Jenkan tahti

Uutispommi ruoan hinnoista – S-ryhmän temppu onnistui

Ei voi muuta sanoa, kuin että onneksi olkoon, S-ryhmä. Onnistuneesta viestintästrategiasta siis.

S-ryhmä kertoi tänään alentavansa satojen päivittäistavaratuotteiden hintoja Prismoissaan ja S-marketeissaan. Tiedotusvälineet tarttuivat aiheeseen ja kertoivat asian ilouutisena ja jopa historiallisena käänteenä, julistivatpa vielä hintasodan alkaneeksi. Eipä siinä mitään, näinhän pitääkin toimia, sillä aihe koskettaa jokaista kuluttajaa.

Mielenkiintoista on, että S-ryhmän pahin kilpailija Kesko muistutti S-ryhmän uutispommin jälkeen, että se on jo alentanut satojen tuotteiden hintoja ketjunsa kaupoissa marraskuun alussa. Kuvaavaa on K-kauppiaan kommentti Yle Uutisissa, että S-ryhmä matkii kilpailijaansa. 

Minä en muista, että Keskon hintatempusta olisi noussut mitään sen erityisempää uutisaihetta, ainakaan ihan tässä mittakaavassa. Toki K-ryhmä on voinut asiaa itse mainostaa, mutta on ihan toista saada valtakunnan tiedotusvälineet levittämään sanaa. Joten ainakin ensituntumalta näyttää siltä, että S-ryhmä onnistui täydellisesti: ruoan hinta on nyt kaikkien huulilla ja S-ryhmän nimi esillä joka tuutissa.

Kuluttajalle hintakilpailu on tietysti oikein hyvä asia. Isot hinnanalennukset kylläkin pistävät miettimään, millaiset tuotteiden katteet ovat tähän asti olleet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Näin sen voi nähdä. Valittiin tavallinen tammikuinen sunnuntai, ja toivottiin ettei mitään muuta erityistä tapahdu. Sitten pääjohtajan arvovallalla tv-uutisiin kehumaan talon uutta hinnoittelua! Vaikka Cittarin kauppiaalta saatiin värikäs haastattelulausunto ("Mainilan laukaukset" yms.), jäi vaikutelmaksi nimenomaan Osuuskaupan operaatio.

Lidlissä en asioi niin kauan kuin yritys mainostaa idiootti-tyyppisen miehen avulla, joten sakemannit saavat pärjätä ilman minun D-markk... korjaan: eurojani. Järki käteen ja ostoksille! Bensakaan ei maksa kohta juuri mitään, joten markettiin voi ajella autolla.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

No nyt sitten ainakin S-ryhmän kaupoissa asioivat saavat ihan konkreettisesti huomata, miten hirveää deflaatiossa eläminen onkaan.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Eipä ne katteet välttämättä niin paljoa laske, tuottajahintoja varmaan lasketaan yhtä lailla.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Ettei ollut K ryhmällä sellaisa pikku viilauksia ne hinnan laskut. En tutustunut, mutta k ryhmähän meinas nyt ja tiputtaa joitain tuotteita jopa 30%. Eli kuullostaa siltä et ei niitä viime kerralla paljoa tiputettu jos nyt on taas varaa.

Ja Liiterihän lupas vastata kilpailuun.

Tärkeintä on kuitenkin se että kilpailu tiputtaa ne kauppojen katteet sinne jonne ne kuuluu. Hinnat on ollutkin aivan poskettomia, etenkin kun vertaa tuottaja hintoihin.

Onneksi näin, ettei tarvinnut ruveta eduskunnan kautta asiaa vatvomaan.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Joo, voihan tuo olla, että ne K-ryhmän viimevuotiset alennukset olivat vain viilauksia. Tosiaan nyt taitavat hinnat laskea ihan selvästikin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

K-ryhmän alennukset oli suunnattu plussakorttiasiakkaisiin, eikä ne olleet kaikkien saatavilla. Ehkä luvatut lisäalennukset koskevat muitakin kuin korttipelin pelaajia.

Markku Laaksonen

Kuinka eduskunta voisi vaikuttaa kauppojen=yritysten hinnoitteluun muutoin kuin verotuksellisesti, laskea ALV'a ja muit lakisääteisiä maksuja.

Meillä ei ole hinasäännöstelyä. ALV voisi laskea kulutuskysynnän lisäämiseksi(lue verotuottojen kasvattamiseksi).

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ehkäpä valtio ilahtuu asiasta, sillä nythän voi elintarvikkeiden arvonlisäveroa nostaa! Eihän se nyt kävisi päinsä, että suomalainen saisi ruokansa edullisesti tai edes edullisemmin.

Hieman sama sävy esiintyi myös raakaöljyn hinnanlaskun vuoksi, että nyt on hyvä hetki taas kiristää bensiiniveroa. Huolena kun tuntuu olevan, että joku menisi korjauttamaan öljypolttimonsa - eiköhän uusi tuliterä poltin ole öljyn kulutukseltaankin taloudellisempi vaihtoehto?

http://www.soininvaara.fi/2014/12/22/oljytuotteide...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

No jotainhan valtion on tehtävä, koska deflaatio on kuulemma niin kamala juttu. Jos olisi omassa hallinnassa oleva raha, niin yksi ratkaisu olisi painaa sitä lisää, kunnes hinnat vihdoin taas nousevat, mutta kun nyt euroaikana se ei ole mahdollista, niin verojen korottaminen ajaa saman asian.

Käyttäjän JuusoVuori kuva
Juuso Vuori

K tai S? Ihan samaa kartellia ne on.

Ainut mitä toivoisin, että niitä hintoja oikeesti laskettais. Eikä vaan esitetä näin tapahtuvan, samalla kun meitä kustaan silmään valtamedian toimesta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lidl päätti heti vastata S-ja K-duopolin hintojen alennuksiin.

Lidl:n maajohtaja totesi juuri, että Lidl alentaa hintojaan vastaavasti ja ylivoimaisesti halvin ja laadukkain ostoskori löytyy edelleen Lidlistä.

On hienoa huomata, että kallita palatsimaisia ostoskeskuksia rakentaneet ja aiemmin täysin kahdestaan törkeistä hinnoista sopineet S- ja K- ryhmät joutuvat nyt pakon edessä vastaamaan terveeseen kilpailuun.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Nimenomaan näin. Ja Lidl on Prisman hintojen laskettuakin edelleen halvin. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-142164709178...

Tästä huolimatta Lidl alentaa hintojaan. Kiitetään me kuluttajat Lidliä joka pakottaa suurketjumme kilpailemaan.

Olavi Mansikka

Kauppojen omia merkkejä niiden hintoja tiputetaan. Jos nyt vaikka halpamerkki cokis ja pepsi aito cocacola laitetaan valitsemaan usein se merkki valitaan. Omilla valinnoilla tekee edelleen parhaan tuloksen kaupan voittojen tiputtamisessa...

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Hieno homma tuo hintojen alennus kai on...

Ihmetellä täytyy kun S-marketissa tänään käydessäni ei missään tuotteessa ollut vanhaa ja alennettua hintaa näkyvissä...

No! Kai aikanaan tulee?

Lienee tällä hetkellä niin, että rahastetaan pelkillä alennus mainoksilla yhä edelleen...

K.K.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Tai sitten laitetaan vain lappu että "hintaa alennettu", muttei kerrota vanhaa hintaa...

Yhdessä Citymarketissa hiljattain käydessäni oli pakko ihailla kauppiaan taktiikkaa. Tiettyihin tuotteisiin oli lisätty houkuttelevia adjektiiveja (tyyliin "tosi mehukkaat appelsiinit"), vaikkeivät ne tuotteet sinänsä tainneet edes olla misään tarjouksessa. Heti teki vaikutuksen :)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Tuo on se vanha konsti, että miksi ravintolan ruokalistalla ei ole naudanpihvi vaan häränpihvi. :)

Käyttäjän KeijoKinnunen kuva
Keijo Kinnunen

Hieno homma nuo hinnanalenukset...

Eipä kyllä näkynyt missään S-marketissa vanhoja- ja uusia alennettuja hintoja?

Ehkä aikaan tulee ja jään odottamaan.

Tällä hetkellä rahastetaan pelkillä lupauksilla hinnanalenuksista pääasiassa...

K.K.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Eikö nämä hinnanalennukset koske vain jättimäisiä K-kauppoja ja S-marketteja kun taas pieniin ne alennukset eivät koske?

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

S-ryhmän alennuksista suurin osa koskee Prismoja, eli isoimpia kauppoja. Sitten taisi olla satakunta tuotetta, jotka alennetaan S-marketeissa. Pienimpiä S-ryhmän kauppojahan ovat Alepat, niitä nämä hinnanalennukset eivät koske.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.T.; " Pienimpiä S-ryhmän kauppojahan ovat Alepat, niitä nämä hinnanalennukset eivät koske".

Sen verta oikaistaan, että esmes meidän paikkakunnan Salessa naputeltiin parillekymmenelle tuotteelle uusi hinta, joten kyllä niitä hinnanalennuksia tulee näihin pikkupuoteihinkin.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #23

Okei, tuo on minulta mennyt ohi. Luulin, että vain Prismoissa ja S-marketeissa. Kiitos korjauksesta!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kyllä S-ryhmän kelpaa kun saavat käyttämästään sähköstä vielä rahaa, kun se kierrätetään ensin syöttötariffin maksatusta varten valtion kassan kautta.
S-ryhmä käyttää itse tuottamaansa tuulisähköä, ja tuulisähkö on valtion takuuhinnan alainen tuote. Valtio maksaa 105,30 euroa/MWh ja S-ryhmä ostaa sen takaisin n.35 euron/MWh hintaan..

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Miltähän Suomen yrittäjyys ja elinkeinoelämä näyttäisi, jos olisi siihen sijoitettu kaikki ne resurssit mitä upotettiin elintarvikeduopolin infroihin ja kuluttajien ostovoiman raastamiseen...?

Meinaavatkohan joskus korvata kansantaloudelle aiheuttamansa vahingot?

Tokkopa. Onhan Suomi maailman vähiten korruptoituneita maita...

Käyttäjän HannuMyllynen kuva
Hannu Myllynen

Niin ja jos maataloustuet olisi sijoitettu kannattavaan ja tuottavaan toimintaan. Toista miljardia vuosittain maksetaan tappiollisesta. Muistakin tuista saa kerättyä miljardeja.

Toimii tuontilannoitteilla, -siemenillä, -koneilla ja -laitteilla, -tuontityövoimalla, -tuontipolttoaineilla.... Huoltovarmuuttako?

Kolmen vuoden varmuusvarasto maksaa murto-osan tuosta .

Tänään tuota tuhlausta ei voi pitää järkevänä. Niukat voimavarat: ihmiset, pääomat, raaka-aineet ja energia pitää käyttää tuottavaan toimintaan, hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja kehittämiseen .

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Niin se taas oli, että Lidl on edelleen Prismaa ja CM:a edullisempi, vaikka ei vielä ole itse lähtenyt hintakilpailuun.

ks.ruokakorivertailu alla

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-142164709178...

Toimituksen poiminnat