Jenkan tahti

Juha Sipilältä voimakas viesti – myös perussuomalaisille

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi tänään Ylen Ykkösaamussa antavansa Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten käyttöön. Kyseessä on pääministeriltä poikkeuksellinen teko ja voimakas viesti paitsi kaikille suomalaisille myös hallituskumppani perussuomalaisille.

Perussuomalaisten poliitikkojen keskuudessa turvapaikanhakijoiden tuloon on suhtauduttu kriittisesti. Esimerkiksi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kertoi hiljattain, ettei perussuomalaiset hyväksy uudenlaista taakanjakojärjestelmää ja kehotti pohtimaan, onko nykyinen turvapaikkajärjestelmä mittakaavaltaan hallittavissa. Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on esittänyt, että Euroopan olisi järkevää ottaa vastaan ensisijaisesti kristittyjä turvapaikanhakijoita. Puolueen työmies Matti Putkonen puolestaan on puhunut “laittomien maahanpyrkijöiden vyörystä”.

Perussuomalaisten ja kokoomuksen välejä turvapaikanhakijoiden kysymys on hiertänyt pitkin kesää. Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on syyttänyt sisäministeri Petteri Orpoa (kok.) sooloilusta, kun Orpo neuvotteli EU:ssa taakanjakokysymyksestä turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja koskien. Sipilä sanoi Uudelle Suomelle hiljattain, että Orpo ei ole sooloillut vaan noudattanut hallituksen yhteistä päätöstä. Selvä viesti perussuomalaisille sekin.

Sipilän päätös avata kotinsa kuvastaa myös muutosta, joka turvapaikanhakijoita koskevassa keskustelussa on viime aikoina tapahtunut. Myös esimerkiksi kirjailija Jari Tervon ja muusikko Anssi Kelan ulostulot ovat levinneet sosiaalisessa mediassa. Julkisuudessa myös aihetta koskeva uutiskommentointi on noussut julkiseen pohdintaan.

- Valitettavasti meillä keskusteluilmapiiri on ääripäiden keskustelua. Kyllä minun sydäntä lähellä on noiden ihmisten hätä. Jokaisen pitäisi katsoa peiliin ja miettiä, mitä noille asioille voisi tehdä, Juha Sipilä sanoi Ykkösaamussa.

On hienoa, että pääministeri ryhtyy konkreettisiin tekoihin henkilökohtaisessa elämässään. Tosin Sipilän ratkaisu ainakin kuulostaa helpolta siinä mielessä, että hänen itsensä mukaan Kempeleen-koti on vähäisessä käytössä. Tänään Helsingin Sanomat kuitenkin kertoo tavallisesta tamperelaisperheestä, joka raivasi kodistaan tilaa kolmihenkiselle irakilaisperheelle. Kunnioitettava teko.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (150 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Esimerkillinen teko ja viesti Soinin porukoille.

Sipilä osti Sipoosta asunnon, joten Kempeleen asunto on tyhjä muutoinkin
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014061318404412_u...

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Meinaatko, että muidenkin suomalaisten pitäisi ostaa Sipoosta kämppä?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Voisihan Sipilä ottaa siihen Sipoon asuntoonkin pari perhettä, onhan neliöitä yli 300.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Antisuomalaiset kuten Vaattovaara yrittävät murentaa suomalaista talkookoodistoa.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #62

"Antisuomalaiset kuten Vaattovaara"

No nyt on kovaa settiä. Sini alkaa käydä aina vaan rasistisemmaksi. Hän ilmeisesti rakastaa kaikkia hädänalaisia maamme rajojen ulkopuolella. Sisäpuolella oleville taida herua muuta kuin vittuilua. Tätä olen katsonut nyt jo useamman kuukauden putkeen ja aika systemaattista se on ollut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #93

Suomalaiseen talkooperinteeseen ei kuulu että kun yksi tekee jonkun isomman satsauksen niin sitten ilkutaan että tee äijä vielä lisää että meidän muiden ei tartte.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #96

Yhtälailla siihen ei varsinaisesti kuulu julkinen retostelu asialla. Tehdään mikä tehdään, ja sillä selvä. Tosin ymmärtääkseni media tästä(kin) tekee the jutun. Voi olla ettei Sipilä itsekään ole innostunut tästä julkisuudesta. En tiedä.

Kyllä minä silti pidän tätä vähän kyynisenä temppuna, kun tämä on linjassa viimeaikaisen mediakampanjan kanssa, jossa kaikki maahanmuuttokritiikki on pyritty demonisoimaan, moninaisin keinoin. Alkaen isompana iskuna Immos-keissillä. Näitä tulee nyt ihan tasaisena nauhana. Lehdistö on puolensa valinnut. Kaikki on linjassa.

Valitettavasti tämä on jo jakanut kansaa. Ja jakaa kaiken aikaa. Minä en siihen mene. Ei kiinnosta. Mutta on se hienoa katsottavaa kun puolin ja toisin toivotellaan maassa jo asuvia poistumaan maasta. Ylevää. Siinä on sitä... hmm.. talvisodan henkeä? Vaiko kansalaissodan?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #104

Sipilä on poliitikko, eikä tämä vahingossa tännekään levinnyt. Mies osaa myydä, joten Suomen vientisektorilla on vielä toivoa.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #110

"Mies osaa myydä"

Näyttöä tästä. Sillä perusteella mitä olen nähnyt niin tältä mieheltä en ostaisi mitään. Sori. Ei vakuuta julkinen esiintyminen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #115

No aika suurta osaa suomalaisista kyllä kiehtoo tämä jokeri joka tuli ei mistään. Se mitä persut lupasi ja kansa halusi eli muutosta poliittiseen kulttuuriin henkilöityikin sitten Sipilään. Ollut kyllä vähän vaisu viime aikoina mutta tämä pakolaisten majoittaminen oli ihan selkeä ulostulo.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #104

No vaikka olisikin tehnyt tämän hyväntekeväisyys ja hyvämielieleen tietoisena myös sen julkisuusarvosta niin miten ihmeessä sinä saat sen käännettyä persujen demonisoinniksi!!!???
En minäkään vaikka usein persuja haukunkin niin ne kerrat kun annan rahaa kerjäläisille ajattele persuja mitenkään vaan olempahan anteliaalla tuulella mikä kyllä on harvinaista mutta ei tavatonta.
Mitä persujen demonisointiin tulee niin eikös se ole yks vissi teatraalinen makkaranmainostaja joka viime aikoina on eniten sovittanut demoninaamiota persuille.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #113

"No vaikka olisikin tehnyt tämän hyväntekeväisyys ja hyvämielieleen tietoisena myös sen julkisuusarvosta niin miten ihmeessä sinä saat sen käännettyä persujen demonisoinniksi!!!???"

Puhunkin tästä jo vuosia jatkuneesta traditiosta, jossa erityisesti persujen maahanmuuttokriittiset äänenpainot maltillisempineenkin ovat olleet aivan kohtuuttoman ajojahdin kohteena. Mielestäni on ihmeellistä että edes kykenet ihmettelemään että tässä ei ole mitään systemaattisuutta ja demonisointia. Osa persujen demonisointia on se, miten käsittämättömän hyviä ja laupiaita nämä jotkut ovat. Ajattele hän lahjoittaa käyttämättömän asuntonsa toisten käyttöön.

(Onhan se oikeasti hieno teko, mutta Suomessa on asunnottomuus ongelmaa jo valmiiksi eikä olla nähty tällaisiä eleitä. Luuletko ettei jotain osia yhteiskunnasta vituta, että miksi juuri nyt?)

"Mitä persujen demonisointiin tulee niin eikös se ole yks vissi teatraalinen makkaranmainostaja joka viime aikoina on eniten sovittanut demoninaamiota persuille."

Minä en tiedä kenestä mainostajasta puhut. Minä puhun nyt ihan siitä, mitä mm. osa kansanedustajista ja melkein kaikki kärkimediat asiasta suoltavat. Ei voisi vähempää kiinnostaa jotkut makkaramainostajat. Ja jos kuvittelet että minun pitäisi tuntea joku henkilö siltä pohjalta että puhut hänestä makkaranmainostajana sanon, että viet keskustelua sellaiselle omituiselle tasolle jossa en varsinaisesti ole hirvittävän kiinnostunut oleilemaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #117

Vaikka kuinka selität ei yhden laupeus ole kritiikkiä toisen nuivuudelle.
Tarkoitan että Putkonen hoitaa persujen demonisoinniin kun posket punottaen ja sormia heristäen läksyttää milloin ketäkin (makkaramainosten lomassa).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #117

Nyt vasta kuulin tässä samassa ketjussa että mestari on ehdottanut ihmisille pakolaisten kotimajoittamista. Eikö hän sitten sinun oudolla logiikallasi demonisoinut persuja?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #62

#62
Sini Lappalainen sentään alentuu kommentoimaan meikäläisen kommenttia vaikka on minut bannannutj jostakin käsittämättömästä syystä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #134

Saahan sitä bannata. Olen muuten ollut huono tuottamaan blogeja viimeaikoina niin mitäpä tuo merkitsee.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #136

Kyllä se bannaaminen Paavolle ainakin merkitsee ja muista, että bannaaminen tuottaa aina miettimisen syitä ja sinä ohitat sen olankohauksella "Mitä siitä?"...

Bannaamiselle pitää aina osoittaa jokin syy. Sama sormi pätee ylläpitoon, jonka pitäisi osata viestitellä blogisteille, että mikä oli poistamisen syy.

EDIT: Koska tämä puheenvuoro on kuin kanssakeskusteleminen kasvotusten ihmisen kanssa, niin ei tälle voi olankohauksella osoittaa vaan pitää kertoa syy, jotta toinen ymmärtäisi missä on ollut keskusteluissa vikana.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sipilällähän on mahdollisuus ja varaa, joten sikäli se ei ole suuri asia.

Mutta tämän hetken seuratuimpana henkilönä se on erittäin vahva periaatteellinen asenteen ilmaus.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

"Erittäin vahva periaatteellinen asenteen ilmaus" - hyvin kuvattu.

Juhani Kahela

Yksi palapelin palasta voi näyttää tältä. On kuin parantaisi syöpää laastarilla. Se, miltä koko palapeli näyttää selviää esimerkiksi täältä.

http://blogit.iltalehti.fi/Pauli-vahtera/2015/09/0...

Onko muita faktaperäisiä laskelmia?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #45

Kauhuperäisiä ennusteita ei pitäisi sotkea faktaperäisiin laskelmiin. Mistä hitosta kukaan tietää vuonna 2015, että vuoteen 2100 mennessä Afrikan väkiluku nelinkertaistuu 4,2 miljardiin.

Puoli vuosisataa sitten esitettiin samoja kauhukuvia Kiinasta ja vähän myöhemmin Intiasta. Ne eivät ole toteutuneet. Vaikka Afrikka ei ole liittovaltio, puolet asukkaista asuu muutamassa maassa, joiden hallitukset kyllä aloittavat ennen pitkää perhesuunnittelukampanjoita.

Juhani Kahela Vastaus kommenttiin #56

Hyvä Jari-Pekka. Viisas lukija olisi tajunnut, että Afrikka luku oli pelkkä heitto. Siihen vetoat, kun kirjoituksen sanomaan et kykene laskelmilla vastaamaan. Kaivapa seuraava virhe ja älä vaan vastaa kirjoituksen ytimeen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #56

J-P.V;".. joiden hallitukset kyllä aloittavat ennen pitkää perhesuunnittelukampanjoita."

Mistä hitosta kukaan tietää vuonna 2015 näiden hallitusten aloittavan ennen pitkää perhesuunnittelukampanjoita?

Sipilältä kokolailla mautonta huomiohuorausta. Voisi luulla että vaalit on muutaman kuukauden sisään tulossa.
Mitä sitten tulee tohon Tarjan ekakommenttiin, niin minusta aika hyvä heitto. Olisi mukava tietää ihan kaikki kuviot mitä näissä on takana..en itse ihan oikein jaksa uskoa tähän ihmisen pyytettömyyteen.

PS miksi tähänkin sotketaan PS-puolue mukaan? Eikö Usari voisi pikkasen jo parantaa ja kun ei vissiin kuitenkaan siihen Sipilän asunnon luovutukseen kuitenkaan mitenkään kuulu?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #56

Eivät ne nelinkertaistuneet mutta ainakin kaksinkertaistuivat. 1950-luvulla Kiinassa tehtiin ensimmäinen yritys saada jonkunmoinen kuvaa väestön määrästä ja saatin lopputulokseksi noin runsaat 700 miljoona joka teki siitä maailman väkirikkain valtio. Tänä päivänä Kiinan väestö on lähes 1,4 miljardia. Se on noin 280 kertaa Suomen väkiluku. Onneksi eivät nelinkertaistuneet silloin maassa olisi enää seisomapaikkoja tarjolla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #192

Minun kouluajoistani lähtien Intian väkiluku on kolminkertaistunut, Afrikan yli nelinkertaistunut. Monestakin syystä tällaisilla käyrillä on taipumus noudattaa S-muotoa eikä häipyä avaruuteen.

Eikä Kiinan tapauksella mitään tekemistä onnen kanssa ollut.

Juhani Kahela Vastaus kommenttiin #196

Taas mennään täysillä sivuraiteilla. On täysin merkityksetöntä miten intian, Kiinan jne. väkiluku lisääntyy tulevaisuudessa. Analyysi ongelmasta on täällä.

http://blogit.iltalehti.fi/Pauli-vahtera/2015/09/0...

Miten tämä moniuloitteisen ongelman ratkaisee Suomi? Kassa on nollilla ja velaksi eletään.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Hieno päätös Sipilältä. Facebookissa olikin juttua että ihan Isiksen riveissä liikuttuneina päättivät lopettaa sotimisen. Varmasti halukkaiden tulijoiden määräkin sitten laskee muutamalla miljoonalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun nyt edes nää koti-isikset eli homman pahimmat kirveenheiluttajat vähän toppuuttelisivat toinen toisiaan.

Marko Parkkola

Onko sinulla lähde Homman sisäpiirissä vai mistä tiedät hänen asioivan hommalla?

https://www.suomenuutiset.fi/rikostuomio-ei-riitta...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sipilä sanoi myös, että persujen kanta on hyvä ottaa huomioon, ja hakijoiden joukossa on paljon niitäkin, ketkä eivät apua tarvitse.

Tästä oman asunnon luovutuksesta ei kai ollut tarkoitus tulla kilpailu, niinkuin täällä ymmärretään, että nyt katsotaan mitä muut puoluejohtajat tekevät. Rasittava ajatus kilpailla hyväntekeväisyydellä.

Niin ja ne ääripäät keskustelussa, ääripäitä on tietääkseni aina kaksi, blogisti voisi viisaana kertoa mikä se toinen ääripää on, toinenhan tuntuu olevan jo itsestäänselvä.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

"Rasittava ajatus kilpailla hyväntekeväisyydellä."

Niin onkin.

Mitkä sinun mielestäsi ne ääripäät ovat?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ääripäät ovat mielstäni nämä jotka suhtautuvat täysin kielteisesti maahanmuuttoon, niihin kuuluu varmaankin Halla-Aho, Hirvisaari ja koko Muutos 2011. Perussuomalaiset koko puolueena ei varmaan siihen kuulu, siellä sisällä on kyllä paljon niitä jotka kuuluu. :)

Toinen ääripää on sitten ne, jotka eivät ymmärrä tai halua ymmärtää maahanmuuttoon liittyviä ongelmia, esim. turvallisista maista tulevat hakijat ja paremman elintason perässä liikkuvat, ne ovat usei näitä ''kaikki on natseja'' huutajia, jotka eivät salli maahanmuuton minkäänlaista arvostelua.

Oma mileipiteeni on, että esim. Syyriasta tuleville pitäisi kaikille antaa turvapaikka, mielellään suoraan pakolaisleiriltäkin, kuten Britit nyt meinaavat tehdä, mutta ei mitään uskontoihin perustuvaa karsintaa, kuten Soini ehdotti, se on mielestäni jo rasismia.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #25

Täysin kielteisesti maahanmuuttoon suhtautuvat vs. "kaikki on natseja" -huutajat, jotka eivät salli maahanmuuton minkäänlaista arvostelua.

Ihan hyvin kiteytetty.

Käyttäjän MikaNiemi kuva
Mika Niemi Vastaus kommenttiin #25

Kuinka monta Isisin taistelijaa ajattelet, että tulee 10 000 turvapaikanhakijan seassa. Jos nolla niin kaikki on tervetulleita. Mutta jos yksikin, niin se on liikaa. Jos useita kymmeniä, olemme pulassa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Prof. Panu Raatikainen kyseli taannoin ääripäitä, mutta ei julkaissut kommentteja.

Esitin, että ääripäät ovat rasistiset kiihkoilijat ja toisaalta sosiaaliset kiihkoilijat, joiden mielestä ihmisen tärkein ominaisuus on halu saada osakseen sosiaalista tunnustusta ( tässä oli filosofiset perustelut). Jälkimmäiset sitten suosivat niitä ja vain niitä, joissa näkevät tämän halun saada osakseen sosiaalista tunnustusta (kuten maahanmuuttajista erityisesti muslimit, vähemmistöistä avioliittoa haluavat homot ja lesbot).

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomalaisten sopii olla ylpeitä Pääministerin toimista, ei tähän mielestäni tarvitse sekoittaa mitään puoluepolitiikkaa ja kilpailua.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Odotellaan vasemmistolaisten vastaiskua, kuka antaa sijaa kodistaan ekaksi? Etno-festareille porukan vienti ei vielä tuota pisteitä vaikka boogie sujuukin, talvilämmitettävän kesämökin luovutus sipilämaisesti antaa ,75 papukaijamerkkiä. Loistava manööri Sipilältä, Rautiolta meinasi silmät tippua päästä tajutessaan viestin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#12
Kyllä se on täyttä poliittisten irtopisteiden keräystä. PM ostaa Sipoon hienoistoalueelta yli 300 neliön luksus asunnon ja antaa pakolaisten asuttavaksi vanhan. Saa varmasti entistä ehommassa kunnossa takaisin, varmasti valtio remontoi sen pakolaisten jäljiltä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Sipilä ehkä näkee bisnes mahdollisuuksia ?!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä ja hyvässä mielessä. Haasteet ovat aina merkinneet myös jonkinlaista taloudellista sivuvaikutusta. Vaikka Suomen sodat. Se että oli sota aiheutti monenlaista teknologista ja yhteiskuntapoliittista liikettä itse taisteluiden lisäksi. Kun ihmisillä on haasteita he kehittyvät.
Jopa sotakorvaukset kääntyivät talouden eduksi loppupeleissä.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Sotakorvaukset lähinnä sitoivat Suomen talouden Neuvostoliittoon. Se siitä kehityksestä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #63

Sekin on osa kuvaa. Siitäkin oli iloa jonkin aikaa. Sotakorvaukset myös vahvistivat joitakin aloja.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #64

Ja kun Neuvostoliiton kauppa loppui eivät idänkaupan yritykset enää osanneet kehittää ja valmistaa länsimarkkinoille kelpaavia tuotteita eivätkä osanneet myydä niitä sinne myöskään. Se oli vähän niinkuin se vanha sanonta housuihin pissimisestä talvella. Se lämmitti hetken.

Cenita Sajaniemi

Tietysti Sipilä olisi voinut pitää vanhan asuntonsa ja antaa miljoonansa pakolaisleireille vaikkapa terveydenhoitoon ja koulutukseen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eikö ajan henki ole se, että kotimaassa olevia autetaan ensin?

Cenita Sajaniemi

EU-systeemissä Maa- ja metsätalousministeriö on määrännyt suomalaisille jaettavasta avusta ja sen koostumuksesta: jauhoja ja makaroonia, satunnaisesti maitojauhetta.
Siinä asunnottomille ja muille tarvitsijoille eväät; ja näitä Mylly-paras jauhoja ajetaan rekkalasteittain jopa Pohjois-Suomeen.
Ei ole ainoakaan Pekka Puska tai Fogelholm kritisöinyt tuota, jota ruoka-avuksi kutsutaan.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#20
Ei sillä saa niin paljon irtopisteitä kuin saa pakolaisille antaessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Tiedättekö Lukkala ja Snellman, mitä liito-oravat ajattelevat meistä? Olen nimittäin alkanut olla hieman huolissani.

Ruotsi ja Saksa kieltämättä näyttävät alkavan katua omaa maahammuuttopolitiikaansa.

Cenita Sajaniemi

Nyt vain odottelemaan, että Nalle antaa ylimääräisen kartanonsa sitä tarvitseville. Tukia jo tainnut nostella.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Suomalaisillahan on paljon talviasuttavia kakkosasuntoja järvien rannoilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvä kirjoitus Kalevassa, siinä on sanottu se mitä mieltä itsekin olen.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kommentti-sip...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Merkittävä oli myös vain tuntia ennen Sipilä esintyneen arkkipiispa Kari Mäkisen esiintyminen ykkösaamussa jossa hän tyrmäsi täysin Halla-ahon sekä Unkarin pääministeri Orbanin ajatuksen kristinuskoisten pakolaisten suosimisesta. Suomalainen sivistyneistö on vihdoinkin alkanut nousta vastustamaan, jopa vihaa sisältävää keskustelua pakolaispolitiikasta. Sivistyneistöllä en tarkoita korkeastikoulutettuja, en hyvätuloisia, vaan aivan tavallisia suomalaisia, joila tuota sivistystä on, varsinkin sydänmen sivistystä.

Cenita Sajaniemi

Räsänen puhui vuosia samasta asiasta, mutta koska vain kristillisten johtaja, lääkäri ja nainen, niin hänen sanomisistaan ei tarvinnut julistaa Räsästä noidaksi - toisin kuin Orban ja Halla-aho, jotka jälleen kärvennettävä jollakin verukkeella.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Myös arkkipiispa Leo on muistuttanut piispoja, pappeja ja kirkkokansaa samasta asiasta:
"Kaikki pakolaiset ovat lähimmäisiämme".
http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/lehdisto/s...

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Miksei Sipilä ole antanut taloaan kodittomien suomalaisten käyttöön aikapäiviä sitten? Heitähän on paljon. Vaikuttaa laskelmoidulta poliittisen irtopisteiden hamstraamiselta tällainen, vielä jos Sipilä saa asiasta taloudellista hyötyä valtiolta niin ávot.

Cenita Sajaniemi

Sipilä taisi innostua päästyään nyt ruotsalaisalueelle asumaan. Enää ei taida muistella pahalla sitä, että Hbl kaiveli hänen (Sipilän) NSA yhteyksiä pari vuotta sitten.
Kunnon Sipilä on opetellut ruotsia ja taitaa olla melkein yhtä ruotsinmielinen kohta kuin tuo Haglundia kehuva Jussi Niinistökin.

Ja siitä, että antaa ylimääräisestään.... olisi Jeesuksellakin sanottavansa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kempeleessä ei toistaiseksi turvapaikanhakijoita
Lauantai 5.9.2015 klo 12.31
Kempeleessä ei toistaiseksi ole yhtään turvapaikanhakijaa, kertoo kunnanjohtaja Tuomas Lohi STT:lle.

Oulun seudulla on kartoitettu tiloja vastaanottokeskuksille, mutta Lohen mukaan Kempeleestä ei ainakaan kunnan omistuksesta ole löytynyt tähän tarkoitukseen sopivia tiloja.

Lohen tiedossa ei ole, että kunnassa olisi muidenkaan omistuksessa vastaanottokeskukselle soveltuvia tiloja.

Lohi kertoo saaneensa eilen tiedon Sipilän suunnitelmista antaa talonsa Kempeleestä turvapaikanhakijoiden käyttöön. Lohi sanoo pitävänsä tätä hyvin arvostettavana tekona.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Sipilältä ihan mielenkiintoinen teko. Kaunis ele. Pakolaisvirrat eurooppaan unohtamatta kaikkia tragedioita, mitkä siihen liittyvät ovat juuri nyt ja tällä hetkellä sen verran massiiviset. Jotain on pakko tehdä ja lienee turha pyristellä vastaan, koska ongelma on jo päällä. Auttaa pitää, mutta miten?

Toki ongelmat pitäisi ratkaista EU tasolla, mutta ryssselistä lienee turha odottaa mitään konkreettista pitkään aikaan. Se verran riitaisaa porukkaa....

Koko pakolaisongelman alkusyihin olisi puututtava rajummin, mutta akuuttiin hätään sekään ei auta.

Maastamme löytyy yllinkyllin äveriäitä, joilla on varaa pitää asuntojaan tyhjinä näihin saataisiin helposti majoittumaan tuhansiakin pakolaisia. Puhumattakaan asunnoista, joita on ison osan vuotta tyhjillään, kun asukkaat viettävät eläkepäiviään Portugalissa.

Pakolaisten hajasijoitus tuskin kiinnostaa maahanmuutovirastoa. Aika puhtaasti kustannusjuttu. Logistiikka kysymys hienommin sanottuna. Suuren vastaaottokeskuksen ylläpito on vain ainoa oikea ratkaisu. Toki jos oman kakkoskotinsa luovuttaja on valmis ottamaan vastuun ja maksamaan osan kustannuksista niin miksi ei?

Nyt pitää toimia ja nopeasti virta purkautuu koko ajan kohti pohjoista. Kymmenen tuhatta palelevaa pakolaista ulkosalla teltoissa on huono juttu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vasemmisto arvostaa Sipilän toimia,
Vihreät arvostavat Sipilän toimia,
Kokoomus arvostaa Sipilän toimia,
Kansainvälinen lehdistö arvostaa Sipilän toimia

Ketä puuttuu vielä joukosta? :)

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joose kuuluisa puuttuva lenkki. Riittää kun klikkaa tosta kuvan alta nimeä. Sillä pääsee käyttäjäprofiiliin:):)

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hups tulipa tuplana. Sanotaan vaikka näin. Realismi on myös monen PerusSuomalaisen hyve.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Aiheuttaako ongelmaisuus asunnottomuutta vai asunnottomuus ongelmia? Suomessa oli vuonna 2000 yli 10 000 koditonta, joista reilu puolet eli pääkaupunkiseudulla. Valtaosa kodittomista on yksinäisiä miehiä, mutta asunnottomuus koskettaa myös esimerkiksi perheitä.

Tietolaatikko

Vuoden 2000 jälkeen asunnottomuus laski tasaisesti ja vuonna 2006 asunnottomien määrä oli alle 7500 koko maassa
Vuonna 2007 asunnottomuus kääntyi jälleen nousuun ja vuoteen 2009 mennessä kodittomia oli lähemmäs 8500

Asunnottomuusongelmat keskittyvät kasvukeskuksiin, ennen kaikkea pääkaupunkiseudulle.

"Asunnottomuus on suuri taloudellinen, mutta ennen kaikkea henkinen tappio Suomen yhteiskunnalle", toteaa Vailla vakinaista asuntoa ry:n Asukki-lehden toimittaja Anzu Saajos.

Silminnäkijän raportti vuodelta 2000 vie keskelle Helsingin asunnottomien korutonta arkea. Oppaana toimii elämää yömajoissa itsekin nähnyt Saajos. Hänen kanssaan kierroksella ovat asuntoministeri Suvi-Anne Siimes ja piispa Eero Huovinen.
(suvi anne siimes,joka allekirjoitettuuaan yrittäjät ikuiseen velkavankeuteen 1990 loikkasi kokoomukseen,ja istuu korkealla palkalla palkkiovirassaan,kuten ne muutkin 90 luvun poliitikot )
Kodittomien arkeen tutustuttuaan asuntoministeri toteaa, ettei hän kestäisi asuntoloissa selvin päin. Suojissa yöt kuluvatkin usein juopotellen ja tapellen. Hygieniatilanne on niissä monesti surkea.

Stadin 900 asuntolapaikkaa ovat silti jatkuvasti täynnä. Niissä kuullaan karuimmat kertomukset kodittomuudesta.

Teksti: Ida Karimaa

Katso myös
Lisätietoja ja tilastoja asumisen rahoittamis- ja kehityskeskus ARA:n sivuilla (ara.fi)
Suomen vähäosaiset

Amurin työläisidylli joutui väistymään urbanisaation tieltä
Perintönä köyhyys
Toimeentulotuki pois nuorilta?
Kolme tarinaa häpeästä
Työtön toivoo jouluksi maailmanrauhaa

Mitenkäs nämä ongelmat on ratkaistu,ja miten on ratkaistu huostabisneksen jäljiltä syrjäytettyjen perheiden ja nuorten tulevaisuus?Vaikka se onkin kiva kun voittoa taotaan 1,4 miljardilla,ei tuloksia ole tullut.Näiden leipäjonoissa ynm.kaduilla ja naapurien ,sukulaisten nurkissa asuvia EIVÄT poliitikot ole säälineet,eivätkä auttaneet.Pikkasen on kaksinaamaista jengiä puikoissa.eun alueella vaeltaa 26 miljoona työtöntä,joka neljäs lapsi elää periytyvässä köyhyydessä(v.2011),vailla kotia jne.Kas,kas,kovin on valikoivaa eu-kommuunin poliitikoiden ja muiden edustajien auttamishalut.SILLOIN kun on kyse suomalaisten hädästä.

Koska alkaa kasvuyritysten tukeminen,bisnespohjainen valtion osuuksilla tuettava asuntojen rakentaminen,ja perhehoito,ammattimainen perhehoito ynm.??Sillähän huostabisneskin saatiin nousuun,eikä tarvitse enää lainmukaisia tukia antaa perheille.Siellähän on 700 000 oikeasti työtöntä suomalaista,että siitä vaan perustamaan firmoja.Suomi on tosin nettomaksaja eulle,että ne tuet otetaan teiltä veronmaksajilta,joita tarvitaan homman alkuun saattamiseksi,ellei ulkolaiset sijoittajat ensin laita "kasvuyritysten"tukemiseen rahojaan.Voitto on sitten se jota ne tahtovat,kun homma on saatu pyörimään.Kuten huosta -ja hoivabisneksessäkin.Toki loputon bisnes,ja varmat voitot,kun te maksatte.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Alkoi, moni media, sananvapauden rajoittamista??? Milloin mitä millälailla, soopaaaa? Tietoinen sekavuus ei ole rakentavaa. Ota uusiksi kommenttisi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L;"Tietoinen sekavuus ei ole rakentavaa. Ota uusiksi kommenttisi."

Entä jos oma ymmärryskykysi ei yletä tuonne asti. Itselleni tuo kommentti oli ihan selkeä..kerrotko mikä itsellesi siinä tuotti vaikeuksia?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #75

Selitä sä mulle mihin siinä viitataan. Mä en oikeasti tiedä. Mistä ajasta siinä puhutaan? Yleensä kun käytetään imperfektiä on ensin määritelty mistä ajasta puhutaan.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #78

Lisäksi ihan pikku yksityiskohtana, joka kielenopettajaa kaivaa: "media" on monikko, vähän niin kuin "muffins", "pins" jne, joista suomalaiset ovat sitten tehneet "tuplamonikon": "mediat", "muffinsit", "pinssit" jne.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #92

J.H;"Lisäksi ihan pikku yksityiskohtana, joka kielenopettajaa kaivaa: "media" on monikko"

Kun itsellä edelleen se kesken jäänyt keskikoulu, niin siltä pohjalta en ihan ymmärrä mikä vika jos sanotaan;"Varsin moni keskeinen suomalainen media alkoi rajoittaa (estää) maahanmuuttokriittisten mielipiteiden esittämistä?"

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #144

Vaikka nyt meneekin aiheen ulkopuolelle, niin käännetäänpä suomeksi:

Varsin moni keskeinen suomalainen tiedotusvälineet alkoi rajoittaa (estää) maahanmuuttokriittisten mielipiteiden esittämistä

OK?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #145

Kyllä sille on annettu jo periksi, että media sanaa käytetään yksikkönä.
Kotimaisten kielten keskuksen ja Kielikone Oy:n sanakirjassa taivutukset menevät niin kuin niitä yleisesti käytetään:

http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?L...

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #175

Näinhän se on. Ja muffinsejakin myydään, ja pinssejä jne. Junnti on juntia, vaikka sen sanktioisi Kotus ja sen kielenhuolto. Kielenhuolto menetti tarkoituksensa, kun se ryhtyi hyväksymään normiksi sen, miten muutenkin toimitaan. Ei siihen sitten enää kielitoimistoa tarvita, kunhan käytetäään, niin kuin käytetään. Sydämeenkin mahtunee jo pari ämmää jne.

Kielenhuollon tarkoitus on kielenhuoltajilta unohtunut. Tyystin. Ja ymmärrettävistä syistä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #145

J.H;"OK?"

Ei noin esitettynä. En kuitenkaan oikein usko että yksikkö "medium" olisi jotenkin parempi. Meillä on maassamme useitakin sanontoja, sanoja tjms. mitkä käännetty jostain, tahi tavaramerkistä tullut "yleissana" jne. ja niitä käytetään kirjoituksissa ihan jatkuvasti.
Minulle noin ylipäätään näissä keskustelufoorumeissa pääasiana se, että saa asiansa sanotuksi. Pilkkujen paikka, lauserakenne jne. kokolailla yhdentekevää.
Media-sanan käytötä ja sen sellaisesta voi tavata lisää vaikkapa wikistä.

"Asiayhteydestä riippuen media-sana voi tarkoittaa joko viestinnän kenttää yleisesti, tiettyä viestintämenetelmää (televisio, radio, _sanomalehdet_, internet), tiettyä viestimuotoa (teksti, kuva, ääni) tai yksittäistä media-alan yritystä tai hanketta. "

Tässä tarkoitettiin sanomalahtiä ja sen ymmärsi kaikki muut paitsi Sini(toki Joukokin pääsi pätemään).

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #78

S.L;" Yleensä kun käytetään imperfektiä on ensin määritelty mistä ajasta puhutaan."

Jaa, tuo oli se ongelma. En ihan oikein ensin käsittänyt, koska itselläsi tapana jostain syystä heitellä jotain käsittämättömiä sivistyssanoja, viljellä merkillisiä kielikuvia, eriskummallisia rinnastuksia jne. Voi toki johtua jostain koivukylä-syndroomasta tjms.

En itse tarttuisi kuitenkaan tuohon ajankohtaan, koska aika vaikeata sanoa koska mediat tuon aloittaneet tarkalleen..siis esim. tyyliin 12.9.2013 tjms, eikä se mielestäni ollut tuossa olennaistakaan. Varmastikin tässä maahanmuuton edistyessä tapahtunut ja viime aikoina(muutaman viikon sisällä) esillä ollut Nyt-lehden, ja jonkun muunkin kommenttiosion sulkeminen..meillä päin ilmestyneessä Kymen Sanomissa oli päätoimittajan artikkeli missä todettiin että; "Vastuutonta keskustelua ei tässä lehdessä käydä"..mikä siis tarkoittaa sitä että pakolaisista/mamuista ei saa sanoa pahasti, mutta ei toki sitä, etteikö Sini saisi edelleenkin yhdistää persuja isisiin, tahi haukkua niiden äänestäjiä matalaotsaisiksi kalpeiksi raukoiksi tjms.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #103

Kalpeiksi?
Ai siinä viitattiin siis siihen että lehdet sulki kommentoinnin. Ja sinusta on ok kutsua sitä sanavapauskysymykseksi? Minusta ei. Vaan hyvin tietoisesti hommapiireissa levitettyä sananvapauskäsitteen hämärtämistä. Josta en pidä. En pidä siitä että levitetään disinformaatiota. Se on maanpetturuutta, sisäistä tiltuilua.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #132

S.L;"Kalpeiksi?"

No tuo nyt oli vaan yksi esimerkki hengentuotteistasi täällä Usarissa. Jos käyttämiäsi termejä olisi esitetty vaikkapa mamuista, niin voit olla varma että ne ei olisi kauaa täällä olleet. Kuten ei kirjoittajakaan.

Mutta se siitä..en minä nyt tiedä varsinaisesti oliko kyse juuri siitä että lehdet _sulki_ kommentoinnin, mutta kuten nyt koitin linkittää yhden esimerkin, niin monet päätoimittajat leikkivät nykyisin suvakkeja ja haluavat myös kuulua hyviksiin. Tämä ilmapiiri nyt tällä hetkellä vallalla ja se toki asettaa meidät kenties hieman toisenlaista näkökantaa edustavat hieman huonompaan asemaan.
Jutella toki saa, mutta vain sillä sävyllä mikä nyt maassamme hyväksi katsotaan. Ei ihme että mv-lehtiä, tahi hommafoorumeita maastamme löytyy.
Sananvapaus ei ttoki tarkoita tyyliin "seppolehto"-kirjoituksia, mutta kyllä minusta jonkunlainen kritiikki ja epäilys nykymeininkiä kohtaan pitäisi sallia.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #132

Kyllä sitä on OK kutsua sananvapauskysymykseksi. Ongelma vain on laajempi kuin tämä nyt käsillä oleva maahanmuuttoasia. Se liittyy samaan aiheeseen kuin toisaalla tässä samassa ketjussa Niklas Herlinille kirjoittamani vastaus.

Koska Suomen oikeusjärjestelmä ei rankaise rikoksista vaan katsoo niitä "yhteiskunnallisesta" näkökulmasta (tuomarit ja juristiprofessorit ottavat kantaa esimerkiksi vankien määrän kaltaisiin asioihin eli politikoivat häpeämättä, suhtautuvat pilkallisesti yleiseen oikeustajuun jne.), ollaan meillä hyvin herkästi esimerkiksi rajoittamassa sananvapautta tämän kaltaisissa tilanteissa.

En koskisi vapauksiin vaan koventaisin rikoslakia (voitte vapaasti sanoa "koston suuntaan", mikäli niin haluatte, sillä joissakin tapauksissa kosto vain on oikeutta) - sitä olisi käännettävä katsomaan asioita etupäässä uhrin näkökulmasta. Silloin suuri osa tästäkin mihinkään johtamattomasta keskustelusta (joka on oikeastaan jatkunut katkeamatta ns. Tapanilan raiskausjutun ns. tuomioista lähtien) hiljenisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #151

En ymmärtänyt mutta pääasia ettet väitä enää että kommenttipalstojen sulkeminen olisi sananvapauskysymys.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #152

Miten niin en väittänyt? En nähdäkseni perunut mitään siitä, mitä sanoin aiemmin. Tarkoitukseni oli vain lisätä, että koska yhteiskuntaamme ohjataan vääränlaisella ihmisrakkaudella, vapautemme ovat kärsineet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #154

Kommenttiosastojen sulkeminen ei ole sananvapauskysymys. Se on julkaisupolitiikkaa. Kommentoijien vapaus mennä vaikka mielenosoitukseen puhumaan niitä juttujaan on edelleenkin ihan samat.
Maassa ei vallitse hommatotalitarismi jossa hommaf. määrää mitä lehtien pitää julkaista. Eikä suomensisutotalitarismi missä suomensisu määrää mitä lehtien pitää julkaista. Mutta hommaf ja ss saavat julkaista omia juttujaan koska sananvapaus.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #156

Aivan, eikä Helsingin Sanomien tai Voiman lukeminen toistaiseksi ole pakollista. Tiesin kyllä etukäteen, ettei uskossa vahvojen vasemmistolaisten kanssa kannata väitellä. Luonnonvalinta kyllä korjaa pois ne kansat jotka eivät osaa ajaa omaa etuaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #156

S.L;"Kommentoijien vapaus mennä vaikka mielenosoitukseen puhumaan niitä juttujaan on edelleenkin ihan samat."

Entäpä jos tämä(kin) oikeus poistetaan. Jospa ei "nuivat" saa enää lupaa osoittaa mieltään..mitä sitten seuraavaksi sanot?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #185

Se edellyttäisi perustuslakimuutoksia kai, eikä mitään sen suuntaista ole ilmassa.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #156

"Maassa ei vallitse hommatotalitarismi jossa hommaf. määrää mitä lehtien pitää julkaista. Eikä suomensisutotalitarismi missä suomensisu määrää mitä lehtien pitää julkaista."

Ei niin, Suomessa vallitsee punavihreä totalitarismi, jossa vihreiden, antifasistien ja anarkistien kaltaisten terroristien salonkikelpoiset tukijat päättävät siitä, mitä EI saa julkaista. Mielestäni kyseiset tahot ovat toiminnassaan yksinkertaisesti sivilisaation vastaisia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #188

Jotkut palstoilla melskaavat saavat joka päivä julki kymmeniä kommentteja, joiden ainoa sisältö on se, että jotakin ei heidän mielestään saa julkaista.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

"Tämä blogin raapustelija" on Uuden Suomen toimituspäällikkö :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogikirjoitus lienee suunnattu ainoastaan perussuomalaisille, luin ja kommentoin kuitenkin ulkopuolisena.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #85

Ai miten niin? Ei tullut koskaan mieleen että sitä ei olisi suunnattu ihan kaikille jotka uutisia seuraa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

A.A;""Tämä blogin raapustelija" on Uuden Suomen toimituspäällikkö :)"

Miten syvään pitää kumartaa, vai mitä tarkoitit kommentillasi?

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Raapustelu ei titteleistä muuksi muutu.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ei ole neukkulan henki,vaan eusta.EU määrää sen,mikä on hyväksyttävää,mikä ei.Lukekaa eu esi-isän suunnitelma ja haave,mikä eusta piti tulla.Ja ottakaa selvää,keiden pillin mukaan eussa media ynm.toimii.Toisinsanoen omistajat siellä takana,ja keiden asiaa ajetaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

En jaksa uskoa, että pääministeri Sipilän lupaama teko pelastaa yhtäkään turvapaikanhakijaa, mutta Suomessa se lisää turvapaikanhakijoiden eriarvoisuutta.

On eri asia asua pääministerin lainaamassa luksusasunnossa kuin joukkomajoittautua valtion järjestämässä väliaikaisessa pakolaiskeskuksessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja sinun lapsuudessasi ei ollut yhtään hyvää haltijaa? Yleensä ne jotka kompastuvat kultakimpaleeseen laittavat hyvän kiertämään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Yritin ainoastaan eläytyä ruuhkaisen vastaanottokeskuksen lattialla patjalla makaavan turvapaikanhakijan osaan hänen saadessaan tietää, että Suomen pääministerin kotonakin, mahdollisesti jopa oikeassa vuoteessa leväten, olisi ollut mahdollisuus viettää tulossa oleva jännittävä ja traumaattinen aika lopullista viranomaispäätöstä odotellessa.

Turvapaikanhakijoille saattaa syntyä jopa käsitys, että pääministerin asuntoon majoittuneille myönnetään muita hakijoita helpommin pakolaisstatus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #76

Aikamoinen onni on jokaisella pakolaisella joka on hengissä päässyt tänne asti ja huolet varmaan liittyvät omiin lähisukulaisiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #79

Niin, Suomea pohjoisemmaksi ei juuri enää voisikaan paeta. Mitä pitempi matka sitä enemmän vaaroja matkan varrella.

P.S. Perheenyhdistämiseksi käynnistyvät viranomaisten toimenpiteet välittömästi sen jälkeen, jos turvapaikanhakija saa oleskeluluvan Suomessa.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #81

Perheenyhdistämiseksi ei käynnisty yhtään mitään, jos ei turvapaikanhakija itse sitä hae.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #107

Eipä tietenkään, jos turvapaikanhakijan " huolet liittyvät omiin lähisukulaisiin" -tunnetila ei olekaan rehellinen ja perusteltu.

Reino Jalas

“Kyseessä on pääministeriltä poikkeuksellinen teko ja voimakas viesti paitsi
kaikille suomalaisille myös hallituskumppani perussuomalaisille.”

Minkähän sisältöinen se voimakas viesti Persujen suuntaan mahtoi olla? Ainakaan Sipilän haastattelutekstin sisältä minkäänlaista persujen suuntaan osoitettua salaista piikkiä eikä muutakaan ohjastusta löydy. Sipilällä tuntuu olevan EU-ulkorajojen valvonnan ja aiheettomien pakolaishakemusten kanssa hyvinkin samanlaisia ajatuksia Soinin kanssa.

Ykkösaamun haastattelun perusteella Sipilä vaikuttaa olevan kohtalaisen tyytyväinen siihen miten asioista kyetään keskustelemaan hallituksessa ja miten asioiden toteutus muutenkin etenee.

 1. K: Hallitus on yksin, sanotte, entä pääministeri?
  Sipilä: Meillä on erittäin tiivis yhteistyö esimerkiksi hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken. Vaikeudet vaan ovat tiivistäneet näitä meidän välistä yhteistyötä. Olen erittäin tyytyväinen siihen keskusteluhenkeen mikä meillä hallituksen sisällä on. Yleensä se on näin että vaikeudet tiivistävät ja tekevät kunnollisen joukkueen.
 2. K: Osa kunnista on ollut haluton perustamaan vastaanottokeskuksia, muun muassa Keuruu ei halunnut vastaanottokeskusta tyhjään varuskuntaan. Miten hallitus voi puuttua kuntien päätöksiin?
  Sipilä: Minusta vapaaehtoisuuden henkeä on riittävästi siellä kunnissa, moni kunta on myöskin päättänyt että he ovat valmiita auttamaan tässä tilanteessa.
 3. K: EU:ssa on valmistelussa ehdotus jonka mukaan Etelä-Eurooppaan tulleita turvapaikanhakijoita siirrettäisiin sitovin kiintiöin muihin EU-maihin. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on sanonut että se on sietämätön ajatus. Te sanoitte että pakolaisten jakamisessa vapaaehtoisuus on lähtökohta. Miksi hallituksen poilitiikka ei tässä jousta tilanteen mukaan kun pääministeri itse on valmis kovinbkin suureen tekoon.
  Sipilä: Tämä on periaatteellinen kysymys tämä vapaaehtoisuus vai tällainen pakollinen taakanjako. Kuuntelin hyvin huolellisesti Eurooppa-neuvoston kokouksessa eri maiden johtajien argumentointia ja moni sanoi että solidaarisuus pitää lähteä sydämestä ja sen pitää perustua vapaaehtoisuuteen.
  Toivoisin että me suomalaiset löydämme oman vastuunkantomme vapaaehtoisuuden pohjalta. Vaikka sillä tavalla että se koostuu yksittäisten kansalaisten toimista. Kun ne lasketaan yhteen niin me pystymme oman taakanjako-osuutemme kantamaan vapaaehtoisin toimin.
 4. K: Arkkipiispa sanoi Aamu-TV:ssä että hänestä vapaaehtoisuus on hyvä asia jos se tarkoittaa sitä että mentäisiin yli kiintiöturvapaikanhakijoiden määrästä.
  Sipilä: - No kirkko voi näyttää tässä esimerkkiä. Jään mielenkiinnolla odottamaan sitä lukua minkä kirkko sitoutuu vapaaehtoisin toimin ottamaan vastaan.
  - Toivottavasti tästä tulee pienimuotoinen kansanliike ja voin ylpeänä mennä Eurooppa-Neuvostoon ja kertoa että Suomen kansalaiset ovat vapaaehtoisin toimin ottaneet tällaisen osan.
  - Mielihyvin hoidamme oman osuutemme tästä, mutta teemme sen vapaaehtoisesti.
 5. K: On hyvin tiedossa että Perussuomalaiset suhtautuvat turvapaikanhakijoihin penseästi.
  Sipilä: Ei tämä mikään helppo asia ole hallitukselle, eikä se ole myöskään suomalaisille kansalaiskeskusteluissa.
  - Minusta niitä argumentteja joita keskustelussa on noussut esille pitää myöskin huolellisesti miettiä. Kyllähän tässä määrässä pakolaisia on myös niitä joille ei voida turvapaikkaa myöntää. Suomesta on jo lähtenytkin muutamia koneellisia takaisin jotka ovat lähteneet turvallisista oloista, eivätkä täytä turvapaikkahakijan määritelmää.
  - Tämän suuntainen keskustelu ja myös ne toimet mitä voimme tehdä siellä lähtöpäässä, ja EU:na, niihin meidän pitää myöskin keskittyä, ja puhua niistä toimista. Näitä keinoja pitää miettiä, ja EU on tietenkin siinä keskeisessä roolissa.
 6. K: Perussuomalaiset sanovat että prosessia pitää tehostaa ja nopeuttaa, miten se onnistuu Teidän mielestänne?
  Sipilä: - Kyllä se olennaista on ihmisten oikeusturvankin kannalta hyvä että mahdollisimman nopeasti pystytään käsittelemään ja tekemään päätös, että oikeuttaako tämä turvapaikkaan vai eikö oikeuta.
 7. K: Kun hallituksessa on eri tavoin tähän asiaan suhtautuvia puolueita, niin miten Te arvioitte yhtenäisyyden säilymistä hallituksessa tässä asiassa?
  Sipilä: - Se on totta, kriisi on ehkä vasta aluillaan. Kyllä me pystytään myöskin tästä vaikeasta asiasta keskustelemaan asiallisesti ja varmasti löydetään tähänkin asiaan ratkaisu.
  - Asiassa on puolensa ja puolensa. Minusta myös ne näkökulmat mitä Perussuomalaiset ovat nostaneet esille, niin niistä pitää myös pystyä keskustelemaan.
 8. K: Mitä ongelmia turvapaikanhakijat tuovat tullessaan?
  Sipilä: - Kyllähän osa turvapaikanhakijoista liittyy tuohon joukkoon ilman että heillä lähtömaassa on turvallisuusongelmaa. Meillä on niitä joille turvapaikkaa ei voida myöntää. Silloin on tärkeää että pystymme nopeasti käsittelemään sen.
  - Mutta kyllä meidän pitää tehdä EU:n rajoillakin lisää että pystymme näissä hot-spoteissa ottamaan sormenjäljet ja rekisteröimään mahdollisimman nopeasti.
  - Me emme pysty siellä ulkorajoilla käsittelemään asioita tällä hetkellä tarpeeksi hyvin. Tästä keskusteltiin Eurooppa-neuvostossa kesäkuussa.

---
Jos katsoo vaikka kohtaa 4. niin sehän on hyvinkin samansuuntainen sen kanssa mitä Persut ovat ehdottaneet muun muassa kehitysavun suhteen. Persujen toiveena on siirtää entistä suurempi osa vapaaehtoisten maksajien ja eri kansalaisjärjestöjen tehtäväksi.

Nyt tilanne Suomessa on sellainen, että ne suomalaiset jotka haluavat kovasti auttaa pakolaisia voivat sen myös tehdä. Voidaan sivuuttaa haluttomat Persut, jätetään heidät omaan rauhaansa lillumaan. Mutta itse riennetään viikko toisensa perään vapaaehtoisina auttamaan.

 • Kirkko on mukana auttamassa. Kirkon läheiseksi tuntevat suomalaiset voivat auttaa pakolaisia Kirkon tarjoaman auttamisväylän kautta.
 • Ne joilla on halukkuutta ottaa pakolaisia koteihinsa asumaan voivat myös sen tehdä. Sipilä kehoittaa toimimaan tässä asiassa yhteistyössä pakolaiskeskusten kanssa.
 • Erilaista vaateavustusta, lastenrattaita ja myös rahallista avustusta voi tarjota useiden eri järjestöjen kautta.
 • Halukkaat voivat auttaa kotouttamisessa. Voivat kutsua maahanmuuttajia vaikka kerran kuussa koteihinsa kahvittelemaan tai päivälliselle.
  Aikaisemmin suomalaiset eivät ole tähän kotiinsa kutsumiseen innostuneet. Mutta ehkä sen yhden Välimereen hukkuneen lapsen kuvan vuoksi kaikki on nyt totaalisesti muuttunut. Myös tämä kansalaisten vapaaehtoisesti suorittama auttamisen ja kotouttamisen menetelmä alkaa nopeasti laajentua kaikkialla Suomessa.

Auttamishaluisille on tarjolla lukuisia reittejä joiden kautta auttaa. Tilanteen odotetaan pysyvän päällä vuosikausia, joten tekeminen ei lopu kesken.

Siksi omassa kodissa oleviin, puolivuosittain vaihtuviin asukkaisiin ja heidän tapoihinsa ehditään hyvin myöskin tottua.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Menin tuossa aamulla kommentoimaan nopeasti ja lyhyesti. Mutta olen samaa mieltä. Sipilän ilmoituksessa ei ollut mitään kohdetta, jolle se olisi tarkoitettu kielteisenä tai arvostelevana viestinä. Mutta näin hän näytti, että itse kukin voi ajatella uusiksi. Ei kaikkien ole pakko kuitenkaan ottaa pakolaisia kotiinsa eikä välttämättä edes tehdä mitään.

Kyse ei ole edes poliittisten irtopisteiden keruusta, koska seuraavaan valtakunnallisesti merkittävään vaalikamppailuun on vielä yli kolme vuotta. Niin hyvät kuin pahatkin teot ehtivät unohtumaan moneen kertaan. Sen sijaan olisi hyvä, että suomalaiset yleensä haluaisivat etsiä ratkaisuja ongelmiin eikä vain kaataa muiden esityksiä.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

"Kyse ei ole edes poliittisten irtopisteiden keruusta, koska seuraavaan valtakunnallisesti merkittävään vaalikamppailuun on vielä yli kolme vuotta."

No, tämä on sitten sellainen kovin mekanistinen käsitys millä tavalla politiikka etenee. Koko ajanhan puolueet ovat huolissaan kansalaismelipiteestä ja gallup-lukemista, eli niitä irtopisteitä haetaan 24/7/365. Vähän ihanteellinen oli tuo ajatuksesi minusta.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

No ei totuus tainnut olla tämän blogikirjoituksen kriteeri muutenkaan.

Reijo Tossavainen

Rasistileimaa pelkäämättä totean, että maassamme on tuhansia kodittomia kantasuomalaisia. Kuka heistä huolehtisi? Montako heistä pääministeri Sipilä tai toimittaja Pelkonen majoittaa kotiinsa?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen
Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Hmm. Mistäköhän toimittaja Pelkosen tähän keskusteluun mukaan vetäisit?

No, minä tulkitsen Sipilän viestin niin, että kukin auttaa tavallaan. Minä en koe velvollisuudekseni tässä eritellä tekemisiäni sen enempää, totean vain, että olen auttanut (pakolais- ja siirtolaiskriisin kohdalla).

Mainitsemasi kodittomat on sitten kokonaan eri keskustelu. Keskustellaan siitä vaikka sitten sitä asiaa käsittelevän blogikirjoituksen yhteydessä.

Cenita Sajaniemi

Ajatuksia esim. siitä, kuinka ovat selviytyneet Saharan yli, mutta sitten ottavat kumiveneen ylittääkseen Välimeren. Voisivat pienellä rahalla lentää kotimaastaan "perille" asti.

https://www.youtube.com/watch?v=YO0IRsfrPQ4

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Annetaan hyvän kiertää. Kenties kulunut ja monen mielestä ontto sanonta, mutta totuus on, että hyvyys tuottaa hyvää verrattomasti todennäköisemmin kuin nurja suhtautuminen hädänalaisiin ja auttajiinsa. Tämä koskee aivan erityisesti pakolaisia, mahdollisia tulevia Suomen kansalaisia.

Olen alustajan kanssa samaa mieltä, että Sipilän päätös voidaan nähdä kritiikkinä perussuomalaisten suuntaan, mainituista syistä. Sellaisena se on jo PS-leirissä vastaan otettukin ja reaktio on odotetun kaltainen. Suomi suomalaisille ja miksei ensin hoideta kärsivien kantasuomalaisten asioita kuntoon? Populistinen ja kansallismielinen puolue luonnollisesti kääntää asian kuin asian populistisesti kansallismieliseksi. Eilisessä TV:n ajankohtaisohjelmassa yksi perussuomalainen totesikin, ettemme koskaan näe aikoja, jolloin yksikään suomalainen ei olisi avun tarpeessa. Tuijotammeko siis tästä syystä itsekkäästi omaa napanöyhtäämme maailman tappiin? Jos niin joku haluaa, halutkoon.

Ei kuitenkaan demonisoida perussuomalaisia. Heidän piiristään, siis kansan parista, löytyy paljon hyvää tahtoa, joka ei ole lainkaan linjassa kovan kansallismielisen ja puoli-inhimillisen politiikanteon kanssa.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Tarkennan vielä, että tuskinpa Sipilä tällaista tekoa tekisi pelkästään siksi, että haluaisi lähettää perussuomalaisille viestin. Varmasti montakin syytä tässä taustalla. (Tai mistäpä minä tiedän.) Mutta rajoja kiinni vaativien kenties tulisi ottaa tämä teko viestinä...

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Hieno teko Sipilältä. Hän elää niin kuin opettaa. Muistutan tässä, että hän on jakanut vuosikaudet avustuksia säätiönsä kautta suomalaisille vähävaraisille.

Toisaalta tämä liikku paljastaa miksi Sipilä on niinkin äveriäs liikemies. Samalla Sipilän ideoima ekokortteli ja ehkä hänen yrityksensäkin saavat positiivishenkistä julkisuutta.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Idea tuli Sipilän vaimolta Minna-Maarialta eikä Sipilä aio ottaa rahaa eli periä vuokraa:

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/heikinharjuss...

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Ei kai tämä poliittinen pisteiden keruu liikaa Sipilöille maksa. Se asunto taisi olla muutenkin tyhjillään, joten PM saa hävityille vuokratuloille yhdessä Uuden Suomen kanssa hyvän koron.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No kakkoskodin tyhjentäminen henk koht roinasta on aika iso urakka joka tietysti kannattaa kun se sitten on itsellekin puhdistumis- ja siirtymisriitti. Yleensäkin se että ei käänny yleisinhimmillisiä arvoja vastaan kannattaa psykologisesti ja sosiaalisesti. Siinä monella itseni mukaanlukien on oppimista Sipilältä.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Näinköhän sitä on kummemmin tyhjennetty. Sosiaalinen etu, jota tarkoitat on juurikin se poliittinen hyöty, mitä Sipilä tässä halvalla tavoittelee.

Omia arvojasi voit yrittää tyrkyttää ja myydä universaaleina, mutta omasta mielestäni tilanteen pasiivinen hyväksyminen EU:n rajojen ulkopuolella ei ole mikään tavoiteltava asia.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä

Minä en ymmärrä miksi artikkelin otsikossa mainitaan perussuomalaiset erityisesti. Maahanmuuttoon liittyvien mielipiteidensä takia? Pitäisikö erityisesti perussuomalaisten asuttaa kotiinsa pakolaisia vai pitäiskö meidän kaikkien yhtä lailla? Jos kyllä, miksi perussuomalaiset mainitaan aivan erityisesti? Montako pakolaista esim Jenni Tamminen aikoo majoittaa omaan kotiinsa?

Ylen artikkelissa lukee: "Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaa oman kotinsa vuoden vaihteesta turvapaikanhakijoille. Hän haluaa rohkaista jokaista suomalaista avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille." Tämä ei minusta ole aivan reilu rinnastus koska useimmilla suomalaisilla on vain yksi koti, Sipilällä sattuu olemaan kaksi joista toisen hän antaa pakolaisten majoitukseen, ei molempia, ei ainoataan. Kuten hän mitä ilmeisimmin rohkaisee muita tekemään, siis vaikkei tee niin edes itse.

Auttaminen on jalo teko, tässä tapauksessa Sipilän tekemänä. Kuitenkaan mitään varsinaista ongelmaa tuolla auttamisella ei ratkaista ja me nimenomaan kaipaisimme ratkaisuita joista on oikeasti hyötyä. Kestävä ratkaisu ei ole se että maailman halvimmilta talousalueilta vastaanotetaan ihmismassoja maailman kalleimmille talousalueille. Vai väittääkö joku muuta?

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

"Minä en ymmärrä miksi artikkelin otsikossa mainitaan perussuomalaiset erityisesti. "

Luitko pelkän otsikon vai koko blogitekstin? Ei tuo kirjoitukseni mikään korkea hengetuotos liene, mutta kyllä siinä mielestäni otsikko perustellaan ihan riittävästi.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä

Luin koko blogitekstin ja kommentteja alusta jonkun verran mutten kovin paljoa joten en tiedä onko esittämääni näkökulmaa käsitelty jo aiemmin. Minä en ota kantaa siihen onko kirjoituksesi korkea hengentuotos tai mikä se on, sen sijaan esitän kysymyksen miksi perussuomalaiset tässä yhteydessä pitää mainita erityisesti (käsittääkseni Sipilä itsekään ei ole niin tehnyt). Kun perussuomalaiset mainitaan erityisesti, ainakin minulle tulee mieleen että perussuomalaiset nimenomaan ovat ryhmä joiden tulisi tomia kuten Sipiläkin, Sipilän esimerkin myötä. Niinpä kysyn sinulta, onko tuo syynä mainita perussuomalaiset vai onko joku muu syy?

Edelleen kysyn, jos asetat kyseisen vaatimuksen tai toiveen perussuomalaisille, minä kysyn sinulta, aiotko itse toimia kuten Juha Sipilä eli vastaanottaa maahanmuuttajia kotiisi? Eikö se ole reilu kysymys, tässä yhteydessä?

Ja. Vaikka itse en ole "maahanmuuttokriitikko" minusta ei ole väärin jos joku toinen on ja en ala arvostelemaan näin ajattelevia ihmisiä ikäänkuin todeten että he ovat väärässä tai että tällaista mielipidettä / katsomusta ihmisillä ei saisi olla. Rasismi on toki väärin mutta se on eri asia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #135

Puutun tähän vaikka kysymys oli Jennille. Tunnettu persuvaikuttaja Halla-aho on ehdottanut pakolaisten kotimajoitusta. Silloinhan poliitikon ryhtyminen kotimajoittajaksi on viesti, ' otin pallosi '.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #135

Perussuomalaiset poliitikot ovat kritisoineet turvapaikanhakijoiden tuloa ja vastustaneet taakanjakoa eli sisäisiä siirtoja. Lisäksi PS on keskustan hallituskumppani. Taustalla on myös ministeri Orpon ja perussuomalaisten välinen ristiriita. Nämä kaikki kerroin tuossa tekstissä, ne ovat peruste otsikolle. Jos asia ei tästä sinulle aukea, vaikka tekstin luit, niin sitten ei voi mitään :)

Eikä Sipilän viesti mielestäni ole se, että perussuomalaisten tai ylipäänsä kenenkään pitäisi toimia täsmälleen kuten Sipilä, vaan kyse on asenteesta.

Ja väännän nyt vielä rautalangasta: en minä esitä mitään vaatimusta tai toivetta, vaan arvioin pääministerin tekoa muiden viimeaikaisten tapahtumien valossa. Mielestäni tämänkin pitäisi olla ihan selvä, jos tekstin lukee.

Kuten tuolla jollekin toiselle jo kommentoin, en ala yksityiskohtaisesti henkilökohtaisen elämäni tekoja tässä selvittelemään (sinä voit toki tehdä niin jos haluat ja vastata itse omaan kysymykseesi), mutta totean sen, että olen jo aiemmin tehnyt jotain konkreettista tarkoituksenani auttaa Euroopan siirtolais- ja pakolaiskriisin hoitoa. Muutenkin tässä on kyse aika paljon isommasta asiasta kuin minusta, joten kehotan laajentamaan näkökulmaa :)

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä Vastaus kommenttiin #155

"Kuten tuolla jollekin toiselle jo kommentoin, en ala yksityiskohtaisesti henkilökohtaisen elämäni tekoja tässä selvittelemään (sinä voit toki tehdä niin jos haluat ja vastata itse omaan kysymykseesi)"

Seli seli. Minusta toimit ilkeästi nostamalla tässä Sipilä-asiassa Persut tikun nokkaan huomauttamalla siitä etteivät tee jaloa tekoa Sipilän tavoin. Ikäänkuin Perusja koskisi joku erityisvaatimus asian suhteen. Jos tällaista vaatimusta ei ole, älä puhu Persuista asian yhteydessä, puhu vain Sipilästä. Siis mikäli tarkoituksesi on "nostaa hattu" Sipilän edessä tekojensa takia eikä tarkoituksesi ole mollata Persuja.

Mollaamalla sinä ja Sini Lappalainen ja kumppanit ette voita yhtään mitään, se kelpaa kenties vain hengennostatuksena kaltaisillenne ihmisille kun ihailette toistenne parjaus-tekstejä ja jaatte toisillenne peukkuja vai mitä suosituksia ne ovatkaan. Toisin kuin väität, "ongelma" ei ole PS politiikkojen toimet ja puheet vaan se että todella suuri osa kansaamme ajattelee juuri noin - ja heillä on siihen kenties omat syynsä - tosin noita syitänsä sinä, Sini Lappalainen ja kumppanit ette ikinä ymmärrä ettekä edes voi ymmärtää. Kun päivänne kuluvat täällä Puheenvuoroissa siihen kun kilpaa kuorossa karjutte kuinka kamalia rasisteja PS johtopolitiikot ovat. Mitä hyvää tuo tuollainen rakentaa kun ylimielisyytenne takia ette ole valmiita kuuntelemaan niitä jotka vain sattuu ajattelemaan eri tavalla kuin te ajattelette. Ne ihmiset ei siltikään ole pahoja ihmisiä, usko tai älä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #169

Omasta puolestani vastaan että tunnen nuivia ja tunnen persujen äänestäjiä. Harvemmin he puhuvat näistä asioista mutta kun puhuvat puhun sitten minäkin ja sitten vaan toteamme että meillä on eri mielipiteet eikä se vaikuta siihen että tullaan juttuun.
Tällä areenalla on tarkoituskin puhua politiikkaa, et voi syyllistää ketään siitä että niin tekevät. Tuttujen ja naapureiden kanssa on kaikenlaista yhteistä eikä poliittisia erimielisyyksiä pitkitetä koska maailmassa on muutakin.
Täällä kai jokainen etsii niitä lauseita jotka vastaavat omia päänsisäisiä reaktioita kulloinkin tapetilla olevaan aiheeseen.
Jennin osalta pyydn anteeksi että kiilasin tähän Järvelän sinulle osoittamaan kysymykseen mikä taas antoi Järvelälle syyn niputtaa sinut tähän bitchiin ja palstaluutaan. Olen Järvelä ihan tietoinen että minä voisin jättää kommentoinnin vähän vähemmäksi mutta sisällön takana seison enkä ymmärrä joidenkin persujen loukkaantumistisherkkyyttä. Joskus tulee tunne että persukellokkaat vaativat kuninkaallisten tapaan pelkkää suurta huomiota ilman yhtäkään kriittistä huomautusta. Miksi?

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä Vastaus kommenttiin #170

"Olen Järvelä ihan tietoinen että minä voisin jättää kommentoinnin vähän vähemmäksi mutta sisällön takana seison enkä ymmärrä joidenkin persujen loukkaantumistisherkkyyttä. Joskus tulee tunne että persukellokkaat vaativat kuninkaallisten tapaan pelkkää suurta huomiota ilman yhtäkään kriittistä huomautusta. Miksi?"

En minä tiedä vastausta miksi-kysymykseesi tai voisin kenties esittää arvauksen vastaukseksi kysymykseesi ja se saattaisi olla hyvin samankaltainen kuin sinun oma vastauksesikin tuohon kysymykseen olisi. Mutta se vastaus ei siltikään olisi oleellinen kokonaisuuden kannalta, minusta, koska kysymyksesikään ei minusta ole oleellinen. Sen lisäksi että "persut" kuin myös "persukellokkaat" ovat yksilöitä ja jos joku vastaus on ehkä oikea jonkun yksilön kohdalla, se ei ehkä sittenkään ole oikea johonkin toiseen "persukellokkaaseen" liittyen. Yleisesti ottaen voitaisiin todeta jopa niin että me ihmiset olemme loukkaantumisherkkiä kun saamme kriittistä palautetta. Riippumatta puolueestamme ja riippumatta maailmankuvastamme.

Mun mielestä oleellista ja rakentavaa ei ole saada ihmisiä ärsyyntymään keskusteluissa. Rakentavaa on se, että kuuntelemme toisen ihmisen mielipiteen ja sen syyn miksi hän päätyi tiettyyn johtopäätökseen. Ja jos ja kun mielipiteemme on toinen, kerromme miksi itse päädyimme toisenlaiseen johtopäätökseen, miksi se kenties on parempi. Onko tämä mahdollista tehdä loukkaamatta ja ärsyttämättä toista ja jos on niin uskon että tällöin tulos voi olla parempi, tällöin voidaan saada aikaan jotakin rakentavaa, haukkumalla ja mollaamalla tuskin koskaan. Siitä ei seuraa kuin riitaa, ei rakentavaa keskustelua, toinen ei tarkasta kantaansa eikä ole kiinnostunut siitä mikä oli sinun syysi mielipiteen muodostamiselle. Tähän asiaan liittyen: jos haluamme kertoa arvostavamme Juha Sipilän tekoa niin sen voi toki sanoa mutta en ymmärrä miksi tässä yhteydessä on edes yritettävä mollata persuja, nostamalla heidät tikun nokkaan kuten jo aiemmin sanoin ja kuten käsittääkseni tässä blogitekstissä tehdään.

Tästä sanomastasi olen eriä mieltä: "Tällä areenalla on tarkoituskin puhua politiikkaa, et voi syyllistää ketään siitä että niin tekevät." Tai tuo on toki totta mutta kun edellä mainitsit kuinka keskustelet nuivien tuttujesi kanssa muualla, tavallaan toteat että ne keskustelun lainalaisuudet ja toisen kunnioittamissäännöt eivät olisikaan voimassa enää tällä foorumilla, siitä olen eriä mieltä, en siksi että kyse olisi minkään "foorumin sääntöjen rikkomisesta" vaan siitä millaista keskustelutapaa meidän tulisi harjoittaa niin foorumin ulkopuolella kuin myös foorumilla tai missä tahansa. Sauli Niinistö otti aikanaan kantaa nettikeskusteluihin muistuttaen meitä siitä että myös se toinen nettikeskustelija on ihminen ja hänellä on ihmisarvo ja meidän ei tule sitä loukata (siinäkään tapauksessa että hänen maailmankuvansa poikkeaisi omastamme). Nähdäkseni tämä on seikka joka varsin usein meillä tapaa unohtua, se on mielestäni surullista ja siitä ei käsittääkseni ikinä seuraa mitään hyvää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #174

No oikeastaan en ole mistään sanomastasi erimieltä. Toivon vaan että kevittäisit nettikeskustelujen siistiutymiskehotustasi sinne missä sitä todella tarvitaan. Minusta se mitä tällä palstalla tapahtuu nuivien ja soivien välillä on siedätystä; opimme itsekukin puolellamme sietämään toinen toisen olemassaoloa ja ilmaisutapaa.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä Vastaus kommenttiin #178

"No oikeastaan en ole mistään sanomastasi erimieltä. Toivon vaan että kevittäisit nettikeskustelujen siistiutymiskehotustasi sinne missä sitä todella tarvitaan. Minusta se mitä tällä palstalla tapahtuu nuivien ja soivien välillä on siedätystä; opimme itsekukin puolellamme sietämään toinen toisen olemassaoloa ja ilmaisutapaa."

Kiitos Sini tuosta viestistä. Kehotuksesi on hyvä ja asiallinen mutta ikävä kyllä en jaksa alkaa tuohon urakkaan, en oikeastaan edes hyvin pienissä määrin. Ihan vain randomilla tein huomion tässä ketjussa ja oikeastaan on sattumaa että päädyin keskustelemaan kanssasi kun alunperin kommentoin Jennille, en sinulle.

Mutta jospa nyt kehoitukseni osui juuri siihen suuntaan joka osaa kuunnella ja haluaa kuunnella ja on joustavia ja ymmärtäväsiä? Tämä siis sulle kiitokseksi Sini, kenties se "vastapuolesi" ei tuohon kykene?

Ja vielä haluan kertoa Sini sinulle yhden muistelman. Seuraan US Puheenvuoroja tosi satunnaisesti ja vain harvoin mutta muistan parin vuoden takaa sinut yhdestä asiasta. Keskustelit "vastapuoleesi" kuuluvan Risto Jääskeläisen tavoin tavalla jota oli ulkopuolisen mukava seurata, vaikka olitte eri mieltä monista asioista, kaikesta huomasi että arvostitte ja kunnioititte toisianne. Kosken ole seuraillut, en tiedä miten asia nyt on mutta toivottavasti samalla tavalla.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä Vastaus kommenttiin #178

Hmm. Nyt huomaankin että kommenttini #174 johon vastasit, on poistettu.

Keskustelemme täällä Jennin määrittämillä ehdoilla, päättelen kaikesta että minun antiani täällä ei kaivata taikka olen jo sanonut kylliksi. Joten lopetan nyt tähän. Hyvää jatkoa Jenni, pidä lippu korkealla, sinulla on mainioita blogeja. Anteeksipyyntöni jos loukkasin, ei ollut tarkoitus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #182

Ettet vaan erehtynyt. Yleensä jos kommentin poistaa häipyy vastauksetkin. Mutta kiitos Ilkka rakentavasta keskustelusta.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #170

Ei haittaa että "kiilasit".

Omalta osaltani totean vain, että tarkoitukseni ei ole mollata ketään (enkä mielestäni niin teekään). Yritän antaa ajattelemisen aihetta. Ainakin kommenttien määrän perusteella ajattelemisen aihetta on monelle tullutkin.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #155

" Perussuomalaiset poliitikot ovat kritisoineet turvapaikanhakijoiden tuloa ja vastustaneet taakanjakoa eli sisäisiä siirtoja. "

Sipilä on sanonut kannattavansa vapaaehtoista taakanjakoa. Persut on ilmoittanut vastustavansa pakollista taakanjakoa.

Osaako JT valaista mikä eroa noilla kannoilla on? Tähän mennessä toimittajat ovat rummuttaneet omaa mielipidettään persumielipiteenä arvioni mukaan.

Tulkitsen kärkipoliitikoiden, Immosen, Putkosen ja Slunga-Poutsalon laukomat kommentit heidän omiksi mielipiteikseen. Onko mahdotonta erottaa heidän mielipiteensä PS-kannasta uutisteksteissä. Siltä se vahvasti näyttää.

Jaksan kyllä odottaa hallituksen päätöstä turvapaikka-asiassa, mutta en jaksaisi lukea toimittajien asennevikaista suhtautumista joka glorifioi Sipilää, Stubbia (keskustaa, kokoomusta), ja samanaikaista persujen mustamaalaamista heidän toiveensa ja mediastrategiansa mukaisesti puoluetta tukien.

Olisiko niin, että kun tämä hallitus on päättänyt työnsä ja tarkastelemme ps:n noudattaman politiikan sisältöä, voimme havaita liberaali-journalistien, rkp:n sekä vihervasemmiston harjoittaman mustamaalauspropagandan olleen täysin paikkansa pitämätöntä yli 10 vuoden ajan. Aika näyttää kuinka käy.

Mietin vain onko se mahdoton asia hyväksyä ettei meillä Suomessa ole rasisti-puoluetta josta kirjoittaa. On vain poliitikoita joilla tuppaa olemaan toisistaan poikkeavia käsityksiä maahanmuutosta ja siihen liittyvästä politiikasta.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #187

"Tulkitsen kärkipoliitikoiden, Immosen, Putkosen ja Slunga-Poutsalon laukomat kommentit heidän omiksi mielipiteikseen. Onko mahdotonta erottaa heidän mielipiteensä PS-kannasta uutisteksteissä".

Käytät itsekin sanaa kärkipoliitikko. Jos useampi saman puolueen kärkipoliitikko antaa tietynlaisia kommentteja, tuleeko niitä tarkastella aina pelkästään henkilökohtaisina mielipiteinä? Mielestäni poliitikko, varsinkin kärkipoliitikko (kuten ministeri, puoluesihteeri tai vastaava) edustaa myös aina puoluettaan. Jos puolueen puheenjohtaja irtisanoutuu kärkipoliitikon kommenteista (eli toteaa, etteivät ne ole puolueen linjan mukaisia), niin silloin on peruste nähdä nuo kommentit vain henkilökohtaisina mielipiteinä. Ja jos kärkipoliitikon henkilökohtainen mielipide on täysin erilainen kuin puolueen linja – no, ristiriitahan sekin on.

Minä en puhuisi rasistipuolueesta.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Niin kun tuossa plogissa mainitaan Perussuomalaiset ja että siinä on viesti heille, niin todettakoon että tuo Sipilän ajatus tulijoiden majoittamisesta omiin asuntoihin on jo 1.9. esitetty Jussi Halla-ahon toimesta.
Niin että Sipilä komppaa Perusuomalaisia, se siitä viestistä.
http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/kunta-ja-pal...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Halla-aholla on kämppä Brysselissä... Nyt kotisuomessa on sitten tyhjä lukaali tarjolla?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Eikö se perhe asu siinä? Halla-aho muutenkin tarkoitti rajattoman avarasydämisiä ihmisiä, eikä kaltaisiaan realisteja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #131
Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #131

Olen aina ajatellut että Jussi Halla-aho on rajattoman avarasydäminen ihminen ja realisti.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Kysyn Sini Lappalaiselta että mitä vikaa oli Halla-ahon esityksessä majoittaa turvapaikanhakijoita yksityisiin koteihin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se oli kuluneena tyypillisena ja miljoona kertaa käytettynä sarkastisena läppänä vaan tilannetajuton ja kääntyi sanojaansa vastaan. Nuivuus on yksi itsetuhon laji.
Ku noi luuserit kuten Halla-aho nyt rupeisi tulemaan mukaan suomalaiseen tyyliin. Katso sarkasmi ei ole suomalaisten vahva laji. Sarkasmi toimii silloin kun taustalla on kuitenkin turvaa esim erilaisten eliittien sisällä. Sarkasmi on luksustuote johon meillä suomalaisilla ei ole ollut varaa. No ehkä kovin pienissä piireissä täälläkin mutta se ei ole mikään johon suomalainen luonnostaan osaisi suhtautua. Sarkasmi toimii vain siellä missä eletään luksuselämää. Halla-aho on kai impineerattu ulkomaiden äärioikeiston hienoista tavoista mutta noin vaan ne eivät siirry Suomeen. No tuli pitkä vastaus. Vaikka en ollut edes sanonut että Halla-ahon kehotuksessa oli mitään vikaa. Koska hän epäonnistui sen takia niin minulle hänen poliittisena vastustajanaan on tai voisi olla helppo olla vahingoniloinen ja toivoa lisää huonoon maaperään osuvia 'viisauksia'.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Al Jazeera on uutisoinut tänään Sipilän asiasta ja tuo esille myös Perussuomalaiset

http://www.aljazeera.com/news/2015/09/finnish-pm-o...

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Olisi varmaan kaikkien osapuolten kannalta parempi, ettei Usarin toimittajat ottaisi näin jyrkkää kantaa ajankohtaisiin aiheisiin omissa blogeissaan. Minulle tämä on vuosikausia edustanut sentään verrattain neutraalia mediaa, mutta eihän tämä nyt siltä näytä. Turha kuvitellakaan, että toimittajan yksityinen kanta olisi erotettavissa uutisoinnin kannasta.

Vaihtoehtoisesti voin tietysti lukea Kansan Uutisia tai Vihreää Lankaa, jos haluan tähän kuoroon yhtyä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Jyrkkää?
Perussuomalaiset on mainittu. Mitä ihmeellistä siinä on, etenkin kun kyseessä on hallituspuolueiden mahdollisten näkemyserojen pohdiskelu hyvin ajankohtaisessa aiheessa?
Eikö Uusi Suomi saisi kirjoittaa perussuomalaisista ja tarkastella puolueen politiikkaa? Pitäisikö lehden tuomita pääministerin menettely?
Tai pitäisi kirjoittaa vain ympäripyöreitä.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Ei minua persut tässä kiinnosta, kun en mikään persu ole. Sen sijaan umpipunavihreä suhtautuminen humanitääriseen maahanmuuttoon tässä on ilmiselvää. Voisin toistaa tässä mitä Zyskowicz huusi Ville Niinistölle pari päivää sitten, mutta sitten saisin varmasti bannit.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #162

Olet umpipunavihreitä vastustava sitoutumaton?
On kai se aate sekin.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #163

Olen talousoikeistolainen arvoliberaali, mitä kai kutsutaan klassiseksi liberalismiksi joissakin piireissä. En minä ole mitään viiteryhmää itselleni löytänyt sen jälkeen kun jouduin ikäni puolesta lähtemään kokoomusnuorista. Ukkopuolue on liian maltillinen.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Minua ihmetyttää sellaiset näkemykset, että toimittajat eivät saisi kirjoittaa blogeja, kolumneja tai vastaavia, koska se jollain tavalla lisää uutisten puolueellisuutta. Absurdi päättelykuvio.

Sen kanta on "jyrkkä", joka sanoo, että hieno teko Sipilältä. Suomessa ja maailmalla taitaa sitten olla aika paljon jyrkkäkantaisia ihmisiä.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Sini Lappalaisen jutut jätän omaan arvoonsa.
Oletan Halla-ahon tarkoittaneen lausunnollaan, että pakolaisia otettaisiin omaan kotiin, siis siihen kotiin jossa itsekin asuu. Jos miljonääri ostaa itselleen uuden asunnon ja muuttaa muualle. Antaen sitten tyhjän entisen kotinsa pakolaisille, niin en pidä sitä kovin merkittävänä asiana, paitsi jos se "rikkaiden" piirissä herättää suurempaakin harrastusta tähän suuntaan ja jokuhan heistä voisi antaa asunnon asunnottomalle suomalaisellekin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Sipilältä esimerkillinen teko, joka tässäkin kekustelussa hipoo järjettömyydenkin rajoja. Seuratkkoon kukin perässä omin resurssein.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ymmärsin PM Sipilän osoittaneen sanansa ja esimerkillisen tekonsa koko kansalle. Otsikointeja tekee kukin makunsa mukaan: jotkut jakavat ja osoittelevat, toiset ottavat asiat rauhallisemmin.

Uskon, että Sipilän ratkaisun takana on kristillinen vakaumus, joten hän tuskin haluaa jakaa kansaa tässä asiassa kahtia tai "kolmia".

Suomella ja EU:lla on kaiken kaikkiaan suuria talousongelmiakin, joihin Sipilä ja hänen hallituksensa haluaisivat löytää koko maata ja sen tulevaisuutta turvaavia todella vastuullisia ratkaisuja. Toivon, että sellaisia löytyy pitkän tämän korpivaelluksen jälkeen.

Sipilä osoitti sanojaan erityisesti mainiten myös kirkolle, jolla on monia täyden palvelun kurssi- ja koulutuskeskuksia eri puolilla maata. Esimerkiksi Turun ruuhkaan voisivat tuoda apua esim. Kunstenniemen ja Heinänokan keskukset sekä Turun kristillinen opisto.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Toki on ero tutkivalla journalismilla,ja toimittajalla.Toimittaja tuo sen tavaran päätepisteeseen,jonka joku on tilannut.Puolueeton taho,ei omia mielipiteitään jyrkästi esiin tuokkaan,jos /ja kun meinaa olla riippumaton taho.Ei sitten tiedä kuinka on jokin "lehti"kantansa muodostanut.Puolueetonta tahoa saakin kai kaivaa kiven alta.Jokainen kun nykyään tietää jo sen,että siivoamalla saa aikaan halutun lopputuleman.Totta vieköön jokaisen" lehden "oikeus on olla kunkin toimittajan jne.kannan mukainen.Se mielipde vapaus ynm.

Noissa sensuureissa tuppaa vaan käymään niin,että kun ei ulostulotietä ,pakkaa se ns.erimielisten poppoo tekemään omat kanavansa.Silloin ei sitä hallitsekkaan kukaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset