli suora syöttö Marinin lapaan.

”Juha Sipilälle vanhusten hyvä ja inhimillinen hoito voi olla vitsailun paikka, mutta sdp:lle se ei sitä ole”, Marin tviittasi.

Vaikka Sipilä ei suoraan viitannutkaan vanhustenhoidon tilanteeseen vaan eduskunnan valiokuntaan, Marin luonnollisesti heti käänsi asian niin, että Sipilä vitsailee vanhustenhoidon karmealla tilalla.

Tälläkö tavalla keskusta ajatteli kääntää kannatuksensa alavireen?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sipilä on hölmö ja puhuu mitä sylki suuhun tuo. Kepuilija mikä Kepuilija. Kyllä kansa tietää.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Sipilähän on oikeasti kokoomuslainen, mutta sosiaalisen taustansa takia hänen pitää edustaa Keskustaa.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Mihinkäs miljonääri-yrittäjä-pääministeri yrittäjän jaa bisnesmiehen raidoistaan, vaikkaa hartaalla aksentillaan lähimmäisen rakkauttaan Suomea kuntoon laittaessaan vakuutteleekin.
- Ne "lähimmäiset", joiden kiitosta ja suosiota porvarihallituksensa vetäjänä tavoittelee ovat kuitenkin uskon-ja YRITTÄJÄVELJET- niin Kesärannan lauteilla, kuin muuallakin! Ei niinkään "pihtiputaan mummot" hoivakodeissaan!

Alkiolainen köyhän ja raihnaisen asia ei kiinnosta!

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Kokoomus on ajanut itsensä vuosien saatossa tilanteeseensa, joka vanhuspalvelusektorin osalta on viimein paljastunut. Juha Sipilä on samalla tavoin ongelma kuin Kokoomus kokonaisuutena. Mikäli Keskusta ymmärtää vapauttaa Sipilän tehtävistään työmarkkinoille, puolue voi tästä toipua ja palata itselleen normaalimpaan, ei enää laitaoikeaa, yltiöpäisen Kokoomuksen tapaan, edustavaan linjaan, vaan aidosti keskemmälle, jossa sillä olisi mahdollisuus jopa valtakunnan kokonaisetua palvelevaan toimintaan. Muutos on kuitenkin ymmärrettävä tehdä, parantua viimeisten 4 vuoden raskaista virheistä ja aidosti pyrkiä normaalimpaan: ei enää rikkautta rikkaille ja köyhille köyhyyttä -mallia. 4 viimeisen vuoden toimet ovat merkinneet, kiitos Juha Sipilän, antialkiolaisuutta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Puhut vähän, mutta asiaa. Oli Sotkamossa kesällä aito vaihtoehto, muttei kepuilijoille kelvannut. Mikä lie vallannut järkevän ajattelun piirivaltuutetuissa, kun antavat järkevän ajattelun hämärtää mielensä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Omasta mielestä on ehdottomasti mielenkiintoista tuleeko Keskusta painumaan kannatusprosenteissa nelospaikalla vielä ennen vaaleja. Kolmostilasta kamppailevilla Vihreillä ja Keskustalla on vähän sama haaste. Gallupkannatusta ei ihan saada ulosmitattua vaalipäivänä. Mutta jatkuvassa pudotuksessa olevalla Keskustalla voi tehdä tiukkaa pitää edes kolmossija. Tosin kansanedustajien määrässä pärjäävät joka tapauksessa paremmin. Maakunnissa tuskin tulee niin isoa romahdusta, että edustajamäärät täysin romahtavat.

Demareiden kisa Kokoomuksen kanssa näyttää kyllä menevän demareille. Tämä vanhustenhoito ja sote-hässäkkä eivät Kokoomusta nosta. Samat peruskannattajat noin 20% kieppellä pitävät Kokoomuksen hyvissä asemissa, mutta liikkuvia on vaikea houkutella.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

On tosiaan mielenkiintoista nähdä, kääntääkö tämä vanhustenhoitokeskustelu demarit aiempaa selvemmin niskan päälle kannatusosuuksissa.
"Mutta jatkuvassa pudotuksessa olevalla Keskustalla voi tehdä tiukkaa pitää edes kolmossija." Jotain tarttis puolueen tehdä. No, vaalikampanjan avaus on nyt viikonloppuna. Katsotaan, mitä sieltä tulee.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Ainakin Orpo, hoivayhtiöiden edusmiehenä esiintyessään auttoi ainakin kisassa kokoomusta vastaan ja sotenkin uusi vastustaja, tai vastustajia saattoi löytyä?
Saarikkokin yritti "yhteispalaverillaan" vesittää ja pehmentää opposition välikysymuksen tehoa ja vaalivaikutusta.

Käyttäjän MarkkuKoivisto kuva
Markku Koivisto

Onko toimittaja tutustunut "vanhuspalvelulakiin". Olisi syytä. Sen määräykset ovat täysin kattavia, sitä vain ei noudateta eikä valvota. Sanktiot puuttuvat.
Lakia noudattamalla jokaisessa kohteessa olisi oikea määrä hoitajia suhteessa hoidettavien kuntoon, toimintakykyyn ja muihin elämisensä edellytyksiin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Keskustan pj Sipilä luotsaa puoluettaan eduskuntavaaleihin.

Kuinka suuri merkitys, pääministeri Sipilän, neljän vuoden toimilla, on ollut vaikutusta omiensa ruodussa pysymiselle?

Tämän hetken gallup -luvut viestivät Keskustan entistä suuremmasta alamäestä.

Ovatko omatkin jo jättämässä uppoavan laivan?

Oliko pj Sipilä, vain 'tähdenlento', Keskustan, jo ennen 2015 vaaleja, synkäksi käyneellä taivaalla?

Kuitenkin, hallituksessa, päätösten teossa ovat olleet myös Kokoomus ja Siniset.

Miksi Kokoomus ei vajoa samaan tahtiin Keskustan kanssa?

Mielestäni tätä kannattaisi pohtia enemmän kuin yksittäisiä, pääministeri Sipilän 'möläytyksiä'!

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

MP: "Kuitenkin, hallituksessa, päätösten teossa ovat olleet myös Kokoomus ja Siniset."

Neljä vuotta sitten kolmikon suurin oli Keskusta, kakkonen PS ja kolmonen Kokoomus. Ainoa kannatuksensa säilyttänyt on sinimusta laitaoikean liike. Miksi? Siksi, että se voittaa, jonka näköistä politiikkaa tehdään. On tehty leimallisesti kokoomuslaista politiikkaa ja siten kannatustulos on luonnollinen. Miksi Kokoomus sitten onnistuu, kerta toisensa jälkeen, teettämään toisillakin nimenomaan itsensä näköistä jälkeä, on oma kysymyksensä, joka ansaitsisi huolellisen analyysin.

Tällä vuosituhannella, kun Kokoomus on ollut toisen suuren kanssa kimpassa hallituksessa, tai tällä kuluvalla pelikaudella yksi kolmesta suuresta (alkutilanteessahan PS oli kiistatta yksi suurista), joka ikinen kerta yksi on säilyttänyt suosionsa ja toinen pudonnut. Se asemansa säilyttänyt on poikkeuksetta ollut Kokoomus: SDP on kadottanut kannatuksensa kerran, Keskusta nyt kahdesti ja PS hajonnut kahtia.

Kokoomus on kaikille vaarallinen ja itse se luikkii koirana veräjästä. Miten se tämän tempun aina onnistuukin tekemään: yksi avain on joka tapauksessa oletetun syyllisen löytyminen äänestäjien silmissä muualta, olipa asia mikä tahansa. Tällä kertaa ns. valinnanvapaus eli yksityistäminen, terveydenhuollon ja tässä nimenomaan vanhuspalvelusektorin yksityistäminen epäonnistumisineen, veroparatiisittamisineen, laiminlyönteineen, henkilöstön hiljentämisineen, vanhusten heitteille jättöineen näyttää viimeinkin - ja tyystin ansaitusti - kolahtavan nimenomaan Kokoomukseen: saako se ensimmäisen kerran tällä vuosituhannella maksaa edes jotakin kaikesta, politiikan eri lohkoilla valtakunnallemme ja sen väestön ylivoimaiselle pääosalle tuottamastaan kokonaispahasta - toivottavasti ja kernaimmin tietty korkojen kanssa.

Urho Kekkonen totesi, että Kokoomus on (ulkopoliittisista syistä) pidettävä oppositiossa. Samaa olen mieltä, mutta ulkopolitiikan ohella etenkin sisäpoliittisista syistä. Kunhan näin saadaan tehtyä, jotakin jo itsessään on korjattu valtakunnan kokonaishyväksi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Jouni, kiitos!

Olin itse Iltalehdessä työssä vv. 1984-88, (en toimittajana, vaan markkinoinnissa), mutta keskustelin tuolloin usein myös toimittajien kanssa.

Kokoomusta edustanut, toimittaja Jalmari Torikka kummasteli, miksi Kokoomus ei pääse hallitukseen.

Vastasin, että Kokoomukselle ei ollut vielä silloin tilaa suomalaisessa demokratiassa.

Nyt, kun Kokoomus on käyttänyt kaiken tilansa yli 30 vuoden ajan, olisiko sen jo aika siirtyä sivuun.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kokoomuksella on ollut hyvä tuuri kolmen viimeisen hallituksen aikana. Matti Vanhanen ja hänen joukkueensa liputti näkyvästi kokoomuksen suuntaan. Puhuttiin jopa keskustan ja kokoomuksen yhdistymisestä yhdeksi puolueeksi. Silloin alkoi keskustan kahtiajako alkiolaisiin ja liberaaleihin tulla selvästi näkyviin. Keskustan rökäletappio vaaleissa hallituskauden jälkeen johtui keskustan osaltaan toteuttamasta kokoomukselaisesta politiikasta.

Kataisen hallitus koottiin ensimmäisen persujen jytkyn jälkeen. Siitä jäi vaikutelma, että kaikkien kynnelle kykenevät piti saada hallitukseen, ettei vaan persut sinne päässeet vaalivoitostaan huolimatta. Tämä hallitus koitui demarien tuhoksi. Tuolloin vallalla oli Urpilaisen-Jungnerin johtama siipi, jolla lienee ollut melkoista mieltymystä lipposlaiseen oikeistososialistien suuntaan. Se ei oikein perusdemarille käynyt tunnetuin tuloksin. Vihreät ja vasemmistoliitto pelasti mitä pelastettavissa oli lähtemällä kesken pois. Demarit nauttivat kalkkia loppuun asti.

Tämän viimeisen keskustan ja kokomuksen virityksen lopputulos alkoi selvetä jo alle vuoden hallitustaipaleen. Jos keskusta alkaa ajaa kokoomuksesta oikealta ohi, niin lopputuloksen tietää silloin. Sipilä mainitsikin lehtihaastattelussa, että keskustalla ja kokoomuksella on hyvin vähän eroavuuksia. Nähtävästi nykyjohto luottaa siihen, että äänestyskopissa perinteisesti keskustaa äänestäneille on vaikea valita muita puolueita, olipa politiikan tekeminen ollut ihan mitä hyvänsä.

Kokoomus on osannut määrätietoisesti käyttää hyväkseen muiden epäyhtenäisyyttä ja onnistunut sen vuoksi menestymään äänestäjiään miellyttävällä politiikalla. Sekä demarien että keskustan totutusta peruslinjasta poikkeavat näyttävät jostain syystä olevan alttiita kokoomuksen tarjoamille näkemyksille. He tarttuvat niihin tajuamatta, että äänestäjät eivät tule seuraamaan perässä. Vaalitulos pyörii sitten vaalikauden alun yli 20% jälkeen jossain 12-13% paikkeilla.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #47

Erkki, hyvää pohdintaa!

"Sipilä mainitsikin lehtihaastattelussa, että keskustalla ja kokoomuksella on hyvin vähän eroavuuksia."

Suomalaisessa reaalitodellisuudessa on välttämätöntä liittoutua samanmielisiin, että päätöksiä saadaan.

Nyt niitä päätöksiä on tehty, ihmisiä kuulematta.

Polarisaatio kukoistaa ja ministerit nauravat.

Ihmiset kamppailevat ruuan ja lääkkeiden ostamisen ristiriidassa.

Lapset, nuo kansamme tulevaisuuden turvaajat, ovat nälissään.

Poliitikkomme vain nauravat. Vitseillään voivat kuitata huonoa omaatuntoaan, jos sitä onkaan.

Ihmiset eivät enää jaksa vitsailla, eivät nauraa tylsille heitoille.

Maamme on suomalaisten vanhempiemme ja esivanhempiemme meille voittama isänmaa ja äidinkieli,

On vähintäänkin kaikkien suomalaisten oikeus saada toimeentulo ja turva maassa, jonka sotimalla, isiemme verellä, saimme vapaaksi.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Jenni ja Mirjami. Miksei kokoomus vajoa, kun ... . Tuli mieleen ne sammakot, kun "arkkulähteessä", (lähde, lankkukehällä),oli maitoa jäähtymässä, (ennenvanhaan), maitosaavissa, (kuitenkin näin, vain ajatuksissa); ja saaviin putosi kaksi sammakkoa. Toinen jaksoi, vain vähänaikaa räpiköidä päästäkseen"vankeudesta" vapaaksi. Esimerkkikään toiselta ei auttanut, eikä sitäkautta, edes "kehoitus"; jatkaa polskuttelua. Toinen sisukkkaasti jatkoi ja maito, "kirnuamisesta" tuli voille. Sammakko pääsi voikimpaleen päälle nousemaan ja siitä hyppäsi vapauteen. Toinen tehtävä on vastuullisuudessaan väsyttävämpi. Uskoa me, "räpiköidessämme" tarvitsemme ja että tekemisemme olisi, "korkeammassa kädessä". Laulukirja, Viiskielinen n:o 251 : Hän tyhjentää tyhjäks' ja alentaa köyhäks', mutta tyhjä ja köyhä, taas ... .Siunaten, Lasse.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Keskustan kuolemaa on ennustettu vaikka kuinka monta kertaa, enpä usko, että sitä vieläkään tapahtuu.

Nyt varmaan on opposition vuoro, ja sitten taas uskolliset palaavat ruotuun ja alkaa taas uusi nousu.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Petteri, keitä ovat, ne uskolliset?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ne neljä miljoonaa jotka eivät asu pääkaupunkiseudulla, ja joilla ei oikeastaan ole muuta puolestapuhujaa kuin keskusta.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #19

Nuo neljä miljoonaa on kyllä jonkinlaista liioittelua.

Ensiksi, pääkaupunkiseudulla ei asu 1,5 miljoonaa - "ainoastaan" 20 % väestöstä eli 1,1 miljoonaa. Tietenkin se riippuu siitä, mikä on "pääkaupunkiseudun" määritelmä. Sehän voisi olla myös lähempänä kahta miljoonaa.

Toiseksi, et kai usko vaikkapa tamperelaisten ja turkulaisten ja niitä ympäröivien kuntien olevan erityisen keskustalaisesti ajattelevia? Sama asia koskee muuten muita hiemankin suurempia kaupunkeja.

Suoraan sanottuna sinun olisi kannattanut vain sanoa seuraava: "kaupunkien ulkopuolisten puolestapuhuja". Miten moni tähän ryhmään sitten kuuluu - ehkä pari miljoonaa? Tuo luku on kylläkin aivan hatusta vedetty - sen myönnän.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #19

Kari, neljä miljoonaa on melkoinen äänestäjäkunta 5,5 miljoonaisesta Suomesta!

Maaseutujen elinolojen turvaamisen puolestapuhuja, ei ole missään tapauksessa enää Keskusta.

Keskustasta on tullut suuryrittäjäpuolue, joka hämää, valtansa säilytämisen puolesta, köyhyyskurimuksessa ja veloissa eläviä maatalousyrittäjiä.

Maanviljelijät tarvitsevat nyt, aivan uuden, omia oikeuksiansa ajavan puolueen.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #37

...mutta sellaista ei vain ole ilmaantunut. Kyllä, uusia puolueita on tarjolla, mutta ei niillä millään ole ohjelmassa maaseutujen elinolojen turvaaminen.

Maaseutu on sitä paitsi paljon muutakin kuin 100 000 viljelijää.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #39

Ehkäpä, tämän keskustelun jälkeen, joku uskaltautuu Keskustan kuplasta ulos ja tekee historiaa!

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #46

Kuplia on yhtä monta kuin puolueitakin + n. Miksi tämä tietty kupla olisi muita parempi/pahempi?

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Kepun kuolemaa ei ole ennustanut kukaan, vaan kannatuksen laskua, ja siitä on Sipilä pitänyt hyvin huolen.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

isänmaata voi palvella oppositiossakin. Sitä paitsi, taas yhden sinipunan jäljiltä Sipilän hallitus näyttää entistäkin paremmalta :)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Sipilä on Iso ongelma keskustalle, mutta kenttä tekee poliittista itsemurhaa tyytyväisenä taloudelliseen keinottelijaan. Jalasmökistä kirjekuoriin ja valtion avulla miljonääriksi. "Ihan kuin yksi meistä".

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Eero, en aivan saa kiinni, mitä tarkoitat!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Noh alkuasetelma: Kepu pettää aina. Nykyisen pääministerin osakekaupat, valtion hänen silloisen hallinnoiman ja valtion omistaman yrityksen ostot ja nopeat myynnit. Ministerit Kääriäinen ja Väyrynen osapuolina.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #17

Kääriäinen ja Väyrynen auttoivat tuikituntematonta insinööriä oman vaalipiirinsä ulkopuolelta. Tätä insinööriä ei edes tunnettu keskustalaisena.

Ihan pikkuisen tuo teidän salaliittoteorianne nyt vuotaa...

Olisko mitenkään mahdollista, että halutessaan karsia liiketoiminnan rönsyjä Rautaruukki halusi myydä. Ja kehen otetaan ensimmäisenä yhteyttä tällaisen pienenen yrityksen ollessa kyseessä? Toimitusjohtajaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #17

Sloganit voisi nyt unohtaa!

Jos nuo Sipilän & Rautaruukin yrityskaupat olivat lainvastaisia, niin, miksi yksikään vallassa ollut puolue ei niihin puuttunut.

Sisäpiirikauppojen raharikastumisen kummallisuutta, on vasta nyt alettu hämmästelemään.

Herätköön, koko suomalainen yhteiskunta siihen, miksi köyhät halutaan pysyvän köyhinä.

Pääministeri lentelee yksityiskoneellaan, ilmastonmuutoshan onkin vain köyhien ongelma!

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #24

Jos Sipilä ei olisi pääministeri, ei kukaan noita kauppoja ihmettelisi, eikä edes noteeraisi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #27

Korruptio Suomessa on niin tavanomaista ettei näitä viitsi ihmetellä. Lähinnä ihmettelen miksei korruptiota julkisesti tunnusteta vaan eletään valheessa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #27

#24. #27. Hittoako tällä nyt lainvastaisuuden kanssa tekemistä on. Sipilä on pääministeri. Kysymys on kepulaisen politiikan moraalista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #30

"Hittoako tällä nyt lainvastaisuuden kanssa tekemistä on."

Ei kai korruptio ole laitonta jos hallitus tämän hyväksyy. Sama oli kun Neuvostoliitto hajosi, kaikki halusivat ottaa parhaat palat valtion omistuksista. Onko Sipilä oligarkki?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #31

Onko Sipilä oligarkki? Lyhyesti sanoen: on. Kannatatko ihan oikeasti kaikkea maailmassa, joka ei ole kirjaimellisesti lainvastaista?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #27

Ei oikeastaan ole näin, sillä näitä on ihmetetelty jo aikanaan niiden tapahtuessa. Siiehn aikaan ei vaan llut some valloillaan eikä muuknaan verkkomedia. Lisäksi esim täälläkin herran touhuista on kirjoitettu varsin mielenkiintoisia mm tammikuussa 2015 ennen pääministeriyttä. Paljon on kummallisia sattumuksia ja epäselvyyksiä liiketoimissa matkan varrella.

Lisäksi KOSKAAN hän ei ole vaivautunut niitä kunnollisesti kommentoimaan tai hälventämään epäilyksiä.

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184448-kuka-...

Ja taitaa olla niin, että pääministeriyden ja yhteisten asioiden päättämisen ohessa julkisuus ja muu pohdinta on paikallaan?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #59

"Lisäksi KOSKAAN hän ei ole vaivautunut niitä kunnollisesti kommentoimaan tai hälventämään epäilyksiä."

Se on ihan sama miten tätä asiaa hän kommentoisi, koska mm. sinä yhtenä julistat nuo puheet selittelyiksi monen muun joukossa.

"Ei oikeastaan ole näin, sillä näitä on ihmetetelty jo aikanaan niiden tapahtuessa. Siiehn aikaan ei vaan llut some valloillaan eikä muuknaan verkkomedia. Lisäksi esim täälläkin herran touhuista on kirjoitettu varsin mielenkiintoisia mm tammikuussa 2015 ennen pääministeriyttä. Paljon on kummallisia sattumuksia ja epäselvyyksiä liiketoimissa matkan varrella."

Somessahan se totuus löytyy. Itse en sinunlaillasi pahemmin somekirjoitteluun luottaisi. Sillä jos toimittaja ei saa kirjoitettua muuta kuin oletuksia ja kuvitelmia miten asiat ovat menneet, niin mistä se mahtanee johtua? Ammattitaidottomuudesta vaiko faktojen puutteesta. Ne ihmiset uskovat oletukset, jotka niin tahtovat tehdä, toiset taasen katsovat faktoja ja toimivat sen perusteella.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #65

Toteat: "Se on ihan sama miten tätä asiaa hän kommentoisi, koska mm. sinä yhtenä julistat nuo puheet selittelyiksi monen muun joukossa."

Kyseessä on muunmuassa 30 MILJOONAN markan laina valtionyhtiöltä. Jos Sipilä haluaisi selvittää nämä asiat, niin näistä löytynee dokumentit ja päätösten perustelut jostain. Vai kuvitteletko näin tapahtuvan suullisesti?

Puhut somen luotettavuudesta, sinähän et kerro meille mitään itsestäsi ja olet liittänyt tärähtäneen kuvan profiiliisi kuten jokainen voi todeta linkin takaa.

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/jsalmi

Kerran jo aiemmin kyselin asiasta ja silloin hävisit vähin äänin. Pyytäisin nyt virallisesti ylläpitoa tarkastamaan, ettei meille tässä juttele Keskustan Uudenmaannuorten puheenjohtaja Joonas Salmi. Käteväähän on ilmoittaa emailosoitteeksi jsalmi@gmail.com ja sitten ollakin Joonaksen sijaan Juha. Blogejahan et kirjoita koskaan vaan ilmaannut paikalle vain puolustamaan Keskustaa ja Sipilää.

Joten kerrohan itsestäsi jotain todellista ja laita tärähtämätön uusi kuva profiiliin, niin voimme olla varmoja sinun olevan vilpittömin mielin liikkeellä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #68

#68

Kommenttisi on erittäin mielenkiintoinen. Valitettavasti minulla taitaa olla sen verran ikää etten kelpaisi minkään nuorisoporukan PJ:ksi. Iän voi arvata siitä oikeasta emailosoitteesta ei tuosta väärästä, minkä laitoit. Ja jos haluan käyttää salanimeä tuskinpa tekisin siitä lähes samaa kuin oikea nimi. Nuo taisin silloin viimeksi myös mainita.

Historiani tällä palstalla menee noin kahdeksan vuoden taakse eli kauemmaksi kuin teidän. On totta että blogeja en ole kirjoittanut sillä en omaa työni vuoksi sellaista aikaa mitä niiden tekeminen vaatii, sillä en halua kirjoitaa blogeja jossa tehdään olettamuksia. tai oikeastaan muutaman blogin tehnyt, mutta siitä on aikaa ja ne ovat hävinneet, koska kirjautumistavat ovat muuttuneet.

Ja ihan varmasti paperit löytyvät kaupasta, ne löytyvät myös rautaruukilta. Joskus tosin ei aina kaikki paperit eivät ole julkisia ja samoin jotkut haluavat keskittyä tulevaan kuin vuosikymmenten takaisiin asioihin.

Onko muuten maksuaika sama kuin laina?

"Blogejahan et kirjoita koskaan vaan ilmaannut paikalle vain puolustamaan Keskustaa ja Sipilää."

Tässä kohtaa voin todeta, että olen käynyt komentoimassa myös muita asioita kuin kepulaisten tai maajussien asioita. Kommenttisi perusteella voisin kuvitella, että haluat rajata minulta oikeuden puolustaa keskustaa ja sipilää tai olla asioista eri mieltä kanssasi.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #65

Piti mielenkiinnosta etsiä juttua solitrasta ja rautaruukista. Yksi löytyi vuodelta 1997 mistä selvisi että Rautaruukki osti ensin Solitrasta Kuokkasen osuuden vuonna 1993 ja myi ne vuoden päästä Sipilälle.
Mistähän syystä tässä tapauksessa on aktiivisesti unohdettu, että Solitra ei edes ollut kunnolla Rautaruukin yritys vain lähinnä väliaikainen ostos syystä tai toisesta. Mitähän Rautaruukki maksoi Kuokkaselle hänen Solitran osakkeistaan?

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001277611....

Eipä tuossa jutussa kauppajärjestelyjä ihmetellä

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki Vastaus kommenttiin #24

Se onkin mielenkiintoinen kysymys, millä valtuuksilla Rautaruukin johtaja lainasi yhtiön varoja Sipilälle hänen yksityiseen sijoitukseensa?
Miksi asiassa ei ole aloitettu rikostutkintaa?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #33

24 vuotta tapahtumista. Vaikka olettaisimmekin tutkintakynnyksen ylittyvän asiassa, niin vanhentunuthan se on ajat sitten. Eihän kyseessä ole murha.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #35

Laittomuuksien lisäksi ihmisiä kiinnostaa ja pitäisikin kiinnostaa päättäjän etiikka ja moraali.

Joten ei kaiketi ole estettä sille, että asia tutkitaan perinpohjaisesti.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siirtyykö Väyrynen takaisin Keskustan jäseneksi Sote-äänestyksen jälkeen?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Voimassa olevien sääntöjen mukaan jäsenyyden hyväksyy paikallisyhdistys eikä jäsenyyden hakija voi olla toisen puolueen jäsen...
Vaikka perustaisi oman paikallisyhdistyksen, senkin pitäisi ensin hakea puolueen jäsenyyttä.
Kyllä Väyrynen on polttanut sillat joka suuntaan. Ei hänellä ole enää jäljellä uskottavuutta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

40 vuotta on kokoomus, keskusta ja sdp vuorotellut valtapuolueena eikä politiikka ole muuttunut yhtään mihinkään puolueiden vaihdellessa hallituksessa. Lähes aina pääiministeeripuolue menee oppositioon ja tulee seuraavissa vaaleissa uusin voimin jatkamaan politiikkaa joka jäi kesken edellisellä hallituskaudella. Suomi on kohta umpivelkaantunut kehitysmaa näiden jäljiltä. SDP:n erottaa kokoomuksesta lähinnä nimi ja katteettomat lupaukset.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Jarmo, SDP koki kuolemankorhaduksensa, kun Paavon Lipponen teki emämunauksensa, poistamalla varallisuusveron.

Paavo Lipposen Demarit aloittivat oikeistolaisen nuolemisensa, jonka jälkeen, Perussuomalaiset saivat Soinin ohjeistamina, Jytkynsä.

Tämä on tärkein ja vahvin viesti, miksi SDP menetti äänensä Persuille!

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Tämän mahdollisen mitoituksen noston seurauksena tullaan kunnissa leikkamaan koulutuksesta, jaettava raha muutu vain sen jakosuhde.
On tässä kohtaa kysyttävä vaikka kovinkin monesta se voi tuntua kylmältä laitammeko panostusta menneeseen vaiko tulevaan.

Sitäpaitsi henkilömäärällä ei voi korvata asennetta työhön, mikä joillakin on kovin kehno. Sen verran on tullut asioita seurattua vuosien varrella.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Sipilä alkaa möläyttelemään älyvapauksiaan koska hyvin tietää, että vaalien läheisyyden vuoksi peli on jo pelattu.

Ensin kohu maahanmuuttajien tekemistä alaikäisien raiskauksista.
Sitten kohistiin vanhuksien kaltoin kohtelusta yksityisissä vanhainkodeissa, joista johtoporras on hankkinut taskuunsa miljoonia.
Pisteenä i:n päälle epäilyt hänen omien miljooniensa hankintamenetelmien rehellisyydestä.

Sipilä vetäytyy vaalien jälkeen miljooniensa pariin tekemään jotain aivan muuta.
Mielenkiinnon kohteena voi olla nykyisen Teslan ja häkäpönttöauton lisäksi ikiliikkuja.
Riittävän varakas voi tehdä mitä huvittaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Sipilä vetäytyy vaalien jälkeen miljooniensa pariin tekemään jotain aivan muuta.
Mielenkiinnon kohteena voi olla nykyisen Teslan ja häkäpönttöauton lisäksi ikiliikkuja.
Riittävän varakas voi tehdä mitä huvittaa."

Kuitenkin lain sallimissa raameissa, toivon!

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Tiettävästi Sipilä ei ole tähänkään asti ylittänyt noita lain sallimia rajoja. Paljosta porusta huolimatta mitään todisteita sellaisesta ei ole ilmestynyt.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #40

Kari, uskotaan niin. Jos on, niin perästä kuuluu!

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki Vastaus kommenttiin #40

Valtionyhtiö Rautaruukin johtaja ylitti valtuutensa rahoittamalla yhtiön varoilla Sipilän yksityissijoituksen.
https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #42

Entä oliko se Sipilän tekemä rikos?

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki Vastaus kommenttiin #44

Kuinka ollakaan tuolloin Rautaruukin hallinnossa istui silloinen puoluetoveri Paavo Väyrynen.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #51

Silloin Sipilä ei tainnut edes olla keskustan jäsen.

Mutta eiväthän totuuden pikku yksityiskohdat kepufoobikkoja ole ennenkään häirinneet.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #54

Hohhoijaa, ei sitten tullut mieleen, että kysymys on siitä, miksi Kepu ensin rahoitti miestä ja sitten otti miehen jäseneksi ja puheenjohtajaksi ja pääministeriksi.

Kannatatteko, maalaisliittolaiset, ihan vakavissanne absoluuttisesti kaikkea, mikä ei ole kirjaimellisesti lainvastaista.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #55

Sanoisin että foliopiposi kiristää hieman.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #54

No oliko hän jäsen vai heitätkö arvioita hihasta?

Kempele, josta mies ponnistaa on umpikepulainen kunta, jossa tänä päivänäkin on lähes puolet kunnanvaltuustosta kepulaisia. Kuvitteletko että siellä bisnesmies pärjää ilman kepun tukea? Minä en.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #60

"Kuvitteletko että siellä bisnesmies pärjää ilman kepun tukea? Minä en."

Uskosi on vahva, sillä miksi ei pärjäisi jos hyvä bisnesmies.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #60

Sinä siis teet johtopäätöksiä ja syytät Sipilää ihan oman uskon varassa?

Mutufaktori ei kyllä yleensä kovin pitkälle kanna...

Kun Sipilä 2000-luvun lopulla lähti mukaan politiikkaan hänen ystävänsä yllättyivät puoluevalinnasta. Olivat pitäneet miestä kokoomuslaisena. Tämä fakta on tuotu esiin Sipilästä kertovissa kirjoissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sipilä tulee vielä tekemään bisnestä biopolttoaineilla joihin on luvannut massiiviset valtiontuet ja määräämään nämä välttämättömyydeksi uusiutuvien energioden käytössä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Sanoi Juha Sipilä juu tai jaa se on toimittaja siteerauksessa möläys.
Onhan tämä aikamoista mustamaalausta Juha Sipilää kohtaan.
Muutoin tuo Krista Kiuru nyt skarppina tokaisi että hyvin ehdittäis nyt käsitellä sosiaali ja terveysvaliokunnan tämäkö case.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

SS: "Onhan tämä aikamoista mustamaalausta Juha Sipilää kohtaan."

Tosiasioiden esiin nosto on faktojen käsittelemistä. Demokratiassa vapaan median tehtävä, ei vain oikeus vaan myös velvollisuus, on toimia juuri näin. Vallan vahtikoiran on meneteltävä niin.

Älä siis uhriudu, vaan iloitse siitä, että demokratiamme toimii edes joltakin osin ja media joltakin osin toimii, kuten pitääkin.

SS: "Muutoin tuo Krista Kiuru nyt skarppina tokaisi että hyvin ehdittäis nyt käsitellä sosiaali ja terveysvaliokunnan tämäkö case."

Valiokunnan puheenjohtaja on oikeassa: se ehdittäisiin, jos tahtoa on, käsitellä, ja saada asia kuntoon. Ellei tämä ole tärkeää ja prioriteettilistalla kärjesssä, mikä sitten.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kun Juha Sipilän johtama hallitus on saanut talouden pyörät pyörimään eikä siitä ole kuin hyvää sanottavaa jonka tilastotkin osoittaa.
Mutta kun jostakin pitää solvata niin käydään kiinni vihapuheella Juha Sipilän persoonaa kohtaan.
Suonsivun tosiasiat on mielipiteitetä jostakin,

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

SS: "Kun Juha Sipilän johtama hallitus on saanut talouden pyörät pyörimään eikä siitä ole kuin hyvää sanottavaa jonka tilastotkin osoittaa."

Kansainvälisesti otollinen suhdanne on, hallituksemme teoista riippumatta, vaikuttanut myönteisesti vientivetoiseen maahamme. Hallituksemme on siirtänyt pelimerkit ja valtaa lähinnä sijoittajille ja työnantajille ja siten omalta osaltaan nostattanut vastakkainasettelua. Itse asiassa palkkasumma ja tehdyt työtunnit eivät juurikaan ole kasvaneet. Erilaiset palkatta tehtävät työtoiminnan muodot ja palkattomat harjoittelut ovat lisääntyneet rajusti, koska niitä on lisätty.

SS: "Mutta kun jostakin pitää solvata niin käydään kiinni vihapuheella Juha Sipilän persoonaa kohtaan."

Toistat mantraasi. Mitäpä jos edes yrität kertoa jotakin todellista ja vieläpä yrität perustella sen jotenkin, edes jotenkin. Otin esiin tosiasioita.

SS: "Suonsivun tosiasiat on mielipiteitetä jostakin,"

Perusteletko, edes jotenkin, kiitos. Ellet tähän pysty/halua, totean, että puhut tyhjää ja kerrot tässä vain itsestäsi eli esität mielipiteitä, mutta et perustele mitään mitenkään.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Seppo Simonen, toteat: "Mutta kun jostakin pitää solvata niin käydään kiinni vihapuheella Juha Sipilän persoonaa kohtaan."

Onko sinulla Seppo Simonen aavistustakaan siitä, mitä on vihapuhe?

Jos on, niin missä kohden sitä on esiintynyt Sipilää kohtaan tässä kommentointiketjussa?

Kun olen matkan varrella nähnyt väkisinkin nähnnyt näitä kommenttejasi, niin mielestäni uskosi Juha Sipilään muistuttaa uskonollista ihailua. Hän ei koskaan missään tapauksessa voi toimia väärin. Vai onko hän mielestäsi joskus tehnyt vaikkapa meille ihmisille ominaisen virheen? En ole vielä koskaan sellaista kommenteistasi havainnut, sillä tulkintani mukaan mielestäsi hän on täydellisyyden ilmentymä ja hädin tuskin edes kuolevainen?

Olenko väärässä?

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Paremminkin näen episodin illuusion tarkoituksen johon minua ei saa mitenkään mukaan.
On helpompi hengittä vapaasti kuin kuin kokea lynkkäysjoukossa olemisen mielettömyys.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #72

Tämähän ei vastannyt yhteenkää esitettyy kysymykseen..

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tosiasiahan on, että todellinen työttömyysprosentti on siinä 13. TE-keskusten luvut kertovat todellisten työnhakijoiden määrän.

Tilastokeskusten kyselyistä käy ilmi vain se, kuinka moni on viime kuussa tehnyt tunnin jotain.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Meillä itse kullakin on ensi huhtikuussa käytettävissämme yksi (1) ääni eduskuntavaaleissa.

Professorin ja pultsarin ääni ja mielipide ovat vaaliuurnilla samanarvoiset.

Kaikkien demokratiaan uskovien ja luottavien onkin syytä tarkoin miettiä kenelle äänensä antaa.

Käyttäjän RistoVehni kuva
Risto Vehniä

Ei ole ihme, että Sipilä toteaa noin tuosta Kiurun valiokunnasta, mikään ei etene ellei se ole SDP:n politbyroon hyväksymä. Nyt sitten olisi asia joka menisi heittämällä läpi?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Menneet voisi helpommin jättää taakse ellei Sipilä jatkaisi samaa toimintaa edelleen. Eli keplottelua valtion rahoilla hyvien veljien hyväksi.

Kirjoitin taannoin blogin Poliittisten virkanimitysten kulta-aika Sipilän johdolla.

Oletteko esimerkiksi huomanneet, että Sipilä on mm nimittänyt entisen firmansa Elektrobitin toimitusjohtajan Business Finlandin johtokunna puheenjohtajaksi? Kukaan, ja toistan, kukaan odottanut tätä valintaa etukäteen. Taidokkaan ajankohdan vuoksi se jäi pimentoon.

Joulun ja uuden vuoden välipäivinä 2017 mediankin osin lomaillessa nimitettiin erikoisesti ministeri Saarikon esittelemänä Sipilän luottomies Pertti Korhonen Business Finlandin johtokunnan puheenjohtajaksi. Mediassa tästä eikä päätöksen perusteluista keskusteltu lainkaan vaikka henkilö on entinen Elektrobitin toimitusjohtaja Sipilän ja Hulkon jälkeen.

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Keskustan kannattaisi oikeasti olla varuillaan, tämän miehen ylimielisyys voi koitua tuhoksenne valtakunnapolitiikassa. Kunnallisella tasolla tuskin, sillä hyväveliverkostot selviävät tästäkin veljien tuella. Kempeleitä riittää tässä maassa.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Yksi kysymys on valittu henkilö epäpätevä tehtävään?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tuskin, mutta onko hän ehdokkaista paras henkilö tehtävään? Kerro ihmeessä meille mikäli sinulla on tarkempaa tietoa, sillä julkisuudessa ei ole asiasta ollut mitään.

Jos pääministerinä valitset Suomen merkittävimmän bisnesorganisaation johtokunnan johtoon vanhan kaverisi puskista, niin pitäiskö siitä esittää perustelut.

Keskustan hyvävelimallin mukaan ilmeisesti ei.

Kysymyksesi oli tosin hädin tuskin ymmärrettävissä: "Yksi kysymys on valittu henkilö epäpätevä tehtävään?"

Tulkitsin sitä kuitenkin parhaimpani mukaan.

Edelleen kts kommentti 68 ja vastaa siihen kertoen kuka oikein olet.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #71

Katos vain 2 kirjainta jäi pistämättä on=onko

Minulla ei noista ole mitään tietoa, olen luullut että sinulla on koska olet noita valintoja kritsoinut.

Itse olen sitä mieltä, että jos valittu henkilö on valittuun työhön pätevä ja vielä kokemusta löytyy niin siloin ei saa valinnan esteeksi tulla se, että tuntee henkilön. Sillä silloin ei noita valittavia ihmisiä(päteviä) enää löydy.

Kepun hyvävelimallista, kun puhutaan niin olen aina pitänyt Härmälää kovan tason kepulaisena (vanha MTK:n PJ vielä) ja jonka syrjäyttämistä toisella henkilöllä kritsoit.

Itse katson aina ensi valinnoisssa pätevyyden ja soveltuvuuden siinä valinnassa ei jäsenkirjat paljon paina suuntaan eikä toiseen. Tekemäsi blogin jota joskus luin perusteella tuntui siltä että lähestyit valintoja siten että tietty jäsenkirja tai sen oletettu läheisyys teki henkilöstä epäpätevän, jonkun mielestä moinen ajatelu on syrjintää.
Ymmärtäisin valintoja kohtaan olevan kritiikin paremmin jos samassa yhteydessä osoitetaan toisen olleen selkeästi huonompi esim. paperit eivät riitä hommaan esim. kirvesmies johtaa veikkausta tai jotain vastaavaa.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Kyllä se suuri enemmistö äänestä ideologisen erojen perusteella.
Oikeisto = Vähemmän veroja ja byrokratiaa. Enemmän valtaa ja vastuuta yksilöllä omista asioistaan.
Vasemmisto = Enemmän veroja ja byrokratiaa. Ja vähemmän valtaa ja vastuuta omista asioistaan.

Sitten on pienempi liikkuvien joukko joihin vaikuttaa jotkut yksittäisen poliitikon möläytykset tai taustat.
Sekä sen hetken poliittiset kohut.

Toimituksen poiminnat